perjantai 25. marraskuuta 2016

Viiiime viikon tiistain omatoimitreenit

Oltiin viime viikon tiistaina Strömforsissa omatoimitreeneissä, tällä kertaa oli itse suunnittelema rata siten, että sain sinne treeniä varten Heidi Viitaniemen radoista haastavia keppikulmia. Mulla oli molemmat koirat mukana ja jaoin yhden vuoron niiden kanssa, ja ne molemmat olivat ihan liekeissä, etenkin Pyry!

Haltin kanssa muistin tehdä selän pyöristykset ennen rataa. Halti jumitti jonkin verran ennen rataa nenä kiinni maassa, kun se skannaa narttujen hajuja (halliin saa tuoda juoksunarttuja), mutta radalla ei muistanut niitä hajuja enää ollenkaan. Halti oli mun mielestä aika ”ylikierroksilla” tai sellaisilla kierroksilla että keskittyminen vähän hajaantui. Luulen että se ei ollut vielä kunnolla palautunut edellisen viikonlopun kisoista, onneksi ei menty maanantaina viikkotreeneihin tai sitten se johtui siitä, että kun en ole pystynyt pitämään koiria vapaana juoksujen takia, niin Halti on padonnut energiaa.

Radasta valkoiset numerot, 8-estettä tosin ei tehty kummankaan kanssa.
Treenattiin erikseen A-esteen juoksua, jonka otti hyvin joka kerta kovemmassakin vauhdissa.

Keinu meni hyvin, ja pysähtyi vaikka irtosin edelle. Palkkailin aika paljon siitä (tasapainottaen kisojen palkkaamattomuutta).Puomi meni myös hyvin, ja Halti meni tosi kovalla vauhdilla sen joka kerta, ja yhden kerran vähän ”liukui” kontaktilta pois, mutta jäi asentoon puomin eteen, ja korjasi sitten vielä kontaktille. Ainakin se yrittää J

Radan pätkiä tehtiin, ja kaikki meni aika kovalla vauhdilla, ja Halti läähätti jo puolessa välissä treeniä (7 min treeniaika) aika paljon, mutta luulen että sillä oli kuormitusta vielä niistä kisoista.

11-esteen Halti veti aina takaakiertona, koska siinä on suora linja takaakiertoon. Meni hetki, että tajusin vähän rytmittää 10-esteellä että Halti tuli suoraan esteelle. Hienot takaakierrot sillä oli. Keppikulmaan halusin testata lähettämistä (jonka jälkeen pystyn vaihtamaan puolta), pakkovalssia ja sitten keppien jälkeen takaaleikkausta ja valssia. Parhaiten toimi lähettäminen, sen jälkeen takaaleikkaus ja valssi ja ennen keppejä pakkovalssissa olin aina myöhässä, joten joko treeniä enemmän, tai sitten käytetään lähettämistä. Halti pujotteli hienosti loppuun myös hyvin silloin kun vaihdoin puolta keppien etupäässä ja menin keppien jälkeisen esteen taakse vastaanottamaan.

Pyryn kanssa tehtiin nyt sitten puomin juoksareita. Laitettiin umpiaita kontaktin viereen ettei Pyry nähnyt palkkaa. Palkkaaja oli puomin alastulokontaktin kohdalla aidan toisella puolella, ja potkaisi pallon maassa eteen kun Pyry oli n. puolessa välissä puomin alastuloa (ei vielä kontaktilla). Tällöin se ei ehtinyt kyselemään mitään, ja pää pysyi alhaalla koko kontaktin. Minä tottakai pyrin olemaan muuttamatta rytmiä jne. häiriköimättä sitä. Ja täähän alkoi toimimaan! Joka kerta vaikka tultiin kovalla vauhdilla, niin Pyryn pää pysyi alhaalla ja se otti kontaktin. Kun vielä lopetettiin kontaktiharjoitus, niin Pyry vielä kävi juoksemassa kontaktin siinä toivossa että se pallo ilmestyisi jostain. Ja vauhti oli ihan mieletön! Mä en oikeasti ehtinyt juoksemaan Pyryn tahdissa puomin päähän, vaan olin aina myöhässä! En uskonut että tätä tapahtuu Pyryn kanssa ikinä.

Tehtiin vielä ratatreeniä, ja Pyryllä oli kova vauhti. Keinun meinasi mennä turhan vauhdikkaasti, eikä malttanut pysähtyä odottamaan että keinu laskeutuu. Tokalla kerralla vähän hidasti, mutta vauhdikkaasti meni silti. Ja mähän sain juosta tosi kovaa, että ehdin ohjaamaan sitä. Puomin jälkeen lähetin putkeen, koska muuta en olisi ehtinyt alkuperäisellä suunnitelmalla tehdäkään. Pyryllä toimi se pakkovalssi kepeillä tosi hyvin. Treenattiin myös sitä, että mä jään keppien jälkeisen hyppyesteen taakse, ja kannustan Pyryä suorittamaan keppejä loppuun, ja hyvin malttoi tehdä, vaikka vauhti kyllä hidastui. Mutta pitäähän näitä treenata, vaikka kisatilanteessa varmasti tukisin sitä loppuun asti kepeillä. Pyryllä oli koko treeniajan järjetön vauhti ja into. Ihan uskomatonta. Se jotenkin tykkää näistä jutagrass-sisähalleista, varmaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti