lauantai 23. toukokuuta 2015

Kesän viimeiset agikisat

Käytiin torstaina iltakisoissa Orimattilassa Pyryn kanssa. Halti sai olla sen aikaa hoidossa Myrskylässä Vertin seurana, ja oli kuulemma ollut vauhdikasta.

Alkukisojen aikaan satoi, mutta sitten sopivasti meidän ratojen ajan ei satanut, eikä ollut kovin lämminkään, joten ihan perfect Pyrylle. Paikka oli tosi kiva, Radan ympärille ei juurikaan muita päässyt hengailemaan, vaan siinä oli yksi kohta mistä radalle mentiin, ja kaikki odottivat ylätasangolla vuoroaan kiltisti. Lisäksi siellä ylätasangolla oli hyvä näkyvyys katsella muiden kisasuorituksia. Kuulutukset olivat hyvät ja grillimakkara oli hyvää, Pyry sai talkoolaisilta yhden maahanpudonneenkin kun oikein söpöili.

Tuomarina oli Arto Laitinen, ja 2-luokassa makseilla oli 55 cm rimat, joten pisteet siitä Artolle. Ei tämä korkeushyppykisa ole. Radat olivat myös hyvin virtaviivaiset, ja ns. helpot ja Pyrylle sopivat, mutta meillä kosahti molemmilla radoilla jostain syystä kepeillä. Mielestäni Pyry on vaikeammistakin kulmista kepeille mennyt, mutta nyt ei vaan toiminut. En huomannut katsoa olisiko mahdollisesti ollut keppien väreissä jotain häikkää Pyryn mielestä tai sitten vaan olisi pitänyt enemmän auttaa Pyryä.

Ekalla radalla vauhti oli hyvä, huolimatta alun koukeroista, puomin kontaktin otti, kepeillä meni ohi, ja jouduttiin ottamaan uudellee (5 vp kiellosta), ja Pyry meni hyvällä vauhdilla kepitkin sittten, viimeisellä esteellä mä olin ilmeisesti vähän luovuttanut ohjaamisesta ja Pyry tuli ohi, enkä korjannut, joten HYL.

1. rata:

2 lk, agirata, 55 cm rimat, Arto Laitinen
Tokalla radalla en oikein itse enää jaksanut loppua kohti, mutta Pyryllä oli ihan hyvä vauhti, kepeillä meni taas väärästä kohtaa, ja jouduin korjaamaan (5 vp), ja tällä radalla olikin rengas, ja Pyrystä oikein näki että sen silmät kirkastui renkaan nähdessään ja tuli vähän lisää vauhtia. Loppua kohti kuitenkin itsella vähän hidastui reaktiot, ja tömpsöteltiin loppuun sitten vähän hitaammin. Keinua ei ollut enää toisella radalla, ja tää olis ollut niin meidän mahdollisuus saada SERT vauhdinkin puolesta kun keinu ei olisi ollut hidastamassa, mutta ei voi mitään.

2. rata:

2 lk, agirata, 55 cm rimat, Arto Laitinen
Olisi pitänyt saada videolle meidän suoritukset, niin olisi vähän nähnyt mikä niissä kepeissä meni kahteen kertaan väärin. Ekalla oli ehkä hassusta kulmasta, että Pyry ei ilmeisesti huomannut niitä, ja tokalla olin tehnyt persjätön ennen keppejä, joten ehkä se sekoitti Pyryä. En tiedä.

Hyvät kisat tälleen vikoiksi kisoista tälle kaudelle, ja tästä mennään sitten kesätauolle agikisojen osalta (ellei nyt satu alle 10 asteen lämpötiloja vielä tulemaan). Nyt sitten keskitytään enemmän Haltin treenaamiseen.

Käytiin perjantaina vapaatreeneissä pienen porukan kanssa Loviisan kentällä, tein pienen radan, jota sai soveltaa oman tasonsa mukaan. Haltin kanssa harjoittelin vähän kuolleelle lelulle menoa, 25 cm hypyn kautta putkelle menoa, lopulta hyppy - putki - putki - ja hypylle ohjaukseen tuleminen. Hyvin meni tuollainen 4-esteen rata jo. Hyppyjä ollaan otettu vähän, lähinnä että oppii hyppäämään oikein oikeanlaisella tekniikalla. Lopuksi tehtiin keinua, päässä apuohjaaja palkkasi, ja lähetin Haltia keinun päähän (alla tuoli tukemassa). Siirsin lopuksi pöytää vähän kauemmaksi, jolloin tuli suurempi liike keinun päälle, mutta ei Halti tainnut edes huomata makkaran kuvat silmissään. Vielä lopuksi otettiin hypyn kautta, ja hyvin malttoi hypätä (eikä vaan ryysiä läpi).

Pyryn kanssa otettiin hyvänmielen treenit, Alussa oli rengas, josta Pyry oli oikein innoissaan, ja tehtiin lyhyitä radanpätkiä ja vaikka oli lämmintä 18 astetta ja tuntui oikein kuumalta, niin Pyry oli tosi vauhdikas. Tehtiin myös lopuksi pari kertaa keinua. Pyryllä on toiminut tosi hyvin tuo keinulle hetsaaminen ja hetsaussana, koska viimeisimmissä kisoissa ei ole ollut mitään hidasteluongelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti