torstai 31. elokuuta 2017

Keskiviikon Epikset Kotkassa

Keskiviikkona käytiin agiepiksissä Kotkassa. Tuli tieto vähän yllättäen, mutta koska muutenkin olin miettinyt että minne menen treenaamaan viikolla, niin tuli hyvään saumaan. Perjantaina en voi kuitenkaan viikkotreeneihin mennä kun lauantaina on kisat Kouvolassa.

Osallistuin molempien kanssa möllien hyppyradalle ja kisaavien agiradalle. Möllien hyppyradalla oli rimat 45 cm ja kisaavien radalla varmaankin 55 cm.

Möllihyppäri, 45 cm rimat:Pyry oli kyllä jokseenkin hitaalla eilen. Mahdollisesti johtui kyllä siitä, että oli painostava ilma ja 21 astetta lämmintä. Onneksi ei paistanut aurinko. Yleensä noilla möllihyppäreillä se menee vauhdikkaasti, mutta nyt jouduin tosi paljon innostamaan, ja silti tuli hitaasti. Paitsi tietty kaksi vikaa estettä tullaan aina vauhdikkaasti. Puhtaasti toki läpi rata.

Haltilla oli enemmän vauhtia, mutta mä olin jotenkin omissa maailmoissa. Puhdas rata tämäkin, ja kiva että Haltikin pääsee hyppäämään välillä matalampia rimoja kisatilanteissa.

Kisaavien agirata, rimat 55 cm:


Molempien kanssa sama suunnitelma, mutta eri toteutus. 

Pyryn kanssa meni nollana läpi, mutta reilusti yliaikaa. Haukutin sitä vielä lähdössä, ja lähti vähän paremmin nyt, mutta selkeästi paljon hitaammin kuin normaalisti, kun kokoajan huomasin olevani sen edellä liikaa. 3-esteelle tein päällejuoksun ja toimi hyvin. Kepit meni tosi tahmeasti. 10-11-esteillä unohdin mitä piti tehdä (piti juosta edelle tekemään persjättö), joten tein sitten ns. takaaleikkauksen 11-esteelle. Hidas se oli, mutta toimi. KKS:n keinusta Pyry ei ole koskaan tykännyt, ja hidastelee sillä aina paljon, eikä nyttenkään ollut poikkeus. Siinä meni aikaaaaa...

Haltin osalta kovin olin ollut huolissani miten teen juuri 10-15-esteet erityisesti sen kanssa, koska se hakee esteitä. Ajatuksena pyöri että pitäisi tehdä ehkä vastakäännöksiä 11- ja 13-esteille, jotta saan käännettyä Haltin pois ansaesteiltä, mutta päädyin nyt olemaan tekemättä näitä... 

Haltin kanssa tein myös 3-esteelle päällejuoksun, toimi sika hyvin. 2-esteenä olevalla puomilla himmasi vähän kontaktille tuloa joten vapautin sen ennen kontaktille tuloa (himmasinkohan itse myös) ja 9-puomilla tuli mun mielestä aika hyvin kontaktille ja pysähtyi, kun itse juoksin 10-esteen taakse valssiin ja vapautin matkalla ja ilmeisesti valssi jäi liian avoimeksi, ja Halti haki yllättäen 11-esteen takaakiertona, eli HYL. En edes ollut tajunnut tuota mahdollisuutta, vaikka olisi pitänyt. Loppu meni hyvin, tosin kaarros 13-esteeltä A:n suuntaan oli aika laaja.. Eli yhdessä kohtaa pieni töppäys ja HYL, ja muut kohdat meni hyvin.

Itse pitäisi nyt muistaa ottaa enemmän kontaktia koiriin radalla, esim. juuri laskeutumiskohdissa ja olla enemmän läsnä. Haltille tietty pitäisi saada pienemmät kaarrokset, jotta ei menisi niin paljon aikaa niissä, joten täytyy alkaa käyttää niitä muitakin ohjauksia perusohjausten lisäksi (käännöksissä). Tätä kokeillaan sitten Kouvolan kisoissa jos saisin skarpattua. Meillähän toki on ollut taukoa, joten kestää vähän aikaa  päästä taas kisamoodiin.

Onneksi otin Pyrylle Kouvolaan vain yhden hyppyradan, jos se ei tosiaan jaksa tehdä (lämmön vuoksi?). Se on nyt hidastellut muutenkin välillä lenkeillä, vaikka ei ole kovin lämmin, ja ihan kuin pari kertaa ontunut jalkaa hetken Haltin kanssa riehumsien jälkeen. Vaikea sanoa onko jotain vialla, vai onko se vika vain Pyryn päässä. Katsotaan kun tulee selkeästi kylmempi, että muuttuuko meno taas virkeämmäksi. Jos ei muutu, niin sitten jätetään kisaaminen sen kanssa kokonaan ja vähennetään ehkä agitreenien kuormitusta. Ainahan se sydämen sivuääni siellä kummittelee, kun ei tiedä kuin paljon se nyt vaikuttaa Pyryn tekemiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti