tiistai 4. helmikuuta 2014

Agitreenit; sylikäännös I

Eilen ei sitten ollutkaan toista kertaa leijeröintiä (vaan ilmeisesti parin kerran päästä toinen leijeröintikerta). Meillä oli siis nyt sylikäännöstreenit, ja tiesin jo etukäteen että se ei vaan sovi mulle ja Pyrylle. Treenasin etukäteen sitä parilla esteellä ja namialustalla ja se onnistui ihan kivasti.


Sylikäännöstä treenattiin siis 2-3 esteillä ja 12-13 esteillä. Ekalla kerralla ohjatessani Pyryä tuosta 2-3 välistä, itse kaaduin, ja oikea puoli takapuolestani sai osumaan. Edelleenkin tuntuu vähän rammalta. Tokalla kerralla tehtiin ihan esimerkillinen sylikäännös, ja jatkettiin puomin yli. Kouluttaja kuitenkin meinasi, että kokeillaan vielä pari kertaa sitä sylikäännöstä ja siitä se alamäki lähti. Onnistui se sylikäännös vielä toisenkin kerran, mutta sitten kun sitä piti tehdä useammin, niin Pyryllä hävisi mielenkiinto asiaa kohtaa, ja lopulta jopa ravasi tai käveli radalla. Olisi pitänyt vaan sanoa kouluttajalle, että ei vaan Pyryn kanssa ruveta toistamaan tällaista asiaa montaa kertaa.

Sama ongelma oli myös 12-13-esteillä, paitsi suurempana, koska A:n kontaktilta Pyry lähtee täysin ilman vauhtia, ja oli vaikea saada sille sylikäännöstä varten tarpeeksi hyvää vauhtia tai virettä. Tehtiin tarpeeksi monta kertaa siinä virheitä, että alkoi harmittaa (ja senkös Pyry huomaa heti). Pyry oikeastaan ei ollenkaan enää katsonut mun ohjausta, vaan meni miten itse halusi. Tehtiin sitten loppurata ilman sylkkäreitä, ja lopuksi vielä namialustalla rata 12-24 ja namialusta puomin päässä. En siis halunnut muutenkaan tehdä sylkkäreitä hirveästi, kun ne ei toimi oikein senkään takia, että Pyry joutuu tulemaan mua kohti siinä, ja se hidastaa Pyryn vauhtia. Hyvähän se on kuitenkin hallita jotenkin, ja hyvinhän se toimi ennen sen hinkkaamista (kun olis vaan jättänyt siihen kertaan sen). Ollaan me niitä jonkin verran treenattu kesällä, mutta eipä aktiivisesti tietystä syystä olla käytetty missään treeneissä.

Tokalla treenikerralla sitten päätin tehdä valssit sylikäännösten sijaan, ja toimi paremmin meillä. Mentiin lähes koko rata puhtaasti, paria kauneusvirhettä lukuunottamatta. 6-hypyn jälkeen Pyry kävi tarkistamassa mitä kouluttaja puuhasi siinä vieressä, mutta jatkettiin suoraan 7-esteelle, kun Pyry muisti mitä oltiin tekemässä. Hyvin Pyry kääntyi siis 5-putkelta 6-esteelle ja siitä 7:n kautta putkelle (ekalla treenikerralla varsinkin) mun vartalo-ohjauksella, vaikka ajattelin että Pyry olisi saattanut yrittää jatkaa jo putkelta eteenpäin. Pyryn lähetin 13-hypyn valssin jälkeen putkelle ja jäin odottamaan 15- ja 16-hyppyjen välille Pyryä. 16-17- hypyillä tein persjätön ja onnistui hienosti ja loppu olikin sitten suoraa juoksua kipeän kankun kanssa. Puomin kontaktilla unohdin antaa pysähtymiskäskyn, ja aika iloisesti Pyry hyppäsi kontaktin yli. Eipä se mitään, en palautellut oman virheen takia, ja jatkettiin leikkimistä. Tämä tokan treenikerran vauhti oli hyvä, ja Pyryllä ja mulla oli koko ajan hyvä liike eteenpäin. 

Lopuksi vielä testasin että lähtisikö Pyry pallon perään treeneissä, ja innoissaan kyllä sen perään juoksi ja toi sitä jopa mulle (ei vienyt omiin puuhiinsa). Ehkä sitä palloakin uskaltaisi käyttää enemmän treenikentällä. Varsinkin nyt kun on seinät, ettei Pyry lähde ihan mihin tahansa juoksemaan sen kanssa. Pyryhän tykkää omalla pihalla leikkiä pallolla, mutta usein ryhmätreeneissä joko jättää pallon paikallensa, tai sitten lähtee juoksemaan sen kanssa pitkin poikin kenttää.

Tässä vähän viikonlopun (valoisaan aikaan otettua) satoa:

Pyry hanskavaras
Arvaa vaan mistä varastetut hanskat löytyy
Janin kanssa riekkumista
Vertin kanssa riekkumista
Vertille lumipesu!
Jee saa tehtyä lumipalloja!
Pyry lähtee hakemaan postia
Pyry kuljettaa postia (pysäytysharjoituksia)
Pyry kantaa postin joka aamu ja töiden jälkeen sisälle postilaatikolta n. 200m
Jani "käskyttää" Pyryä postin kantamisessa
Aika hauska toi Pyryn postin kantaminen. Jani antoi Pyrylle pysähtymiskäskyn, ja mä pyysin sitä liikkumaan, niin Pyry kuunteli vasta Janin käskyä, koska Jani oli antanut alkuperäisen käskyn. Ihan kätevää. Yleensähän Pyry ottaa käskyt multa jos olen paikalla, vaikka Jani antais jonkun käskyn. Tällä kertaa Pyry oli "töissä" niin silloin otetaan käskyt siltä joka alunperin käskyttää. Tätäkin olis varmaan tokoliikkeissä hyvä treenata, että mä käsken Pyryn vaikka makuulle, ja Jani pyytää sitä liikkumaan, ja katsotaan pystyykö pysymään paikallaan.

1 kommentti:

  1. Moi !
    Bannerisi on nyt valmis ja löydät sen osoitteesta --> salopellontellu.blogspot.fi ja sieltä banneripaja niin löydät oman bannerisi jonka voit ottaa blogiisi. jos banneri ei ole mielyttävä ota s.postilla yhteyttä mikä on blogissani

    VastaaPoista