sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Itsenäisyyspäivän kisat ja vika doboilu ja jäljestystä

Ängetään kaikki tähän samaan.

Koiviksen itsenäisyyspäivän kisat

Haltin kanssa suunnattiin vielä itsenäisyyspäivänä kisoihin, piti alkaa klo 18.30, mutta taisi alkaa joskus klo 20.... ja tästä johtuen kun kisojen piti loppua 20.30, niin ne taisi loppua 22.30, itse pääsin lähtemään jo siinä klo 22.. Tarkoituksena olisi siis tämän vuoden puolella metsästää vielä nollia, ja voi sanoa että ainakin olen yrittänyt jos ei nollia tule. Näissä kisoissa niitä ei siis tullut, mutta vielä on 29.12 jolloin suunnittelin lähteä Lahteen.

Molemmat radat olivat Jessi Landenin, ja olivat tosi kivoja, vaikka hylkäännyimmekin. Niissä pääsi vähän kokeilemaan kaikenlaista ja ajattelemaan paljon, ja voisin sanoa, että radoissa oli monta paikkaa yhden sijaan joissa piti olla tarkkana ja osata ohjata.

A-rata, HYL (rimat 45 cm?)


Tässä minun piti päästä vastaanottamaan 2-esteen taakse, mutta Halti pitkästä aikaa varasti, ja en ehtinyt, josta syystä olin myöhässä 4-esteen ohjauksesta kiirehtiessäni. Siitä siis HYL kun Halti kävi ottamassa sen takaakiertona. Takaakiertoa se tarjosi myös esteelle 9 ja muistaakseni esteelle 11 kun oli myöhässä. Kontantia päätin jäädä paremmin vahvistamaan, koska aika huolettomasti oli ottanut kontaktit edellisissä kisoissa.

Koska tässä oltiin jo moninkertaisesti hyllytetty päätin sitten testata meidän leieröintiosaamista (osittain valmennuksesta poimittuna kannustuksena) ja lähetin keinulle, leieröin puomin ja hyvin ehdin 16-esteelle. Tosi siisti ja tosiaan keinulta eteenpäin mentiin ihan puhtaasti. Tykkäsin myös 19-esteen ohjauksesta ja sen onnistumisesta. Tästä radasta jäi tosi hyvät fiilikset

Livestream videota löytyy täältä: 

Video

B-rata, HYL, rimat 45 cm


Tää rata oli myös ihan tehtävissä, ja onnistuttiinkin 19-esteelle asti, mutta koska unohdin hetkeksi radan 16-esteen jälkeen, olin myöhässä ohjaamassa 19-esteen jälkeistä elämää (poispäinkäännöstä), joten Halti otti sitten hypyn 11 suoraan, oli niiiiin lähellä.

Tällä radalla vahvistin paikallaoloa lähdössä, koska edelliseltä karkasi.

Tosiaan Haltilla edellisissä kisoissa kontaktit oli vähän jotain muuta kuin opetettu, ja tuli läpi puomilta ja A-esteeltäkin hyppäsi tosi ylhäältä (kontaktin pinnasta kuitenkin), ja vaikka ei nyt mitään virheitä tullut, niin piti olla tarkempana näissä kisoissa, kun en tässä välissä ole käynyt treenaamassa. Ekalla radalla siis pysäytin kokonaan (olisi tosin pitänyt edetä edelle jotta seuraava este olisi onnistunut) ja A-este oli tällä radalla tosi hyvä. Samoin tokalla radalla A-este oli tosi hyvä kun vedätin edellä, suorastaan mahtava ja tuli kontaktin puoleen väliin. Puomilla yritin vahvasti käskyttää pysähtymistä, mutta ei se enää malttanut (liekö sekin väsynyt) ja tuli läpi, toki kontaktin otti kyllä kuten aina. 

Meillähän Haltin kanssa ei juuri koskaan (vai onkohan siis ikinä tullutkaan) ole tullut kontaktivirheitä, vaikka vire nouseekin ja se ei malta pysähtyä, se kuitenkin ottaa ne kontaktit silleen, että osuu. Jos olisi huonommin opetettu, niin ei varmasti ottaisi. Ideaali tietty olisi että kontaktit tehtäisiin siten kun treeneissä, mutta en ala korjailemaan jos nolla on alla, tai harvemmin muutenkaan. Pitäisi vaan muistaa treenata korkeammassa vireessä treeneissä kontakteja (hallissa ei vaan saa kunnollista vauhtia kontakteille jotta olisi sama ajatus) ja ainahan itse on vähän eri vireessä kisoissa, joka vaikuttaa koiraan, joten ei voi kovin vakavasti ottaa.

Nyt olisi tarkoitus pitää vähän aksataukoa, ja jatketaan sitten joulun jälkeen yhdet treenit ja sitten kisat. Haltin kisatahdilla nyt tarvitaan parin viikon totaalilepoa aksakuormittavista asioista.

Perjantaina vika dobo-kerta

Perjantaina doboiltiin vikaa kertaa, ja Halti opetteli antamaan uutena asiana tassua seisaaltaan pallon päällä. Muuten tehtiin samoja juttuja, ja oikeastaan ohjaajat teki sitten enemmän jumppajuttuja, joihin koirat osallistui tällä kertaa. Tää oli tosi kivaa, ja tosiaan toivoisin että tulisi enemmänkin tällaista.

Pyryn etsijäkoiratreenit lauantaina

Pyryn kanssa 1,5-vuoden tauon jälkeen päätin kokeilla Etsijäkoiratreenejä. Ensin keväällä 2017 tuli kovia riitoja yhdistyksessä ja meni vähän maku treenaamiseen ja oli tarkoitus kokeilla syksyllä treenaamista. No Pyryllähän tuli selkäongelmia sitten syksyllä ja niitähän paranneltiin kipulääkkein yms, ja nyt kastroinnin jälkeen päätin käydä tässä Loviisassa kokeilemassa etsintää.

 Ilma oli kamala, räntäsadetta satoi kokoajan ja neljän tunnin ulkonaolon jälkeen kaikki oli ihan jäässä ja märkää, ja kesti kotona pari tuntia saada jalat lämpimiksi.

Pyrylle olin toivonut erityisesti jälkeä, jossa ei ole autotien ylityksiä eikä häiriötä, eli rauhallista maastoa, kulmia sai olla, mutta muuten helppo. No eihän tästä tullut mitään. Ensin Pyry protestoi jotain lähdössä ja ulisi ja haukkui eikä meinannut lähteä, mutta kunnollisen luvan jälkeen lähti jäljelle. Jäljellä oli siis kuitenkin kaksi tien ylitystä (vaikka olin pyytänyt muuta), mutta ne itseasiassa kulmineen meni tosi hyvin. Ongelmallisinta oli se välissä oleva kohta, kun sillä kadulla oli järkyttävän paljon ihmisiä katsomassa joulukoteja, ja ihmisiä tuli edestä ja takaa ryhmittäin, ja Pyry ei pystynyt keskittymään ollenkaan ja jouduin ottamaan sitä lyhyelle. Päästiin sitten jotenkuten eteenpäin ja Pyry merkkasi seuraavan käännöksen tosi hyvin kuonollaan, ja vaikka oli vähän matkaa enää, niin Pyry vähän jumitti ja merkkasi kauempaa koiran näkemättä. Jouduin tälläkin pätkällä ottamaan Pyryä vähän enemmän haltuun kun yhdellä pihalla yksi pappa tarkkaili paheksuvasti ettei vaan koira tule lähellekään pihaa tms. 

Pyry kuitenkin sitten nähdessään koirakon merkkasi tosi hyvin ja pääsin palkkaamaan. Jumituksista huolimatta tälleen jälkikäteen Pyry kyllä meni koko jäljen täysin oikein, kulmat oikein, ja löysi koiran. Vaikeaa oli, etenkin mulla meinasi mennä hermo, kun sai kokoajan kannustaa eteenpäin, kun se ei oikein halunnut tai jumitti ihmisiä tms.. Seuraavaksi pitäisi saada oikeasti rauhallinen jälki..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti