keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Keskiviikkotreeniä

Käytiin Heinlahdessa Kotkan Kivan viikkoharjoituksissa, teemana seisominen tavalla jos toisella sekä maltti ja temppu.

Tehtiin maahanmenoa ilman käsimerkkejä ja sanoja, kropan välityksellä, sitten tehtiin liikkeestä maahanmenoa, ja maahanmenoa sanalla "porkkana". Tehtiin myös malttia maassa, eli koira piti olla maassa makaamassa, ja itse piti ensin kiertää myötäpäivää koira ja sitten peruuttaa takaperin. Ja lisäksi sai ottaa etäisyyttä, ja koira sai olla joko istumassa tai makaamassa. Tein kanssa harjoituksia koira istuen, koska tuntuu että se on vaikeampi koiralle kuin makaaminen paikallaan. Lisäksi tehtiin temppuna avainten etsimistä. Mä kyllä yhdistin saman tien siihen käskyn "missä avain", koska Pyry ei meinannut lähteä etsimään sitä ilman käskysanaa. Jäi vaan odottamaan ja katsomaan mua, että mitä pitäisi tehdä.

Nyt pyrin tällä kertaa olla mahdollisimman innostava Pyrylle, että pystyisi pysymään kontaktissa ja huomioimaan mua. Vähän vinkui kyllä, mutta paremmin sain sen mukaan juttuihin. Tein nopeita käännöksiä ja innostin Pyryä mukaan. Oon huomannut että varsinkin ryhmissä (ja näyttelyissä) tapaan olla hieman vaisu ja passiivinen, joten nyt olen päättänyt yrittää olla aktiivisempi osapuoli, jotta saan Pyrynkin mukaan. Ja lisäksi pyrin olemaan kieltämättä Pyryä vinkumasta, koska silloin Pyry jättää mut kokonaan huomiotta (ton kanssa en ainakaan tee mitään..). Ja se auttoi aika hyvin, ja vinkuikin vähemmän. Lisäksi mulla oli vinkuva pallo mukana, jota vilauttelin välillä ja sai leikkiä silläkin vaikkapa hyvän seuraamisen jälkeen. Jos vaikka saisin motivaatiota enemmän.

Todella hyvin kyllä meni, ja tosiaan kun nyt taas oli ihan eri koirat paikalla. Siellä oli alussa yksi berni vapaana ja sitä ei meinattu saada kiinni, niin pysyin Pyryn kanssa hyvin taka-alalla, jotta se ei huomioisi meitä. Ja onneksi lopulta saivat sen kiinni. Käytiin lisäksi Tesjoella kävelemässä mukavassa sateessa. Kumman innokkaasti Pyry kyllä hyppäsi autoon lenkin jälkeen :D

Luin tuossa yhden tokokirjan, ja siitä pitäisi laittaa vielä mietteitä meidän treeniä ajatellen. Ainakin palkkaukseen pitäisi kiinnittää huomiota. Tärkeitä oppimisalueita olisi myös katsekontaktin vahvistaminen, takapään käyttö, palkkauksen tiheys ja laatu, ja leikkimisen opetteleminen.

Ollaan nyt tehty jonkin verran takapään käytön harjoituksia paikallaan siten, että otan Pyryn sivulle, ja sitten siirryn itse vaikka 45 astetta, ja pyrin saamaan sen uudelleen viereen vain siirtämällä takapuoltaan. Puolessa välissä treeniä ollaan tässä. Ja lisäksi ollaan treenattu keppejä, ja ne menee aika mahtavasti nykyään. Ei tarvitse välillä käyttää kättä ollenkaan ohjaamiseen. Seuraavaksi pitääkin alkaa lähettää eri kulmista kepeille, kun nuo alkavat muuten sujumaan ja tietty enemmän itse oikealla puolella ohjaamassa, koska sitä ollaan tehty vähemmän.

Lisäksi pyrin nyt varsinkin tokoa treenatessa pitää treenit todella lyhyinä, ihan vaan muutaman onnistuneen kerran sessiona (kaikki kerrat tavoitteena onnistua), jotta itse en ala hiiltyä missään vaiheessa ja Pyryllä pysyy motivaatio. Ja lisäksi pääsen palkkaamaan oikeasta toiminnasta. Tämä on toiminut aika hyvin, kun muistan vaan pitää harjoittelukerrat lyhyinä ja tehokkaina ja mietin etukäteen miten treenataan ja mitä osa-aluetta.

Myös olen alkanut käyttämään "valmis"-sanaa jotta saan katsekontaktin ja pitää alkaa käyttämään jotain "treenaamaan" tai "töihin" sanaa ennen treenaamista (palkaten tietty) että saan Pyryyn virettä enemmän.

Tavoitteena TK1 v. 2013 (ei oo suuret tavoitteet, mutta jostain on aloitettava). Näyttää siltä että menen tokon valmennukseen Kotkan Koiraystäväin seuran riveissä nyt syksyn ja kevään ajaksi. Siellä on sellainen "alokasluokan kisakuntoon valmistelu ja viimeistely" -valmennus, ja tähän ollaan ilmoittauduttu. Todennäköisesti ensi tiistaina mennään tähän (pari kertaa on jo ehtinyt olemaan tuota valmennusta).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti