tiistai 11. helmikuuta 2014

Treffejä, tokoa ja agilityä..

Keskiviikkona Pyry pääsi tapaamaan porokoiranarttu Ninjaa Loviisassa. Aluksihan tuli hammasta, ja Pyrykin sitten murisi takaisin mokomalle NARTULLE, mutta sitten yhteiskävelyn myötä Ninjakin lämpeni Pyrylle ja koirapuistossa saivat mesota ja juosta sitten yhdessä. Leikkivätpä hanskallakin, siten että Ninja vei, ja Pyry juoksi perässä. Eihän alkanut omimaan hanskaa tai mitään, kun narttu oli kyseessä. Käytiin sitten vielä yhteislenkillä. Pyry oli tyytyväinen lenkkiseuraan. Vähän tuli pimeitä kuvia, kun iltasaikaan käytiin puistoilemassa.





TOKO

Sunnuntaina käytiin treenaamassa Porvoossa Porskin hallilla tokoa. Mun piti keskittyä lähinnä Pyryn totuttamiseen takapalkkaan häiriössä (kun se tekeminen takapalkalla on vaan niin vaikeaa kun ympärillä on muita koiria), mutta tulikin vaan alussa tehtyä vähän sitä, ja sitten se unohtui. Otettiin seuraamista pikkaisen, ja jonkin verran estehyppyä istumisella, ja käytin takaisin hypyssä pientä käsiohjausapua, että ei kierrä hyppyä. Hyvin meni molempiin suuntiin. Seuraamisessa huomasin vaan ottamaltani videolta, että edelleen tuijotan Pyryä seuratessa ja painostan. Pitää taas olla tarkkana että se katse pysyy suoraan edessä.

Tehtiin myös noutoa, mutta en saanut Pyryyn kunnollista virettä. Itsellänikään ei kyllä ollut mitään hyvää virettä. Mulla ei vaan toimi sunnuntai-iltana kahdeksan aikaan treenaaminen, kun päivän aikana tulee aina puuhattua, ja siihen aikaan sitten haluaisi olla jo juomassa teetä ja kattomassa telkkaria. Joten itse olin aika väsynyt tekemään tai ajattelemaan mitään.

Tehtiin paikkamakuuta siten, että vierestä lähti toinen koira tekemään luoksetuloa. Ihan hyvin Pyry pysyi, eikä edes vilkaissut toiseen koiraan. Myöskin liikkeestä maahanmeno, ja meni maahankin suoraan (ja mä taisin jopa kävellä suoraan!).

Liikkuroituna tehtiin AVO-luoksari, ja ekalla kerralla Pyry aloitti ravilla, mutta korjasi laukkaan kun liikahdin taaksepäin vähän. Tehtiin uudestaan liikkuroitu luoksari, ja tokalla kerralla laukkasi nätisti, ja mielestäni oli ihan hyvä perusasentokin.

Tehtiin myös ryhmäpiilopaikkamakuu, jossa kolme koiraa. Yksi ihminen ei mennyt piiloon. Otin videolle, jotta näen mitä Pyry tekee... no, sehän katseli kameraa suurimman osan aikaa. Vinkaisi kuulemma kerran, ja toinen koira vinkaisi pari kertaa. Ihan hyvin ainakin pysyy piilopaikkamakuussakin, eikä näytä hirveästi huolestuvan. Ja, nousi istumaan ekalla käskyllä, jei! Jonkun ihme kierroksen mä tein tuossa alussa, en kai sellaista tee normaalisti? Hope not.. en ainakaan aikaisemmin ole huomannut että tekisin tuollaista.



Muistin leikittää, ja tehtiin kaikkia höpöjuttuja, mutta yleisvire ei ollut mun mielestä hyvä kummallakaan. Se voi olla, että johtui ihan vaan minusta tällä kertaa. Kunhan nyt kevät tulee, niin pääsee sitten treenaamaan valoisaan aikaan ulkona, niin tulee sitten treenattua lyhyempi pätkiä ja käyttämään aikaa taas siihen vireen rakentamiseen.

AGI; ratatreenit

Tehtiin tällainen rata:


5-6-esteiden välissä oli tarkoitus tehdä sylikäännös. Eka kerta koko radassa meni vähän sekavasti ja olin myöhässä vähän joka esteellä, ja Pyry meni putkenkin sijasta A:lle ja mitkään sylkkärit eivät toimineet. Eipä ole yllätys. Tokalla (ja kolmannella) yrittämällä meni kerralla läpi koko rata, olin ajoissa 4-esteellä, tein tokalla kerralla sylkkärin, mutta kolmannella valssin 5-6 esteiden välillä. Ehdin aika hyvin persjättöön 9-esteen jälkeen, ja ohjasin 10-11-esteiden yläpuolelta putkeen. Hyvin meni putkeenkin kun mun linja meni hyvin putkelle, ja vähän blokkasinkin A-estettä. Ja loppu meni hyvin, paitsi A:n pysähdyksen jälkeen kepit oli aika hitaat, mutta pitää ilmeisesti treenata A:lta vauhdikasta lähtöä.

Tuossa sylikäännössä on meille (viime treeneissäkin) ongelmallista se, että siihen tullaan toisen käännöksen kautta, ja silloin Pyryn vauhti on paljon hitaampi jo valmiiksi ja joudun ohjaamaan mun kropan vasemmalta puolelta oikealle puolelle. Sylikäännös ei oikein toimi meillä, kun itsekin liikun tönkösti siinä. Vielä onnistuisi jos Pyryllä olisi vauhtia toiselta esteeltä, ja tulisi suoraan edestä päin vauhdilla sylikäännökseen.

Tässä olisi kuulemma auttanut "vekin" tekeminen 5-esteelle, ja sitä sitten treenien päätteeksi kuivaharjoiteltiin mun pyynnöstä. Pitää yrittää muistaa kokeilla sitä seuraavissa treeneissä odottaessa vuoroa.

Treenattiin oman vuoron jälkeen vähän putki-hyppyeste-keinu-puomi yhdistelmää, ekalla kerralla Pyry hyppäsi keinulta ja pari vikaa kertaa Pyry meni "normaalisti" keinulle ja kontaktille. Ehkä se tästä vielä paranee ja varmenee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti