torstai 7. maaliskuuta 2013

Viimeinen ohjattu toko

Tiistaina oli sitten viimeinen Porskin ohjattu tokokerta. Tosin Pyryllä ei ole ollut muuta ajateltavaakaan kuin naapurin juokseva narttu. Typerät tokot vain estävät Pyryä pääsemästä tämän kertaisen elämänsä rakkauden luo.

No meni se, jotenkin. Tehtiin liikkuroituna kaikki liikkeet paitsi luoksetulo, koska hallissa ei oikein ollut kunnolla tilaa kun muut treenasivat samalla. Kaikissa liikkeissä palkkasin, tosin ei leikitty ollenkaan - my bad.


  • Luoksepäästävyys ryhmässä
    • Vähän levotonta vinkumista, mutta muuten istui nätisti kokoajan vierellä kouluttajan tullessa tervehtimään ja mennessä pois
  • Paikallaanmakuu
    • Makasi hyvin tarkkaavaisena maassa, katseli aika paljon muita koirakoita silloin kun muut kävivät palkkaamassa, ja sivulle istumisessa jouduin antamaan kaksoiskäskyn
  • Seuraaminen taluttimetta
    • Oli vähän muissa maailmoissa, mutta seurasi hyvällä kontaktilla. Oikealle kääntyminen meni hyvin, mutta vasemmalle kääntymisessä ja täyskäännöksessä meillä oli vähän jäykkyyttä (jouduin ikäänkuin kiertämään Pyryn mitä normaalisti en tee).
      • Minä en muista oikeata ja vasempaa edelleenkään, ja alan epäröimään liikkurin käskyssä, ja se vaikuttaa selkeesti Pyryynkin ja luulen että siitä johtui tuo täyskäännöksen jäykkyys, koska myöhemmin se meni hienosti. MUN pitää harjoitella liikkumista kyllä ilman koiraa ja kuullun ymmärtämistä...
      • Ohjeeksi treenataan lisää takapään treeniä, ja myös enemmän pelkkää peruuttamista
  • Liikkeestä maahanmeno
    • Seurasi hienosti, ei ennakoinut. Jäi mun mielestä makaamaan vähän liian vinoon. Sivulle istuminen ekalla käskyllä.....
      • kouluttajalta ei tähän korjattavaa
      • vieressä oli agilitypuomi ja oli kyllä mieluummin menossa sinne kuin alussa mun viereen sivulle
  • Liikkeestä seisominen
    • Seurasi hienosti, ei ennakoinut. Jäi maahan. Ja oli vaikea saada ylös muuten kuin koiran sivulle menemällä. Tällä kertaa en painanut katseella edes maahan. Liekö joku kädenheilautus jonka tulkitsee maahanmenon merkiksi. Tokalla yrittämällä jäi seisomaan täydellisesti ja suoraan. Ei ennakoinut koiran sivulle mennessäni istumista, vaan odotti käskyä. 
      • itse pyrin muistamaan suuntaamaan katseeni eteen koiraa jättäessä ja vierelle mentäessä
      • vieressä oli edelleen agilitypuomi ja se houkutti kyllä kovasti.
      • kouluttajalla ei ollut tähän korjattavaa
  • Estehyppy
    • Jouduin kieltämään ennen liikkeen alkamista esteelle menon, ja kouluttajan luokse menon (selitän myöhemmin). Joten tällä kertaa vasta toisella käskyllä lähti hyppyyn, koska kielsin aikaisemmin. Hyppäsi hyvin ja jäi seisomaan hyvin. Vähän keskemmälle esteen taakse olisi vielä parempi. Ei ennakoinut istumista minun tullessa sivulle, vaan odotti käskyä. Hienoa. 
      • treenataan vielä esteellä palkkaamista välillä suoraan esteen yli, jotta asento hypyn jälkeen jää keskemmälle.
      • aikaisemmin hyppyä harjoitellessa odotellessa omaa vuoroa hyppäsi hienosti ja jäi keskelle odottamaan. Vaikuttaa muutenkin siltä että aina ekoilla kerroilla onnistuu paremmin.
Pyry ei ollut ihan täysillä mukana (toinenkin tokoilija sanoi, että oli vähän omissa maailmoissa), mutta olisi pitänyt leikittääkin enemmän. Vaikuttaahan noi juoksut vähän hajamielisyyteenkin. Mutta muuten meni ihan hyvin. Seuraamista pitää todella harjoitella häiriössä ja liikkuroituna, koska meinaan mennä sekaisin käskyjen kanssa ja olen huono noudattamaan liikkuria...

No ensi sunnuntaina onkin taas viimeiset kilpatokoryhmän talviomatoimitreenit samalla hallilla, ja treenataan siellä enemmän sitten liikkuroituna. Riippuen kuinka paljon on osallistujia.

Lopussa vielä tehtiin puomia ja A:ta ja sai hyppiä estehyppyä vauhdilla. Voi että oli kivaa Pyryn mielestä. Kaikesta voisi palkkautua muutamalla esteellä. Lopulta sitten makoilivat toisen uroskoiran kanssa rapsuteltavana ketarat oikosellaan. 

Niin ja sitten.. olikohan jonkun liikkuroidun liikkeen jälkeen kun Pyry alkoi haistelemaan kouluttajaa, ja vielä intensiivisemmin ja vielä intensiivisemmin ja lopulta se oli kouluttajaa vasten intohimoisesti ja mielettömästi/pakkomielteisesti nuuhkimassa ja ruoputtamassa kouluttajaa. Ja lopulta alkoi mielettömästi haukkumaan kouluttajalle. Ja tämän jälkeen kouluttaja oli maailman ihanin, Pyry yritti karata kouluttajan luo muutamaan otteeseen ja estehypyllä oli menossa kouluttajan luokse maanisesti ennen liikkeen alkua. Ilmeisesti johtui joko leikatun nartun tai uroksen hajuista, joita kouluttajalla on... ei se koskaan oo käyttäytynyt noin maanisesti.. Ehkä se meidän naapurin koiran juoksukin jotenkin yllytti Pyryä. 

Itse tiedän mitä pitäisi treenata ja miten, ja suurin treenamisen kohde on motivointi ja viretilan nosto oikeaksi. Nimittäin kaikki liikkeetkin menevät aika automaattisesti lähes täydellisesti kun Pyryllä on oikea viretila ja se keskittyy.

Toukokuussa on sitten muutamat tokovalmentajan koulutuspäivät, siihen sitten pyritään vähän saamaan itseä kasaan. Ja sitten katellaan jossain vaiheessa möllitokoja kun mun kuunnellunymmärtäminen sujuu liikkuroituna.

1 kommentti:

  1. Meillä kanssa Nemon kanssa suurimpana probleemana mun käsitys oikeasta ja vasemmasta. Koira kyllä seuraa, mutta itse kävelen minnesattuu :D

    VastaaPoista