maanantai 4. joulukuuta 2017

KKS:n agikisat, HYLLYPUTKI KATKESI!!

Kotkassa 3-luokan kisat, Tuomarina Jari Suomalainen, rimat 60 cm kaikilla radoilla.

Hyppyrata, 5 virhepistettä, etenemä 4,28 m/s, sij. 8.


Tää oli tosi kiva rata, ja vielä kivempi, että oikeasti keksin mulle ja Haltille parhaat ohjaukset, ja ei ihan kaikki tehneet samoja ohjauksia.

4-esteelle tulin radan oikeaa puolta, ja tein päällejuoksun 5-estettä kohti. Selkeästi kun sai linjan muutettua, niin siitä oli suora linja 5-esteen taakse. Moni teki vasemmalta puolelta ja valssin, mutta monella se oli aika kökkö ohjaus. 5-esteen takaakierron jälkeen uskalsin tehdä persjätön, ja 8-putken ohjasin takakautta, jolloin olin valmiiksi jo ohjaamassa keppejä. 

12-esteelle sain lähetettyä hyvin takaakiertoon kauempaakin, ja ehdin 13-putken jälkeen persjättöön, vaikka vähän tuntui tulevankin kiire. 16-esteelle saksalainen ja 17-putken jälkeen tein persjätön ja varmistin että Halti tuli kunnolla seuraavalle esteelle, kun putki syötti vähän sivuun. 18-esteen rima tippui harmillisesti, siitä siis 5 virhepistettä. Ehkä annoin liian vähän tilaa 18-esteelle tai lähdin liian rivakasti sivuttaissuuntaan, mutta jostain syystä Halti ei ilmeisesti pystynyt kunnolla arvioimaan estettä tai sitten sille tuli kiire mun perään.

Toooosi kiva rata! Etenemä siis 4,28 m/s. Huomasin monessa kohtaa kyllä että liikkeelle lähdöt voisi olla kyllä paljon parempia, ja etenemäkin olisi ollut kyllä reilusti parempi silloin. Mutta ihan ok etenemä noin muuten. Erittäin tyytyväinen olen erityisesti radan alun onnistumisesta.

Harmillisesti ei ole videota, kun ei kyllä ollut tuttujakaan.

Agirata, 5 virhepistettä, etenemä 3,83 m/s, 8. sija


Agirata oli myös ihan tehtävissä, mutta sisälsi paljon enemmän muistettavaa jo ansaesteiden vuoksi. Alku meni hyvin, puomin kontaktille ei pysähtynyt, mutta otti hienosti,  9-esteen takaakierto jälleen hienosti, ja 10-esteelle muistin tehdä putkijarrua, ettei ammu eteen. Halti kääntyikin hyvin putkesta, ja itse olin jotenkin väärässä paikassa joten tässä Halti oli vähän aikaa tyhjän päällä, kun ohjaus tuli saksalaiseen vähän myöhässä. 

Keppien jälkeen olin päättänyt kokeilla vetää ihan nenästä keinun suuntaan, ja melkein hyvin onnistui, paitsi Halti siltikin meinasi lähteä A-esteelle. Olisi siis pitänyt tehdä valssi keppien jälkeen kuten moni muu teki. 14-esteen jälkeen oma liikkeelle lähtö olisi saanut olla selkeästi parempi, mutta meni se näinkin ja 17-esteelle saksalainen. 18-A-este oli haastava kun sen oli hyvin lähellä seinää, ja lisäksi menosuunta oli toiseen suuntaan. Vaikka autoin aika pitkälle seinää kohti ja tein valssia A-esteen jälkeen, silti Haltia hämäsi seinä todennäköisesti, ja se jotenkin ihmeellisesti liukui A-esteeltä alas, ja vähän sivusta pois. En oikein nähnyt ottiko se kontaktia siltä liukumiselta, eikä nähnyt tuomarikaan, joten tästä 5 virhepistettä. Loppu meni hyvin, ja vitsit kun Halti irtosi loppusuoralle tosi hienosti edelle! Etenemä 3,83 m/s. Oli aika monessa kohtaa vähän säätöä, mutta luulen että parhaimmillaan sujuvalla menolla etenemäksi olisi tullut ehkä 4 m/s. Joten treeniä löytyy.

Nyt sentään saatiin hyllyputki katkaistua, ja siis saatiin kaksi vitosta. Olin kyllä niin tyytyväinen, että tuli tuloksia. Oli kyllä nollatkin tosi lähellä, kun molemmilla radoilla loppupäässä tuli pieni virhe ja muuten ihan puhdasta (tosin agiradalla ei yhtä sujuvaa kuin olisi voinut olla). Molemmilla radoilla olisi sijoitus ollut aika hyvä jos olisi tullut nolla.

Vuoden vikat kisat olisi tarkoitus olla Sipoossa 16.12.2017.

Pyry oli mukana, ja intoili kyllä paljon taas juoksuja, mutta ei kyllä välittänyt muista uroskoirista, tosin ei käyty hallissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti