keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Agiepikset

Tänään käytiin epiksissä Kotkassa. Käytiin vain yhdellä kisaradalla. Mölliradoilla Pyry kyllä loistaa, mutta kisaradoilla meillä menee pidemmän aikaa.

Tässä rata, mä tykkäsin kovasti tästä radasta:


Pyry taisi tiputtaa 3-esteen, ohjasin kai liian aikaiseen putkelle päin. Kepit Pyry meni hiiitaaaasti (mutta täsmällisen oikein pujoteltuna), loppua kohti taas nopeutui. Kaikki kontaktit Pyry otti kivasti, ei jäänyt edes ihmettelemään A-esteen harjalle maailman menoa. Keinukin meni tosi hienosti, ei mitään ongelmaa enää. Ohjatessani 11-esteeltä 12-esteelle käännyin liian aikaiseen, ja Pyry tuli esteiden välistä ja jouduttiin ottaa uudelleen este. Ja 13-putken jälkeen Pyry eksyi moikkaamaan ajanottajaa ja kirjuria :) Loppu meni hyvin, kun sain Pyryn mukaani. Muuten ihan kivaa menoa. Kehuin itseasiassa paljon Pyryä radalla.

Hauskaa, kun hyvin seesteisesti aina suunnittelen ohjaukset rataantutustumisessa, mutta tuntuu taas että tositoimissa en varmaan mitään mun suunnitelemista ohjauksia edes tee, vaan sohin joka suuntaan ja toivon että koira menee oikeaan suuntaan..

Kontaktien osalta olen todella tyytyväinen, ja jos olisin malttanut olisi tullut puhdas rata. Kepit vähän harmittaa, kun treeneissä Pyry menee tosi kivalla draivilla kepit, mutta epiksissä ottaa sitten häiriötä joko paikasta tai sitten mun jännityksestä, että hidastelee kepeillä. Ehkä tänä kesänä saadaan treenattua sitä häiriönkestoa agiradoillakin ja varsinkin keppien suorittamiseen vauhtivarmuutta jollakin ilveellä. Eipä siinä mitään muuta kuin että treenataan vaan epiksissä ja katsotaan kun kisaradat alkaa sujua kuin vettä vaan, niin sitten mietitään tarkemmin niitä virallisia. Ehkä pääsen eroon tästä järkyttävästä jännittämisestäkin.....

Tarvinnee myös ottaa taas häiriöihmisiä radan lähelle hengailemaan treeneihin, että Pyry tottuu niihin eikä yritä käydä moikkaamassa aina kaikkia. Tässä varmistui kyllä, että tarvitaan aika paljon treeniä ennen mahdollisia virallisia kisoja. Eli varmasti tämä vuosi treenataa epiksien kisaradoilla pelkästään, että jos saadaan pakka toimimaan.

Maanantaina meillä oli agitreenit, ja jatkettiin siis takaaleikkauksella, alla olevan radan avulla:


Eli kokoajan leikkasin ja ohjasin Pyryä takaa, taisi se jonkun kerran onnistua, kun en itse seilannut esteeltä toiselle, vaan pidin keskilinjan tiukkana. Pyryn kanssahan en juurikaan tee takaaleikkauksia hyppyesteillä, oikeastaan vain putkella tai pakkotilanteissa. Yleensä päädyn kuitenkin persjättöön mieluummin kuin takaaleikkaukseen. Hyvää harjoitusta tämä oli, paitsi että eipä tätäkään montaa kertaa voinut tehdä, kun se alkaa nopeasti olla "toistamista" Pyryn kannalta. Lopuksi tehtiin hyppyeste - kepit - hyppyeste yhdistelmää ja kepit meni hyvin, ekalla kerralla olisi voinut mennä vähän nopeammin. Oli aika lyhyet treenit, tuli hieman kylmä ja sormetkin paleli ja lunta tuli vaakasuoraan treenien aikana.

Treenien sivussa tehtiin irtoamisharjoittelua kahden hyppyesteen ja putken avulla. Kohta voisi laittaa kotipihallekin esteitä ja treenata vähän kotonakin.

Viime viikolla tokotreeneissä tehtiin paikkamakuu, että olin osan ajasta piilossa, ja Pyry alkoi vinkumaan. Ei ole aikaisemmin vinkunut vaikka olen ollut piilossa. Juttelin kyllä siellä vähän toisen treenaajan kanssa, liekö kuullut sen tai sitten se oli epävarmuutta. Pitää treenata vähän lyhyempiä aikoja. Tehtiin aika lyhyet treenit, AVO-hyppyä, jääviä ja seuraamisia.

Kotona ollaan treenattu luoksetulon pysäytystä ja lyhyellä matkalla (15 m) tulee hyvällä vauhdilla ja pysähtyy nopeasti. Katsotaan saadaanko tästä jotain vielä aikaiseksi. Sain jo kaukokäskyt nopealla käskytyksellä aika hyväksi, että Pyry ei vinkunut, mutta tuli taas sekin päivä että taas vingutaan. Katsotaan miten tästä edetään..

Huomenna alkaa sitten Loviisan Koirien agitreenit, pääsin sellaiseen hömppäryhmään, missä tehdään helppoja ratoja (vaikka aluksi kouluttaja meinasikin että mun pitäisi mennä tekniikkaryhmään tms). Sopii Pyrylle ihan hyvin, jos saadaan rakennettua tässä sitten motivaatiota kepeille ja saadaan sitten treenattua myös kontakteja kun ei tarvitse keskittyä mihinkään tekniikkaan. Maanantaisin edelleen jatkuu treenit Heinlahdessa. Ja kesäkuun alussa päästään taas Nina Mannerin oppiin, ne on niitä päiviä kun toivo ja epätoivo kohtaavat..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti