lauantai 27. joulukuuta 2014

Joulu on taas ja Halti 18 vk

23.8.2014 synt. = 173 g
9 vk 4,8 kg, 32 cm (vrt. Pyry 6,2 kg/32 cm)
10 vk 5,8 kg, 33 cm (vrt. Pyry 7,3 kg/36 cm)
11 vk 6,2 kg, 33 cm (vrt. Pyry 8,1 kg/37 cm)
12 vk 7,1 kg, 36 cm (vrt, Pyry 8,4 kg/ - )

13 vk 7,5 kg, 38 cm (vrt. Pyry 8,8 kg/39,5 cm)

14 vk 8,1 kg, 38-39 cm (vrt. Pyry 9,6 kg/41 cm)
15 vk 8,5 kg 38 cm (vrt. Pyry 11 kg/ - )

16 vk 9 kg, 38-39 cm (vrt. Pyry -)

17 vk 9,7 kg, 40 cm (vrt. Pyry -)

18 vk 10,3 kg, 42 cm (vrt. Pyry -)

Joulun kunniaksi Halti on alkanut pidättämään paljon paremmin. Aatonaattona 5,5 tunnin yksinolon aikana ei ollut tehnyt mitään sisälle, ja sen jälkeen ehkä jonkun kerran innostuessaan sisälle, mutta muuten on pystynyt pidättämään välillä jopa kolme tuntia kerrallaan. Aika hienoa!

Aatonaattona oli molemmat koirat mukana mummolla ja sitten toisen mummon miehellä, ja käytiin vähän kaupungilla kävelemässä. Halti pidätti hienosti kolme tuntia kun käytiin vierailulla, ja vaikka kuinka yritin käyttää sitä ulkona pissalla joka välissä.

Tässä muutama kuva kun ennen lumen tuloa yritin saada joulukuvaa molemmista..
Pyry vahtii laatikkoa, jossa on kaikki koiran namit..

Kasperkin on rentoutunut, ja liikkuu ihan vapaasti

Ja sitten aatoksi tulikin lunta, ja jokin valoilmiö loisti taivaalla!

Aattona käytiin sitten molempien koirien kanssa ensin Haminassa isällä ja siellä Haltilla oli hirmujännää kun kissanleluja löytyi joka paikasta. Itämaiset saivat olla eristettynä yläkerrassa, kun ne meinaa mennä hieman sekaisin koirista. Halti myös osasi rauhoittua sielläkin lopulta nukkumaan. Sitten käytiin Kotkassa äitillä, ja siellä Pyry opetti miten kannattaa hengailla lähellä ruokapöytää, josko sieltä heruisi lautasia nuoltavaksi ruokailun lopuksi. Tuollakin Halti osasi rauhoittua hyvin. Samoin Pyry rauhoittui molemmissa paikoissa nukkumaan, vaikka välillä on meinannut piipata, kun on ollut jatkamassa matkaa..

Lopuksi käytiinkin Myrskylässä (vähän huonossa säässä) illalla Janin porukoilla. Pyry meinasi olla taas vähän turhan suojelevainen pennusta Vertille, mutta saatiin keskeytettyä Pyryn alkavat irvistelyt, ja olivat rauhassa. Lahjoja avatessa Pyry ja Vertti pidetään toisissä päissä huonetta, koska Vertti menee niin kierroksilla jouluna, ja Pyry vastaa ahtaassa paikassa heti, jos sille murahdetaankin eikä peräännytä. Tämä järjestely on toiminut hyvin. Halti nyt sääti sitten siinä välissä, eikä vielä oikein tajunnut lahjojen avaamista kääreistä. Leikki vaan kaikilla leluilla mitä sai lahjaksi.

Muuten joulua on vietetty rauhallisissa merkeissä, ollaan päästy valoisaan aikaan lenkille, ja olen pystynyt pitämään koiria vapaana tietyissä paikoissa. Haltin mielestä se on ollut hirmuhauskaa ja hirmujännää, ja se on täysillä mukana kaikessa.

Pyry on vain haaveillut meidän naapurin nartun perään, kun sillä on juoksut, ja kattelee aina ikkunastakin vinkuen, jos se narttu menisi ohi.. ja ohitettavista koirista menee odotetusti kierroksille, joten olen nyt yrittänyt välttää suoraan muiden koirien ohittamista, ja menen näiden kanssa sivuun, jotta Pyry ei näyttäisi huonoa esimerkkiä. 

Eilen tapaninpäivänä kävi Jästi ja Hippu kylässä päivällä, ja käytin Haltin ja Pyryn erikseen leikkimässä, juurikin Pyryn suojelusvietin vuoksi. Haltilla ja Jästillä leikit meni tosi hyvin yksiin, eikä niiden välillä enää kovin suurta kokoeroa ole. Ja leikkivät vielä hiljaisesti! En edes tiennyt että se on mahdollista porokoirien kesken.

Pyry ja Jästi eivät juurikaan leikkineet, vähän juoksivat keskenään. Iltapäivällä käytiin taas kaupungilla kävelemässä, ja olipa vaikeaa opettaa Haltia ohittamaan ihan vaan kävelijöitä, kun kaikki ohitsekulkijatkin alkoivat juttelemaan joka kerta, että "voi kun on pieni ja söpö pentu".... no onhan se söpö.. Ei nyt käydä ennen ensi vuotta kävelemässä ollenkaan kaupungilla, kun ilotulitusrakettien myynti on alkanut, ja aivan varmasti kaupungilla varsinkin taas räjäytellään etukäteen. Onneksi ei meillä täällä taajaman ulkopuolella..

Huomenna on Lahdessa meidän viimeiset agikisat, ja saa miettiä kyllä vaatetusta, kun ulkona on 15 astetta pakkasta, ja sisällä 5 astetta lämmintä, ja juostessa tulee hiki.. jonkinlaiset vaihtovaatteet tms on pakko ottaa mukaan ulkoilua varten.. Vähänkö jännittää kisat...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti