torstai 10. marraskuuta 2016

Rannikon valmennus

Tänään oli toinen tän syksyn Timo Rannikon agivalmennus Pyryn kanssa, ja oli tosi kiva rata:


Kovasti mietin että miten sitä ehtii aina toiselle puolelle puomia ohjaamaan, kun suorasta putkesta lähettää, mutta yllättävän helposti!

4-Putkeen piti lähettää vaan varmasti ja kauempaa, niin ehti hyvin 6-esteelle persjättöön. Puomille ohjasin vaihtamatta puolta, eli vasemmalta puolelta, koska oli helpompi ohjata sitten 10-esteen takaakierto oikean siivekkeen ympäri. Keinu meni tosi hyvin, ja pääsin hyvin edelle, ja sain oikaistua lähemmäs 15-estettä, kun Pyry teki itsenäisesti 13-putken. 16-putken ohjasin ns. persjätöllä ja ehdin vielä keppien puoleen väliin vastaanottamaan Pyryn. Kepeillä oli hyvä olla rauhassa ja odottaa paikallaan että Pyry hakee ensin keppivälin.

18-esteen ohjasin oikealta puolelta persjättönä ja 20-esteelle oli helppo lähettää ja itse juosta 21-22-esteiden välille persjättöön. Kepeille (23) ohjaus meni jälleen tosi hyvin ja kepeillä tein persjätön, ja persjätöllä ohjasin taas 24-putkeen, ja ehdin vielä tarpeeksi pitkälle, että sain ohjattua Pyryn vikalle esteelle. Pyryn kepit meni ihan mukavalla vauhdilla ja keinu meni hyvin.

 Pyry sai kehuja kuinka paljon sillä oli vauhtia tänään, ja pienen makailutauon jälkeen oli taas hyvin latautunut ja jaksoi vetää rallia. Ei kuulemma meillä tällä kertaa radassa ollut mitään ihmeempi vaikeuksia, ja kaikki meni tosi sujuvasti (helpotti toki Pyryn vauhtikin asiaa). Uskalsin irroittaa Pyryn kauempaa putkiin, ja luottaa siihen keppien itsenäisessä haussa. Ollaan kehitytty tosi paljon. Ihanaa että yhteistyö toimii.

Koska meni niin hyvin rata, kun pari kertaa se tehtiin, niin sitten keskityttiin Pyryn puomin kontakteihin. Eli valmentaja katsoi ensin meidän normisuorituksesta, että missä mättää, vähän ohjeitahan viimeeksi jo saatiin. Eli mä (ennakoin ja) rytmitän just ennen kontaktia omaa liikettä, joka aiheuttaa sen, että Pyry nostaa katseen minuun, unohtaa mitä oli tekemässä, ja hyppää kontaktin yli. Tehtiin kontaktin tarjoamista (palkasta luopumista) siten, että Pyry laitettiin puomin alastulon yläpäähän, ja sen piti siitä käskyllä hakea kontakti, ja kouluttajalla oli pallo kontaktin vieressä ja Pyrylle lensi pallo, kun se kävi ottamassa kontaktin. Siinähän vähän turhautui ja haukkui, mutta kyllä se sen otti kun annettiin aina miettiä. Selkeästi se mietti, että toteuttaako käskyä vai yhdessäkin vaiheessa.

Toinen juttu mitä kokeiltiin, että kouluttajalla oli pallo, ja hän seisoi kontaktin vierellä pallo jalan edessä, ja potkaisi pallon eteenpäin kun Pyry oli n. keskivälissä alastuloa. Pyryn katse meni alas, ja otti kontaktin. Pallo ei vaan saa olla näkyvissä eikä kädessä, ettei nosta katsetta siihen.

Kokeiltiin myös sitä, että mitä tapahtuu kun itse en aiheuta häiriötä, eli en rytmitä tms, vaan juoksen tasaisesti. Tällöin kyllä otti kontaktin.

Eli mulla on kolme vaihtoehtoa miten jatkan kontaktin opettamista:

1. Palkka eteen, ja annetaan Pyryn juosta kontaktia, ja naksutellaan joka osumisesta (ja toivotaan että yhdistää osumiseen)
2. Palkka kontaktin sivuun (esim. sermin taakse), ja palkka lähtee maata pitkin eteen, kun Pyry on n. puolessa välissä puomin alasmenoa, ja sillä opetetaan pää alas. Toinen vaihtoehto tähän on ruohomattohallissa se, että hankkii samanväristä mattoa, laittaa sen kontaktin eteen, ja sinne alle piiloon litteä pallo, joka lähtee liikkeelle eteenpäin ohuessa narussa, kun Pyry on tietyssä välissä alasmenoa.
3. Treenataan alasmenolla (ennen kontaktialuetta) kontaktin tarjoamista siten että palkka vieressä, ja joutuu menemään alas kontaktille, jotta saa palkan. Tässä joutuu vaan takaperin ketjuttamaan sitten koko puomi ja vauhti, mutta tätä pystyy tekemään kotonakin.

Näistä kolmesta pitäisi valita yksi jonka mukaan aletaan Pyryn kanssa treenaamaan. Sen tiedän että se on joko 2. tai 3.

Mutta jälleen ihan mahtavat treenit, ja vielä kun itse saisin tehtyä työn, että saataisiin puomin kontakti kuntoon, niin tästä olisi jotain hyötyäkin. Tätä me meidän valmennukselta tarvitaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti