lauantai 2. maaliskuuta 2013

Kouvolassa näyttelyssä tänään Pyry oli ERInomainen!

Valkeala, Kouvola 2.3.2013, Tuomarina Esa Ruotsalainen

"Keskikokoa kookkaampi. Erinomainen tyyppi. Oikeailmeinen, hieman kevytkuonoinen pää. Hyvä rungon vahvuus ja mittasuhteet. Hyvä takaosa. Etuosa saisi kulmautua voimakkaammin. Riittävä raajaluusto. Erinomainen karva. Hieman jyrkkäasentoinen lantio, korkea-asentoinen häntä. Liikkuu muuten hyvin, takapotku saisi olla voimakkaampi. Miellyttävä käytös." NUO-ERI1

Oli hyvä että lappalaiskoirat ja pystykorvat olivat ulkona, koska sisähallissa vaikutti olevan hieman ahdasta. Käytiin kyllä siellä ostoksilla, mutta Pyryllä ilmeisesti tuli sieltä hirveä stressihilse turkkiin. En tiedä johtuiko ahtaudesta vai kaikumisesta vai mistä. Oli sen vähän päälle10 pakkasastetta, ja mulla oli ainakin todella paljon päällä vaatetta niin ei tullut kylmä. Pyry tapasi siellä valloittavan lapinkoiranartunkin, ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä molemmin puolin. Ja tapasi myös labbisneidinkin jonka kanssa piti vähän leikkiä. 

Meidän näyttelyvuorolla Pyry hienosti seisoi ja antoi mitata ja kopeloidakin. Ekan kerran kehää kiertäessä nenä oli tiukasti maassa, ja toisella kertaa sain sitten nenän maastakin. Tosin itse liukastuin jäisellä kohdalla ja olin nurin. Ja kolmannella kerralla mentiin edestakaisin liikkeet ja kierros ympäri ja se meni hienosti. No ERI saatiin, ja oli kyllä yllättävää. Ilmeisesti tämä tuomari tykkäsi vähän isommista koirista.


kuva: Aino Vakkilainen

kuva: Aino Vakkilainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti