tiistai 16. joulukuuta 2014

Agilityt ja tokot

Viime viikon maanantaina käytiin aksassa ratatreeneissä, ja ihan hyvin meni. A-esteeltä vaan tuli vähän huonosti, kun mun liike pysähtyi. Sekin korjaantui kun ohjasin A:lle A:n oikealta puolelta ja tein persjätön A:n edessä. Muuten oli yllättävän hyvä rata meille Pyryn kanssa, vaikka vauhtia ei meillä oikein ollut.

Haltin kanssa harjoiteltiin taas leikkimistä ja putkea, molemmat meni hyvin.

 Viime viikon keskiviikkona Halti tapasi 11 vk lapinporokoiraurospennun Vaiston Sannaisissa. Alussa oli jonkinverran pullisteluita, ja sitten leikkivät hyvin innokkaasti painileikkejä. Kiva kun saatiin samanhenkinen leikkikaveri. Lopussa alkoi Vaisto vähän väsymään, ja tuli pari kertaa rähinä. Rähinä unohtui kyllä sitten erottamisen jälkeen kun lähdettiin kävelemään. Vähän saivat sen jälkeen vielä leikkiä ja sitten Vaisto pääsi tapaamaan myös Pyryä.

Torstaina käytiin Pyryn kanssa Porvoossa AvecAreenalla agitreeneissä. Siellä lähinnä treenattiin A:lta alastuloa vauhdikkaasti, putkihakuisuutta ja keinua. Viime agikisoissahan Pyry tuli aika pahasti alas keinun kontaktipinnalla pysyen, kun ei tajunnut sen olevan keinu, ja selkeästi nyt varoi keinua. Kyllä se muutaman kerran jälkeen unohti taas keinun pelottavuuden.



Sunnuntaina käytiin molempien kanssa tokotreeneissä, noh, siellä oli vain toinen koirakko lisäksi. Haltin kanssa harjoittelin vain minuun kontaktin ottamista, kun treenikaverin iso valkoinenpaimenkoirauros Kiri oli niin jännittävä, että sille piti vähän alussa haukkua. Koska tämä uros on todella kiltti, niin lopuksi kun Haltikin oli rauhallinen, se pääsi tapaamaan Kiriä, ja ei Haltia juuri ollenkaan jännittänyt, ja yritti saada Kiriä leikkimäänkin. Kiri olikin todella rauhallinen.

Pyry oli ihan vedossa, tehtiin AVO-hyppyä, kaukokäskyjä, seuraamista ja luoksetulon stoppia. Pyry teki kaiken todella nopeasti ja täsmällisesti ja upeasti. Olispa se tuollainen kisoissakin.

Tän viikon maanantaina käytiin molempien koirien kanssa agitreeneissä, ja meillä oli tiedossa leikkimielinen kisa. Eli minuutin ajan saatiin mennä ihan mitä tahansa esteitä haluttiin, ja tietyistä esteistä tuli enemmän pisteitä kuin toisista. Me Pyryn kanssa päästiin pisteissä 2. sijalle. Sitten nautittiinkin glögiä ja pipareita, ja koirat sai koirankeksejä.. mun koirat ehkä enemmän kuin toisten, koska ne niin söpösti kerjäsi, niin kaikki oli kokoajan antamassa niille nameja :) Heitin vahingossa Haltin naamalle kuumaa glögiä, mutta Halti taisi selvitä siitä pienellä pelästyksellä, ja unohtikin asian aika nopeasti. Pyryn kanssa kävin kokeilemassa keinua uudelleen, ja pari kertaa aristeli keinua, ja sitten meni normaalisti.  Nyt meillä onkin parin viikon joululoma, pitää kattoa jos me Pyryn kanssa pidettäisiin ainakin viikon pidempi.

Torstaina meillä onkin vielä Porvoossa agitreenit, jonne myös Halti pääsee maksullisesti treenaamaan omalle vuorolleen leikkimistä ja putkia todennäköisesti.

Kahtotaan, josko sitä ilmoittautuisi parin viikon päästä oleviin agikisoihin Lahdessa.....jos sinne ei ole hirveitä määriä tulossa osallistujia..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti