tiistai 11. heinäkuuta 2017

Ennen agirotua...

Ensin mainitsen että käytiin tiistaina treenaamassa Strömforsissa Agirodun Open Class-rataa, ja ihan hyvä kun myöhästyin rataantutustumisesta, niin ehdin käymään kisatilanteessa läpi ensimmäiset 5 estettä keinulle.. Treeneissä rimat 55-60 cm. Vähän sai sovittaa kun halli on jonkin verran kapeampi kuin kisarata, mutta saatiin jotenkuten se tiukasti tehtyä.


Halti oli jotenkin edelleen hyvin rauhallinen, ehkä se johtuu vaan edelleen siitä että Jani on lomalla ja se ei nuku. Tässä on videot kaikkien kanssa menosta, ongelmakohdat oli ihan muualla kuin etukäteen ajattelin..

Pyry:Halti:


Ja bonuksena menin vielä porokoira Hiiren kanssa (Tuhkavuorten Quunkuiskaaja):
Hiiren kanssa oli kiva mennä, vielä kun olisin luottanut siihen enemmän, niin olis tullut hieno rata. Ja jos enempi sen kanssa treenaiskin, niin lähetyksetkin onnistuisi.

Perjantaina ei tehty rataa, vaan otin pieniä pätkiä joissa sai vauhtia. Haltille oli ajatuksena matalammat rimat (50 cm), ja paljon vauhtipätkiä. Halusin kuitenkin välistävetoja harjoitella, ja ihan kiva tapa takaaohjauksella/rytmityksellä opeteltiin (kun vain muistaisin sen seuraavalla kerralla..). 

Lisäksi tehtiin molempien koirien kanssa puomihäiriötä siten, että kouluttaja juoksi puomin toista puolta. Pyry häiriintyi enemmän, eikä ihan keskittynyt, vaikka ottikin kontaktin (1. kerta ei ottanut). Positiivista oli, että muut kerrat tuli alas asti, vaikka ei pysähtynytkään. Muutenkin lyhyitä pätkiä etupalkalla, kun Pyry oli edellisenä päivänä lainakoirana kahdelle ohjaajalle omassa koulutusryhmässä, ja voi kun sillä oli hauskaa kun vieraat tädit antoi sille makkaraa. 

Halti ei häiriintynyt juurikaan vieressä juoksijasta, mutta kyllä se vähän vilkaisi, että mitä hittoa.. 

Radalla keskellä oli myös ohjaaja aukinaisen sateenvarjon kanssa, mutta kumpikaan ei välittänyt siitä ollenkaan.

Pistin jälleen tutut kopeloimaan Haltia ja siirtelemään jalkoja (kun ilmeisesti mittaustilaisuudessa tuomari siirtelee niitäkin), ja eipä se Haltia haitannut...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti