maanantai 28. marraskuuta 2016

KKS:n kisat viime viikonloppuna

Viikonloppu meni kisaillessa Kotkassa naapurihallilla. Lauantaina kolmosissa Pyryn kanssa, ja sunnuntaina kakkosissa Haltin kanssa.

Lauantaina 3-lk kisat Pyryn kanssa, tuomarina Marja Lahikainen:

Agirata B:


Rimat 60 cm.

Rata vaikutti aika kivalta, siinä sai juosta. Ainoastaan mietitytti että millaisessa kulmassa Pyry tulisi 16-esteeltä, ja onnistuisiko persjättö perinteisesti, mutta ei siinä mitään ongelmaa ollut.

Meitä ennen oli juoksuinen narttu, mutta Pyry ei kummemmin jumittanut ulkona missään pissoissa (Halti jumitti sitäkin enemmän seuraavana päivänä). Ei ollut joko oikea hetki, tai sitten oli vääränhajuinen narttu (tai voisiko Pyry jopa tottua??). Pyry oli muutenkin odotellessa tosi hyvässä vireessä, eikä huomioinut muita koiria ollenkaan. Pyryn kanssa kun ei ikinä tiedä miten tulee menemään, mutta nyt oli hyvä fiilis.

Ihanaa, oli rengas heti alussa, Pyryn lenppari! Lähdin Pyryn kanssa yhteislähdöllä, ja se oli hyvä ratkaisu, Pyry ei ainakaan jäänyt jumittamaan eikä vilkuilemaan taakseen. 3-esteelle tein päällejuoksun, tosin Pyry ehti aika pitkälle renkaalla, ja olis voinut olla pienempi kaarros. Puomilta tuli vitonen, mutta se oli odotettavissa. 

Keinu meni aika hyvin, ja muu ratakin. 12-13-putkilla Pyry vähän hidasti, mutta jopa kepeillä Pyry meni ihan ok vauhtia, eikä todellakaan hidastellut liikaa. Muistin ajoissa hetsata kepeille. Ekaan putkeen meno oli vauhdikas, muut oli sitten jo vähän hitaampia. Mutta tosi kiva rata, ja Pyry meni mun mielestä tosi hienosti ja se oli innoissaan. Harmittaa, vaan että vitosen lisäksi tuli sitten yliaikaa. Harmittaa etenkin sen vuoksi, kun Pyry meni kuitenkin ihan pätevästi, eikä sillä menolla riittänyt vauhti ihanneaikaan. Tähän mennessä tolla vauhdilla on riittänyt, ja yleensä on ollut kovempi etenemä. Eli tulos oli 5,04, Pyryn etenemä 3,66 m/s, ja etenemä laskettu radalle 3,7 m/s. Se on pienestä kii.Hyppyrata A:

Tämä oli myös kiva rata Pyrylle, rimat 55 cm. Rengas oli jälleen heti alussa. 5-putkelle mietin kahta eri ohjausta. Joko 4-esteelle lähetys ja 5-putken ulostulonaukon kautta juokseminen tai sitten 4- ja 5-esteiden väliin persjättö, joka tälleen jälkeen olisi voinut olla parempi.

14-kepeille ajattelin tehdä pakkovalssin, niitä kun on tullut harjoiteltua. Tosin se ei ehkä olisi tarvinut mitään erityistä ohjausta. 15-esteelle persjättö (japanilainen). Ihan peace of cake. Ja Pyry meni edelleen tosi hienosti, eikä hidastellut ollenkaan. Ja siis täysin puhdas rata, mutta YLIAIKAA taas harmittavasti. Ihan kökköä jos ei noilla vauhdeilla riitä ihanneaikoihin. Eli tulos 0,22, ja yli aikaa se 0,22 sekuntia. Tosin olis ollut pienestä kiinni että oltais päästy ihanneaikaan, jos oltais vähän kiritty. Toki Pyry menee kyllä kovempaakin, ettei pitäisi olla mikään puristus päästä aikoihin. Etenemä oli 3,7 m/s, ja radalle laskettu etenemä sama 3,7 m/sSunnuntaina 2-lk kisat Haltin kanssa, tuomarina tuomariharjoittelija Mari Lukkarinen:

Vähänkö ratojen rakentamisessa kesti! Eikä edes johtunut ihan täysin tuomariharjoittelijasta, vaan ratamestari oli ilmeisen hitaalla. Kun saavuin vartin ajoissa kisapaikalle, niin silloin jo ilmoittivat että aikataulut on 1,5 tuntia myöhässä! Ja yleensä 1-2 luokan kisoissa ei kestä kauaa. Ulkona pakkanen vaan alkoi kiristymään ja alkoi tuulemaan, ja lopulta oli kyllä hallissakin tosi kylmä, vaikka päällä oli tarpeeksi vaatetta.

Ekaa kertaa olin ilmoittautunut kolmelle radalle. Ajattelin kokeilla Haltin kanssa, miten itse jaksan ja miten Halti jaksaa. Molemmat jaksettiin hyvin, joten voidaan seuraaviinkin kisoihin ilmota kolme rataa. Radat oli mun mielestä aika vaikeita, erityisesti hyppyrata, ja tuloksia tosiaan ei paljoa tullut.

Hyppyrata A (HYL):
Rimat 60 cm.

Pyryn kanssa olisin kaikki ohjaukset saanut tehtyä persjätöillä, mutta koska Haltilla ei persjätöt ole kovin varmoja (olen yleensä myöhässä), niin päätin harjoitella valsseja. Joissain kohdissa takaaleikkaus olisi voinut olla ihan hyvä (parempi) ratkaisu.


Eli valssit esteille 3, 5, 9, 13 ja 17. Esteelle 5 olisin halunnut tehdä takaakierto/persjätön, mutta en uskaltanut, kun ne ei ole kovin hyvin onnistuneet (treenilistalle), koska olen yleensä myöhässä. Samoin 17-esteelle olisin halunnut tehdä takaakierto-persjätön, mutta mun mielestä molemmissa kohdissa valssit olivat hyviä, muissa kohdissa olin vähän myöhässä (tosin kehitystä on tapahtunut). Olisi pitänyt joka tapauksessa  olla aikaisemmassa ja liikkua rivakammin, ja pariin kohtaan tehdä kyllä se persjättö. Nyt Halti joutui valsseissa vähän hidastamaan mun ohjausten takia.


Kepeillä halusin tehdä sivuttaisirtoamisen, jotta ehdin ajoissa 17-esteelle takaakiertoon. Ja onnistui! Halti ehkä vähän hidasti kepeillä, mutta meni ne loppuun. Takaakiertoonkin meni hienosti, mutta sitten mä kompastuin vähän, ja Halti tuli ohi 17-esteestä, josta tuli hylky, kun en korjannut. Ilman tätä olisi tullut puhdas rata. Ja tosiaan hieno rata olikin muuten! Vähän laskeskelin, niin tästä olisi tullut etenemäksi 4 m/s.


Agirata B (HYL):


Tää meni vähän sähläykseksi. Kepeille oli vähän avokulma, ja Halti kiersi kepit, ja meni väärältä puolelta sisään. Olisi pitänyt odottaa paikallaan että Halti hakee oikean välin. Lisäksi sitten aloin irtautumaan loppua kohti kepeistä, jolloin Halti tuli pois kesken. Meinasi mennä ensin A-esteelle ja ohjasin vielä ohi 3-esteestä. Sitten alkoi toimimaan. Paitsi että 12-esteen ohi Halti tuli, kun lähdin keinun suuntaan, enkä ohjannut loppuun (enkä katsonut koiraa). Tästä HYL.

Ohjasin 16-17-esteet vähän huolimattomasti, mutta onneksi Haltilla on vahva rengasosaaminen, ja haki renkaan matkan varrelta. Loppu olikin ihan hyvä ja sujuva, ja pussikin meni hyvin, vaikka sen treenaamisesta on aikaa.


Agirata C-rata (10 vp):

Tää meni ihan kivasti, ja Halti irtosi hyvin, paitsi itse ohjasin aika löysästi. Vähän jämäkkyyttä olisi hyvä olla. Puomin ja keinun otin varman päälle, mutta pitäisi alkaa treenaamaan nopeampaa vapautusta kyllä kisoja ajatellen. Eniten jännitin ehdinkö 11-12-esteille persjättöön, mutta ehdinhän minä kun jätin Haltin keinulle odottamaan. Sitten joskushan olis hienoa, että juoksisin kovaa oikeaan paikkaan, ja vapauttaisin sitten keinulta. Mutta pitää vaan treenata tätä useammin. 

Sitten taas kävi sama ongelma, kuin edellisellä radalla, eli ohjasin huolimattomasti ja mun persjättö vei Haltin vähän sivuun, joten se tuli 14-esteestä ohi. (kielto).  Jostain syystä päätin korjata sen, kun ei ollut ehtinyt liian pitkälle, ja seuraavaksi ohjasin huonosti 16-esteen, ja siitäkin tuli oli ja kielto, ja senkin vielä korjasin. Loppu meni ihan hyvin. ja radalta tuli 10 virhepistettä (etenemä 3,26 m/s kieltojen korjauksista huolimatta), eikä siis mennyt edes yliaikaa. Kävin kävelyttämässä Haltin ja lähdin hakemaan vielä kisakirjaa, niin siellä ne kuulutti että saatiin 2. sija sillä meidän kympillä. Kannatti näköjään sitten korjata kerrankin ohjaukset!

Hyvät palkinnot oli, oli sukkia, suklaata, koiran puruluita ja pari koiran lelua, ja tietty vielä lahjakortti kisoihin. Tosi kivat palkinnot.


Ja tässä vielä rata:


Huomasin, että todennäköisesti kaikki esteiden kiellot/ohitukset johtuvat siitä, että en ohjaa loppuun, vaan Pyryyn tottuneena kuvittelen että Halti ottaa kaikki esteet matkalta.  Vähän enempi tarkkuutta ohjauksiin. Lisäksi tarvitsen lisää aggressiivisuutta kisaradoille. Ja tietty Haltin kanssa treenataan enemmän noita takaakierto-sokkareita ja Pyryn kanssa jatketaan yhteislähdöillä, kun näyttää toimivan.

1 kommentti:

  1. Kylläpä Halti menee hienosti! =) Tarkkuutta näköjään joo tarviit sen kanssa vielä, mutta se voi olla oikeasti hyväksi agsaamiselle kun joutuu tekemään tarkasti ja huolella, ei tuu puolihuolimattomia suorituksia sitten opetettua koiralle! :) Aggressiivisuutta ja rohkeutta vielä lisää Haltin kanssa niin ootte kyllä lyömättömiä! :)

    VastaaPoista