tiistai 25. helmikuuta 2014

Kaikenlaista

Viikonloppuna oli vielä lunta, ja Pyry pääsi vielä puhdistamaan turkkiaan.








Tänään ei ole enää ollenkaan lunta meidän pihoilla.

Sunnuntaina käytiin treenimässä tokoa Porvoossa hallissa. Tällä kertaa sain treenattua Pyryn kanssa takapalkan kestämistä hiljaa, ja tehtiin myös jopa i-m-i-m treeniä vajaa 10 metristä. Kerran taisi vinkaista, mutta en antanut haitata. Kuitenkin aika hyvin, kun oli muita koiria paikalla. Tehtiin vähän lyhyitä seuraamisia, estehyppyä, ihan vähän luoksetulon pysäytystä. Yksi ALO-luoksetulo, jonka Pyry teki vieressä olevan hyppyesteen kautta.. hmmm..  Pari kertaa noutoa, eka nouto oli hyvä, mutta toka oli jo liikaa. Välillä tehtiin hallissa olevilla agiesteillä vaihtelua. Sain tehtyä ihan kivan puomin kontaktilta lähettämisen eteen muurille. Tein myös paikkamakuun jälleen, kun toinen teki vieressä luoksetulon, Pyry kyllä pysyy kivasti paikallaan.

Leikittiin aika paljon, ja Pyry olikin aika väsynyt illan jälkeen.

Eilen oli agissa teemana kontaktit ja irtoaminen. Oli putket mutkalla eri päissä ja sitten välissä oli kaksi estettä molempien putkien suulla, eli neljä estettä yhteensä.

Siinä sitten keskellä ohjasin putkesta putkeen esteiden kautta. Aluksi leikin Pyryn kanssa vähän, ja sitten tein lähettämistä, niin irtosi tosi hienosti. Eipä tarvinut saattaa juurikaan, vaan lähettää vaan pari askelta. Sain jopa liikkua pois päin putkesta kun Pyry oli vielä menossa putkeen, eikä se epäröinyt ollenkaan.

Tehtiin myös putki - kepit - hyppyeste - A-kombinaatiota.


Ekalla kerralla ohjasin kepeille putken puolelta ja  keppien lopussa valssasin keppien toiselle puolelle ja Pyry kesti sen todella hyvin. Toisella kerralla ohjasin toiselta puolelta keppejä, eli tein pakkovalssin kepeille ja jonkun räpellyksen keppien päässä ja toimi hyvin, siis ainakin se pakkovalssi. Kolmannella kerralla Pyryllä yritettiin uudelleen pakkovalssia (ja keppien päässä valssi) ja jo vauhti hidastui. Lopetettiin siihen. A:lla kontaktit joka kerta hienot, ja vapautin lelulle leikkimään.

Lisäksi kerran tehtiin alla oleva lopuksi kivaksi vauhtiradaksi:

ja se meni hyvällä vauhdilla ja puomiltakin lähetin Pyryn hyvällä vauhdilla putkeen. Nää oli tällä kertaa ihan hyvän mielen treenit.

Keinun kanssa on ongelma, ja siitä sitten myöhemmin lisää. Puolitoista vuotta keinu oli Pyryllä varma, ja kiva este. Ei haitannut edes lentokeinut. Mutta viime syksynä kerran juoksi keinulle kovaa, ja keinun rymähti alas (Pyryn pysyessä keinulla), se tuntui ilmeisesti jaloissa, ja Pyry alkoi epäröimään keinulla. Ja viimeinen tikki ilmeisesti oli se, että Pyry tuli keinulta pois (en ehtinyt pysäyttää) laskien takajalat pois keinulta, ja keinu osui Pyryn takapuoleen. Tämän jälkeen Pyry on todennut keinun olevan aika arvaamaton kapine. Pitänee kotona treenata sitä pihalla enemmän ja saada varmuus pikkuhiljaa takaisin. Aina on selkeästi jotain työstettävää. En tiedä viitsiikö edes epiksiin mennä koko keväänä, kun keinu on kesken... no ehkä mölliradalle..

Tänään treenattiin crosstrainerilla, että Pyry laittoi etutassut trainerin "polkimelle". Tämä nyt ei yhtään ainakaan Pyryä haitannut, että se poljin liikkui edes takaisin, samalla kun etutassut oli siinä.

Ensi lauantaina lähdetään Kouvolaan näyttelyyn, Pyryllä on sopivasti alkanut karvanvaihto.


ja sunnuntaina on Sanna Heinosen agitreenit. Huhtikuun alussa lähdetään paimentelemaan poroja Pelloon, elikkä Lappiin asti. Päästiin porokoirakerhon paimennustaipumustestaukseen, ja sinne on mentävä muutamaksi päiväksi. Vähänkös hienoa!

Sain Pyrystä uuden piirroksen ystävältäni Sannalta. Hieno se on:

 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti