sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Erämessuilla lauantaina Kouvolassa & tänään mökillä

Eilen lähettiin äidin kanssa erämessuille, siellä oli kaikenlaista koiraohjelmaa, joten Pyrykin pääsi mukaan. Ne olikin aika suuret messut, vähän oli kaikille kaikkea. Käytiin katsomassa laama-agilityä, koira-agilityä, sekä noutaja-, tottelevaisuus- ja hakunäytöstä. Oli ihan hienoa.

Pyry kävi villisikatestissä- sekä konekarhutestissä:

Villisika oli sellaisen suuremman aitauksen sisällä testin aikana pienessä häkissä, ja koira sai olla vapaana aitauksessa ja villisian häkissä tehtiin sellainen ääni, että olikohan se nyt sitten koiralle tarkoitettu, vai pitikö se saada villisika enemmän liikkeelle. Pyry nyt ei kovin paljoa kiinnostunut heinää rouskuttavasta villisiasta. Kyllä Pyry kävi haistelemassa ympäristöä ja sitten kutsusta villisikaakin, mutta koska villisika keskittyi syömiseensä, ei Pyrykään siitä liiemmin huolehtinut, vähän oli kiinnostunut kyllä. Tosin sitten siinä aitauksen toisella puolella oleva koira kiinnosti enemmän, ja sitä piti käydä haistelemassa. Eri yksilöt ja rodut sitten selkeästi reagoivat eri tavalla, kun meidän jälkeen aitaukseen meni narttu rottweiler, ja siltä tuli sellainenkin huuto kun huomasi villisian.





Karhutestissähän oli testikarhu Otso, eli sellainen täytetty karhu, joka oli jonkinlaisessa vaijerissa, ja sen varassa liikkui eteen ja taakse. Ei ollut siis kauko-ohjattavana suoranaisesti sellaisella pyöräalustalla. Karhutestissä oli karhun hajua, ja ääntä ja karhu liikkui eteen. Pyry aluksi meinasi vaan haistella pitkässä liinassa ympäristöä, vaikka se karhu siellä jotain ääntä pitikin. Sitten kun sain kutsuttua Pyryn vähän lähemmäs ja karhu lähestyi, niin sitten Pyry meinasi että "nyt lähdetään, täällä on karhu", ja päätyi sitten yleisön taakse ja sieltä sitten lopulta vähän haukkuikin ja murisi. Aluksi ei meinannut edes haukkua karhulle, vaan otti etäisyyttä. Häntä oli aika tiiviisti alhaalla. Tämän perusteella ei nyt mennä ainakaan siihen vaativampaan karhutestiin, missä on kauko-ohjattava karhu, vaan otettiin ensi keskiviikoksi susitesti, ja katsotaan toimiiko siinä yhtään enemmän, vai päättääkö jatkaa matkaa aivan jonnekin muualle. Noh, taitaa se mulla ollakin paimenkoira, eikä mestästyskoira :)




Myöhemmin vielä nähtiin täytettyjä eläimiä, ja haistellessaan kärppää (ja se liikkui), niin Pyry meinasi että nyt on kyllä aivan liian epäilyttävä paikka, ja rupes ihan tosissaan haukkumaan niille täytetyille eläimille. No, olihan niissä varmasti vähän hajuakin jäljellä.







Tänään oltiin sitten mökillä, ja Pyry ui ihan ekaa kertaa elämässään vapaaehtoisesti lammessa!


Onneksi ehdin ottaa videolle. Juoksivat jonkin verran Vertin kanssa, ja sitten Pyry kävi jäljestämässä Janin metsästä.













Vertti kokeili uimaliivejä


Pyryä alkoi vaan paarmat ja hyttyset kiusaamaan niin paljon, että se halusi lopulta vain olla sisällä jääkaapin alla turvassa.



Pyry suhtautuu hieman neuroottisesti jo varsinkin paarmoihin. Kaikki tekeminen, esim. leikkiminen loppuu heti jos jossain menee paarma, ja Pyry pyydystää niitä aika komeillakin hypyillä, ja melkeimpä ihmisten iholta, että meinataan olla välillä vähän vaarassakin.

Tässä on videota siitä laimeammasta päästä Pyryn neuroottisuudesta:



Kun Pyry kävi mökillä uimassa lammessa, niin se haisi aika paljon sen jälkeen, ja päätettiin sitten pestä vielä Pyry tänään. Kyllä se taisi loppujen lopuksi helpottaa oloa, kun kasteltiin ja pestiin ihan kunnolla, ja kylläpä Pyry näytti aika hauskalta kun sen pitkät karvat sojotti vähän joka suuntaan. Tosin pesun jälkeenhän myös siistin porokoiran piti itsensä pestä..














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti