tiistai 18. helmikuuta 2014

Tarvitaan asennetsekkausta..

Eilen ei ollut todellakaan mun päivä agilityssä, eikä illalla kotonakaan, kun ehdin kirjoittaa kivan tekstin tähän blogiin, mutta se katosi, prkle..

Tässä on rata:


Tuntui kyllä että vähän kaikki meni pieleen, ja en oikein osannut/jaksanut suhtautua positiivisesti hällä-väliä-asenteella niihin, joten Pyry heti tietty huomasi että en oo tyytyväinen, vaikka suurin osa tyytymättömyydestä liittyi mun ohjaamiseen.

Kepeille Pyry meni aina ekalla yrittämällä vasta tokaan väliin. Tälleen jälkeen ajatellen johtui siis siitä, että olin itse aika paljon edellä, eikä Pyry sen takia jostain syystä osannut etsiä sitä oikeaa väliä. Korjausviennillä meni ihan nätisti, ja ihan vauhdillakin.

Mun piti vielä ehtiä 4-esteen  ja 5-esteen väliin persjättöön, mutta taisi onnistua vain kerran hyvällä ajoituksella. 6-putkelle olin aina liian ajoissa, ja mun liike loppui liian aikaiseen, ja Pyry ravasi putkeen. Myöskin putkesta tuli vähän hitaasti, en tiedä johtuiko se siitä, että annoin taas käskyt liian myöhään, vai omasta väsymyksestä vai mistä. Ekalla kerralla taisi mennä 9-putkeen hienosti mun leijeröidessä 6- putken toisella puolella, mutta sitten ei enää mennyt 8-estettäkään, vaan aina ohi, ja välillä ohi putkestakin, kai mä ohjasin sitten mihin sattuu.

Myöskin 9-putken jälkeen yritin tehdä persjättöä ja olin aina vähän myöhässä. Takaaleikkaukseen olin sitten kanssa vähän myöhässä tms.

A-esteeltä 15-putkeen Pyry ravasi, enkä osannut lähettää kunnolla. Ei saatu kertaakaan edes puolta rataa mentyä, kun mulla tökki niin pahasti. Ei vaan pitäisi treenata väsyneenä.

Kerran onnistui radan pätkä 3-9 mainiosti, ja ajoitus oli joka paikassa hyvä. Ja tietty onnistui 11-14-suora hyvin. Meitä oli vain kaksi treenaajaa, joten saatiin runsaasti (liikaa) treeniaikaa. Me sitten Pyryn kanssa tehtiin lopussa keinua erikseen, ja sitten tehtiin putkeen lähettämisvauhtitreenejä, ja pallolla palkkaus aina putken jälkeen. Ja paljon leikkimistä. Tehtiin myös keppejä siten, että mä vingutin palloa vieressä, ja heitin pallon Pyrylle kepeiltä palkaksi ja vähän haukutinkin ennen putkille menoa.

Muutenkin todettiin kouluttajan kanssa, että pitää ottaa se lelulla palkkaus pelkästään treeneihin radalle, ja vaihtaa vasta sitten nameihin, kun/jos lelupalkka ei kelpaa. Tietty palkkaan alkuun jättämisestä namilla jne. Tein myös vähän kontaktilla Pyryn kanssa sitä, että otin sen vauhdista mukaan putkelle (Pyry siis pysähtyi kontaktille ja itse juoksin ohi ja kohdalla vapautin), se meni mageesti, ja sitä pitäisi enemmän treenata, ettei oma liike pysähtyisi liikaa ja liian usein radalla.

Meille tässä radassa nimenomaan vaikeinta oli kontakteilta putkelle lähettäminen, siis paikaltaan lähteminen putkeen. Oma liike tyssähti, ja Pyrylle on vaikea saada vauhtia tarpeeksi putkeen. Parhaitenhan kontaktilta lähteminen onnistuu, kun seuraava este on hyppyeste, ja oma liike jatkuu pitkälle, mikä putkessa ei oikein onnistu. Ja samoin putkelle on helpompi lähettää jos lähettää hyppyesteeltä vauhdista. Eli Pyrylle pitäisi saada vauhtia ensinnäkin kontaktiesteiltä lähtemiseen ja vauhtia taas putkeen menemiseen. Näitä siis pitää muistaa treenata, jotta heikkouksista saadaan vahvuudet.

Joka tapauksessa väsyneenä ei pitäisi treenata ainakaan minun, koska en pysty tsempata koiraa silloin, ja Pyry ottaa itseensä. Lisäksi pitäisi muistaa enivei palkata lelulla enemmän/pelkästään, muistaa kehua paljon, ja olla itse innokas ja käyttää ääntä monipuolisemmin. Eikä oteta niitä turhia toistoja radalla, tai keskeytetä jos koira ei tee mitään väärin (eli omasta virheestä). Ehkä ens kerralla menee taas paremmin.

Viikonloppuna Pyry sai olla pari tuntia mukana Loviisan Kissatalon tempauksessa kirpparimyyjänä (Pyry esitti heti ensimmäisenä bravuurinsa hyppäämällä kirpparipöydälle..), ja sai uusia tuttavuuksia paikalla olleista kaverikoirista. Tempauksen jälkeenkin meni hyvin sisätiloissa, vaikka yksi vähän epävarma leikattu uros ärisikin Pyrylle muutamaan otteeseen. Pyry jätti nätisti huomioimatta. Ja sunnuntaina pääsi leikkimään Vertin kanssa.

2 kommenttia:

  1. In September will be World Dog Show in Helsinki. Will you go there with Pyry? Or alone? I would like to participate in this show.

    VastaaPoista
  2. I think that I'll go to the dog show without Pyry.

    VastaaPoista