perjantai 21. syyskuuta 2012

Agilityä


Torstaina oli taas agitreenit. Tällä kertaa tehtiin pari pientä rataa ja harjoiteltiin kepeille omatoimisesti menemistä (eli vaihteeksi verkoilla). Eka rata oli tällainen:

Eli ensin hyppyesteeltä pöydälle (jossa odotus 4 sek) ja siitä kolmosesteelle, tästä kepeille, josta hyppyesteen kautta putkeen ja viimeiselle esteelle.

Pöydällä harjoiteltiin vähän aikaa aluksi, koska Pyry on viimeeksi pöytää tehnyt varmaan vuosi sitten. Vaikka hyvin pysyi siinä harjoitellessa, niin eiköhän ekalla kerralla rataa mennessä hypännyt heti siitä eteenpäin (jatkoi matkaa). Hiffasin jopa kolmosesteeltä tehdä valssin kepeille ihan oma-aloitteisesti. Olinkin miettinyt että koskakohan opin itse tekemään noita valssauksia oikeissa kohdissa. Ja sitten putken jälkeen olin liian hidas, ja Pyry ehti kiertämään mun oikealle puolelle, joten siitä oli paljon vaikeampi mennä vikalle esteelle. No tokalla kerralla meni paremmin (tosin jätettiin eka hyppyeste pois - eli harjoiteltiin pöydälle menemistä vain muutaman metrin päästä ennen kuin saa kunnon vauhtia - ja ettei opi vaan aina hyppäämään heti pois pöydältä) ja sitten putken jälkeen vaan kovavauhti ja vasemmalla kädellä haltuunotto ja sitten sain hienosti Pyryn vikalle esteelle nätisti.

Sitten seuraava rata oli tällainen - pöytää tässä ei kuitenkaan menty vaikka sen tohon olen piirtänytkin:


Eli hyppyesteeltä kepeille, siitä pari hyppyestettä ja putkeen ja vika hyppyeste. Jotenkin kaikilla koirilla meinas mennä silleen että kepeille meinasivat ihan ihme paikasta (mistähän ihmeestä johtui). Pyrykin meni ekalla yrittämällä ohi, mutta tokalla kerralla sain ohjattua hyvin kepeille, ja hyvin kolmos- ja nelosesteelle (ehkä olis voinut olla puhtaampi esitys) ja putkeen hienosti ja sain sen kutosesteellekin, vaikka olis alunperin pitänyt siihenkin ottaa enemmän vauhtia.

Ihan hyvä fiilis. Tällä kertaa en sählännyt, vaikka tarkempi olisin voinut olla. Otin rauhallisesti enkä kiirehtinyt, niin kyllä se näkyi hyvänä suorituksena. Olis kiva että pääsis enemmän harjoittelemaan itsekseen noita ratoja, että ehtis kokeilemaan mikä olis hyvä tapa itselle. Enää on kolme kertaa ohjattua agilityä, sitten alkaakin nämä omatoimiset treenit pari kertaa kuussa, saas nähdä mitä siitä tulee. On mulla vähän agilityratoja valmiina tuosta yhdestä kirjasta, jos tarvii itse niitä ratoja keksiä. Katsotaan josko seuraavalla kerralla olis vähän pidempi rata, niin vois nakittaa yhden kanssaharrastajan kuvaamaan rataa (jos nyt muistaa vielä ensi viikolla).

Sunnuntaina onkin sitten Myrskylässä mätsäri, johon olis tarkoitus mennä Pyryn kanssa. Pitää nyt ihan tosissaan yrittää saada Pyrylle fiilistä toimia mun kanssa siellä (hajujen seuraamisen sijaan), niin vois suunnitella tosiaan sinne tokokokeeseenkin suuntaamista, kun tietää että se pystyisi keskittymään myös muhun noissa paikoissa. Sehän se on hauskaa, kun kehän ulkopuolella treenaa tosi hyvin, mutta sisäpuolella menee hajujen mukaan (johtuu siitä mun passiivisuudesta). Ja ens tiistaina mennään katsastamaan tokon alo-valmennustreenit Kotkassa. Porvoon treeneistä ei ole kuulunut mitään, harmi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti