tiistai 16. joulukuuta 2014

Halti 16 vk, 4 kk

Haltin kasvu:

23.8.2014 synt. = 173 g
9 vk 4,8 kg, 32 cm (vrt. Pyry 6,2 kg/32 cm)
10 vk 5,8 kg, 33 cm (vrt. Pyry 7,3 kg/36 cm)
11 vk 6,2 kg, 33 cm (vrt. Pyry 8,1 kg/37 cm)
12 vk 7,1 kg, 36 cm (vrt, Pyry 8,4 kg/ - )

13 vk 7,5 kg, 38 cm (vrt. Pyry 8,8 kg/39,5 cm)

14 vk 8,1 kg, 38-39 cm (vrt. Pyry 9,6 kg/41 cm)
15 vk 8,5 kg 38 cm (vrt. Pyry 11 kg/ - )

16 vk 9 kg, 38-39 cm (vrt. Pyry -)

Halti kävi viime keskiviikkona tehosterokotuksella, ja ei juurikaan huomannut rokotuksen laittoa, mutta vähän sen jälkeen alkoi kiljumaan kun ilmeisesti alkoi kirvelemään. Meni vähän aikaa että rauhoittui. Ja eläinlääkärin vaa'alla oli tasan 9 kg. Harjoiteltiin sitten siinä muutenkin vaa'alle/tason päälle menemistä ja "päälle" sanaa.

Haltista en saanut 16 vk kuvaa päivälleen, mutta tältä päivältä sisäkuvia on tässä. Halti osaa jo hyvin mennä maahan ja odottaa ja tietty istua ja antaa tassua.


Halti on muutenkin edistynyt monessa asiassa. Halti osaa pidättää jo aika hyvin (paitsi viime lauantaina kun satoi lunta, niin meni niin kierroksille että pissasi 5 minuutin välein - ja sisällä jatkui - ei juuri sillä hetkellä naurattanut kun sähköt oli poikki ja sai lyhdyn kanssa siivota niitä pissoja ympäri kämppää).

Halti ei ole moneen viikkoon enää näykkinyt nilkoista ja pohkeista, ei juurikaan saanut "raivokohtauksia", vaan hyväksyy aika hyvin ainakin meidän käsittelyn ja antaa näyttää hampaita näykkimättä. Pitäisi vaan harjoitella, että vieraatkin ihmiset saisivat katsoa hampaita ja käsitellä. Jonkin verran agitreeneissä yms vieraat ihmiset puuhaavat myös Haltin kanssa.

Halti tosiaan osaa odottaa, maata, istua, antaa tassua, ja antaa molempia tassuja (melkein kurreasento), osaa tulla kutsusta, on kantanut tavaroita namipalkkaa vasten, osaa "irti"-käskyn todella hyvin ja nopeasti. Ollaan harjoiteltu myös sivulletuloa etukautta pyörähtäen (Pyry tulee takakautta sivulle). Sopii paremmin Haltille, koska se on muutenkin paljon lyhyempi ja "näpsäkämpi" kuin Pyry kooltaan - ainakin vielä. Halti osaa odottaa myös oven aukeamista, ettei heti ryntää siitä sisään/ulos, vaan vasta luvan kanssa. Myöskin jättää aika hyvin kissat rauhaan, vaikka ne juoksentelee ympäriinsä täällä. Yleensä vaan katselee vierestä. Välillä meinaa vielä Nekun perään kun se juoksee, mutta aina vain vähemmän. Halti ottaa hyvin vastaan kehut, joten on helppo vahvistaa oikeita asioita. Halti on myös hyvin taistelunhaluinen ja ahne edelleen.. saivat raakoja kanankauloja tässä yksi ilta, ja mietin että saakohan se pureskeltua niitä ollenkaan - mutta no worries - ei tarvi pureskella kun nielee ne kerrallaan kokonaisina.......

Joltain viikonlopulta löysin kuvia myös Myrskylästä, siellä Halti ja Pyry tapaavat aina Vertin ja Vaaksu-kissan, joka ei ole aina läheskään suopea pienelle porokoiranpennulle.. 

Pyrylle sain viimeinkin hankittua Back-on-Track- koiranloimen kokoa 55 cm. Isompi ei ainakaan tarvinut olla. Ja heijastimetkin toimii. Tää koiranloimi on nyt tarkoitettu lähinnä agilityä varten, lämmittelyn jälkeen jos joutuu pakkasella odottamaan autossa, ja suorituksen jälkeen, ettei lihakset jäähdy liian nopeasti.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti