keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Vuoden viimeiset agitreenit

Se oli sitten viimeinen treeni, ja tehtiin vauhtirataa. Voin sanoa, että sai kyllä juosta ja paljon, ja itse ainakin käytin sitä hyväksi, ja juoksin niin paljon kuin pystyin. Molemmat koiratkin läähätti kyllä ihan iloisena treenin jälkeen, joten nekin saivat ilmeisesti juosta tarpeeksi!Rimat oli molemmilla 55-60 cm, kun tehtiin radanomaista treeniä, ja vain pari kertaa/koira rata. Pitää taas alkaa palaamaan kisakorkeuksiin, koska kohta taas kisataan.

Ongelmakohdat Pyryllä oli kepit, eli niissä mun kiihdytys (vedättämään A-esteelle), ja Pyry ei meinannut malttaa tehdä loppuun. Uskomatonta kyllä, Pyry pystyi tekemään tosi monta kertaa toistoja kepeillä, ja joka kerta meni ihan mieletöntä vauhtia. Toinen oli pituuden jälkeinen 10-hyppy, josta tippui molemmille ekalla kiekalla rima, kun itse kiihdytin seuraavan esteen jälkeiseen persjättöön (jotta ehdin suoran putken toiseen päähän). Tässä kyllä jätin enemmän koirien vastuulle rimojen ylläpitämisen, ja tokalla kierroksella Halti kyllä piti rimat ylhäällä, Pyryn kanssa ei taidettu tokaa kertaa tehty niin rajulla kiihdytyksellä.

Vaikein kohta oli 15-putkelle ehtiminen, etenkin kun olin alunperin ajatellut tekeväni persjätön tai valssin siihen. Molempien kanssa meni kyllä takaaleikkaukseksi, Pyryn kanssa sain tokalla radan juoksulla hikisesti tehtyä hyvin aikaiseen ajoitetun persjätön, mutta sai liikkua kyllä tosi rohkeasti, ja jättää Pyry tekemään omineen edellisiä esteitä, ja silti melkein olin myöhässä. Haltin kanssa meni hätäisiksi takaaleikkauksiksi 15-putki, mutta myös 16- ja 17-esteet, kun tajusin etten oikeasti ehdi. Tokalla kerralla ehdin 15-putken takaaleikkauksesta tosi kovalla juoksulla 16-esteelle edelle. Olisi tosin pitänyt kokeilla oikeasti takaaleikkauksilla tekemistä noita kohtia etenkin Haltin kanssa, koska sillä aina toimii takaaleikkaukset, mutta itselle ei vaan tuu mieleen tehdä niitä, kun yritän aina tehdä persjättöjä, kun kuvittelen etten muuten ehdi seuraaville esteille.

Haltin kanssa erikseen vielä palkkailin yksittäisistä hyppyesteistä, renkaasta ja putkesta. Lisäksi tein sen kanssa kauempaa takaakiertoon lähettämistä, sekä takaakierto-sokkareita, joita on ollut tarkoitus harjoitella (toimi mielettömän hyvin). Samoin esteellä 20-toimi mielettömän hyvin takaakierto-sokkari erityisesti Haltilla, ja toki Pyry meni vanhalla kokemuksella.

Mutta hyvät vikat treenit tosiaan, ja kaikki juostiin kyllä ihan kunnolla.

kuvituskuva

Pyry
+ Pyryllä oli melkein yhtä kova vauhti kuin Haltilla
+ Pyry ei malttanut tehdä keppejä loppuun, mutta teki ihan täysillä toistotkin kepeille, vaikka niitä tuli jonkin verran!
+ A-esteen kontakti oli esimerkillinen, vaikka vedätin reilusti
+ Pyry oli ihanan iloinen ja innokas ihan koko treenin, ja töniessä jopa räyhäkäs
- kepeillä tullut hätäisyyttä
- pomppasi iloisesti puomin kontaktin yli (en korjannut - mutta vauhti pysyi mielettömänä)
- 1 rima tippui tässä treeneissä

Treeniin

  • kepeiltä irtoamista
  • edelleen se puomin kontakti (en vaan jaksa ottaa siitä ongelmaa, kun ei olla ihan SM-tasolla treenaamassa - paitsi nythän kohta järjestetään halli-SM:t, se voisi olla Pyryn kannalta jopa mahdollista talviaikaan??!!)


Halti
+ 60 cm hypyt menee vauhdikkaasti
+ lähdössä odottaminen tosi hyvä, vaikka juoksen ja otan vauhdista
+ tarjosi paljon eri esteitä
+ A-esteen kontakti oli tosi hyvä kehikon yläosan kanssa
+ Kepit aivan mahtavat
+ Puomin kontakti joka kerta täsmällinen ja vauhdikas
+ hätäratkaisutakaaleikkaukset toimivat hyvin (pitää oikeasti tehdä näitä myös enemmän kun ne toimii kerran niin hyvin)
- pari rimaa tippui
- A-esteen kontaktin yläosasta (osui silti) hyppäsi ihan alussa, kun treenasin erikseen A-estettä ilman kehikon yläosaa, tarvisi saada vähän paremmin kehikkoa häivytettyä ja kontaktia vahvemmaksi (missä mun naksutin?!)

Treeniin

  • A-esteen kontakti vahvemmaksi
  • takaaleikkaukset ratasuunnitelmiinEi kommentteja:

Lähetä kommentti