lauantai 5. elokuuta 2017

Lomailua

Koirat on lomaillu tässä neljä viikkoa harrastuksista, eli niiden kanssa ei olla tehty muuta kuin lenkkeilyä, vähän pyöräilyä ja kyläilyä ja tokoiltu vähäsen. 

Ja vähän muistin ottaa kuviakin..

 


On ne olleet nyt muutamana päivänä mulla mukana töissä, kun muut ovat lomailleet.. koirien mielestä eri tylsää hommaa.. vaikka ovat kyllä huolehtineet välipalojen verotuksesta ja vieraiden vastaanottamisesta..


Ja loma on sisältänyt paljon painimista..

Alla olevassa kuvassa Vertti, Iines ja Halti. Pyry on toisessa huoneessa nukkumassa. Tässä oli vähän tarkoitus saada kaikki neljä olemaan samassa huoneistossa rauhassa. 

Ongelmana on ollut siis Iines ja Pyry, jotka ovat aika samanluonteisia ja saavat herkästi rähinää keskenään aikaan. Varsinkin jos Iines ärähtää jostain Haltille, ja Pyry puolustaa. Tai sitten Pyry ja Iines rähähtävät ruoan lähellä. Tälläkin kertaa kyllä lenkin jälkeen meni ihan hyvin koko aika keskenään. Iines ja Pyry ovat muutenkin kyllä lähentyneet keskenään vähäsen. En tiedä vaikuttaako se sitten, että molemmat talon urokset, Vertti ja Hukka on nyt kastroitu terveyssyistä, että jos se rauhoittaa myös muidenkin elämää..

Haltilla häntä alhaalla?!
Alla olevassa kuvassa ollaan taas kissatalolla iltavuorossa ja koirat saaneet olla kissatalon koira-aitauksessa. Edellisen kerran ei mennyt vaan niin hyvin, kun Halti päätti karata sieltä kaksi kertaa ja tuli etsimään mua. Ihmeen pienestä raosta se pystyy itsensä tunkemaan tahdonvoimalla. Nyt tällä viikolla laitoin pyyhkeen siihen kohtaan mistä on itsensä aiemmin pois tunkenut, ja ennen aitaukseen laittoa käytiin tunnin lenkki ja saivat vielä kongit aitaukseen. Halti pysyi ainakin tällä kertaa aitauksessa.Viime tiistaina käytiin molempien kanssa hieronnassa. Pyryllä, jolla ei ole juuri koskaan jumeja, niin oli  nyt lapaluiden takana iso jumi. Liekö sen takia ollut vähän äreä vieraille koirille.  Halti oli hyvin käsiteltävissä tällä kertaa, ja rauhallisesti antoi tehdä kaiken. Toisin kuin Pyry, se ei vaan näytä yhtään mitään "tunteita"  hieronnan aikana hierojalle, että missään tuntuisi mitään. Toisin kuin Pyry joka heti näyttää jos jossain tuntuu pahalta (katsoo pahalla silmällä hierojaan). Haltilla oli kuulemma tyypillisiä aksakoiran jumeja, eli kainalon edessä rintakehän toisella puolella (en tiedä lihasten nimiä) jumi, joka tulee aksassa erityisesti hypyiltä alastuloissa, ja viittasi siihen, että Halti käyttää sitä puolta enemmän. Samoin sitten takaa vastakkaiselta puolelta oli vähän jumia. Mutta Halti ei vedä hieronnassa itseään tiukaksi enää kun ei jännitä, joten huomaa, ettei sillä selkä esim. ole jumissa juurikaan. 

Nyt ollaan sitten vielä hieronnan jälkeen pidetty muutama päivä vapaata, ja oli lupa aloitella loppuviikosta agitreenejäkin. Eilen en jaksanut lähteä agilitytreeneihin (olin töistä ihan poikki ja ajattelin että koirien on hyvä aloitella pikkuhiljaa treenit eikä isolla rysäyksellä), joten aloiteltiin treenejä kotipihalla. Lähinnä tein molempien koirien kanssa hyppyjen tarjoamista, kahdeksikkoa, kahden hypyn tarjoamista rintamasuunnan mukaan, ja irtoamista eteenpäin kaksi hyppyä eteenpäin rintamasuunnan ja käskyn mukaan. Lisäksi tehtiin pari kertaa kepeillä avokulmaa ja umpikulmaa ja sivuttaisetäisyyden ottoa molemmilla, ja ihan hyvin meni. Oli kuitenkin sen verran painostava ilma, että itse en oikein jaksanut liikkua (tosin olin töistä myös väsynyt) ja koirat kyllä läähätti vaikka tehtiin tosi vähän treeniä.

Tänään mennään vielä illalla lähikentälle treenaamaan, luulen että tehdään samoja tarjoamisia, mutta lisätään myös putkien tarjoaminen ja niihin lähettäminen kauempaa.

Olin tuossa ennen koirien lomaa vähän väsynyt agilityyn, johtuu varmasti siitä että ollaan treenattu ja kisattu aika ajatuksella ja paljon, ja oltu valmennuksissa joissa on pitänyt pää olla kasassa. Ohjattuja treenejä oli keväällä 2-3 krt/viikossa, eikä juurikaan tilaa omatoimitreeneille tai kevyille treeneille. Kesäkuussa alettiin SM-kisojen jälkeen jo vähän himmailemaan (Pyryn kanssa jo toukokuussa), ja tauko on tehnyt kyllä hyvää. Nyt on alkanut taas jo agilitykin kiinnostamaan, ja alkaa tulla ideoita treenaamiseen. Lisäksi olen innoissani lukenut muiden blogikirjoituksia aksatreeneistä ja -kisoista. Tästä se lähtee.

Mulla alkaa viikon päästä loma, ja sitten toivon mukaan ei ole hirveitä helteitä, että päästään vähän treenaamaan kunnolla, jos sitten syyskuussa alkais taas kisaaminen.

Elokuussa on kaikenlaista ohjelmaa.. Viikon päästä on omat kisat, joissa talkoilen ja teen koetoimitsijaharjoitteluita (ratamestarina, tuomarin sihteerinä, tulospalvelussa). Ratamestarina oleminen vähän jännittää, kun kisoissa on yleensä tiukat aikataulut, ja en yleensä toimi hyvä tiukoissa aikatauluissa. Ratoja olen tietty paljon rakentanut, mutta treeniradoissa ei ole niin tarkkaa. Lisäksi huomasin, että mun pitkä askel on paljon metriä lyhyempi, joten saa nähdä miten etäisyyksien mittaaminen menee, ellen saa jotain apulaitteita tähän hommaan. Mähän olen laskenut aina mun pitkien askeleiden mukaan etäisyydet, mutta ei ehkä pidä paikkaansa lähellekään etäisyydet..

Sitten seuraavana viikonloppuna on Haltin luonnetesti Haminassa, ja Pyryn sydäntarkki myös samassa . Luonnetestipohdintaa sitten vähän myöhemmin vielä laitan blogiin ennen varsinaista testiä. Sitten viimeisenä viikonloppuna perjantaina meen ysärifestareille (juhlimaan 35v synttäreitä) ja sunnuntaina varsinaisena synttäripäivänä on Sysiväikeen agipäivä, ja ainakin Halti on sinne ilmoitettu. Pyrylle saataa olla turhan lämmin se halli mihinkään tekemiseen. Lammaspaimennuskin sijoittuu johonkin väliin tulevaa lomaa, joten tekemistä löytyy..

Ai että mä odotan kesälomaa, viikko enää!!!
1 kommentti: