sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Vapaat agitreenit Pyryn ja Haltin kanssa

Käytiin porukalla treenaamassa Pyryn ja Haltin kanssa agitreeneissä. Kaverin suunnittelema agirata oli ihan kiva, ja Pyrylle ihan sopiva. Haltin kanssa tehtiin vain pientä osaa radasta.Pyryn kanssa muuten meni ihan hyvin, paitsi 9-esteeltä 10-putkelle irtoaminen ei oikein onnistunut, joten harjoiteltiin sitten putkelle lähettämistä erikseen (palkka ensin heti putken aloituksen suulla, ja sitten putken loppupään suulla), jotta Pyry irtoaisi paremmin putkelle ja sain siten Pyrylle hyvin vauhtiakin irtoamiseen. Päällejuoksu 11-12-esteilläkin sujui ihan moitteettomasti. Kepit meni alussa hitaasti, mutta sai vauhtia loppua kohti ja keinulla meni normaalisti.

Haltin treeneistä sain sitten kerrankin videollekin, harmittaa vähän tietty etten tajunnut aiemmin Pyryn treeneistäkin ottaa videota.

Haltin kanssa ei juurikaan rataa olla menty, ja muutamaan kertaan on jääneet valssi- ja persjättötreenit edes yksittäisellä esteellä. Eli niihin ei ole mitään osaamista vielä, ja tässä radan pätkässä siis ensimmäisen kerran varmaankin osana rataa valssia ja persjättöä. Tehtiin siis 1-6-esteet ja 14-18-esteet.

Yritin myös "opettaa" sivuttaisirtoamista, mutta pitäisi varmaan ohjaajankin tämä irtoaminen opetella.

Jonkin verran Halti tulee mun mukana ohi esteiden (kun ollaan kotona treenattu), eikä todennäköisesti aina hahmota rimattomia hyppyesteitä esteiksi (jotta hakeutuisi niille), mutta tässä treenissä sain sen menemään jopa oikeat esteet, aika vähän uskallan selkeästi vielä luottaa Haltin suorittamiseen, mutta eiköhän se varmuus tule kun tulee kokemusta ja uskallan ehkä itsekin sitten irrota paremmin ;) Täytyy siis opettaa koiraa irtoamaan nyt paremmin edelleen eikä vetää koiraa joka paikkaan itse edellä ja oppia siis itse irrottamaan tällaisesta ohjauksesta. :)

Ja huomasin, että mulla on agilityssä haukkuva porokoira, hmmm.... pitäisiköhän tehdä asialle jotain. Ehkä se haukku vähenee, kun Haltille tulee selkeämmäksi mitä tehdään, ja oppii lukemaan ohjauksia ja tulee varmuutta... ehkä..Ja vielä tällaista keinutreeniä Haltin kanssa tehdään. Pöytää keinun alla siis siirretään aina kauemmas, ja jossain vaiheessa sitten vaihdetaan matalampaan pöytään.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti