sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Nousu kakkosiin!

Hyvä kun juuri manasin kuinka möllitoko meni persiilleen, ja tuo suoraan autosta ottaminen kokeeseen ja innostaminen ei oikein toiminut tokossa. No, agissa se vaan toimii, aina vain paremmin.

Eilen käytiin Kotkassa KKS:n agikisoissa kahdella radalla, joista molemmista 0-tulokset ja siis ekalta LUVA ja tokalta SERT, eli nousu kakkosluokkaan yhteensä viidellä startilla :)


Saatiin kaikenlaista kamaa, esimerkiksi pallo ja rengas tulevat varmasti hyvään käyttöön, ja puruluut ehdottomasti.

 Nekkukin nautti ehdottomasti noista kanapäällysteistä purutikuista.



Videota ei kummastakaan radasta tullut, eikä muuten siis yhdestäkään 0-radasta ole videota.

Eli ekalla rataantutustumisella itse meinasin pökertyä ja meinasi mennä taju, kun jännitin taas niin paljon. Onneksi muistin ottaa ruokaa mukaan, ja ilman sitä ei varmaan olisi onnistunut mikään.

Ekalle radalle tuomari muutti yhden esteen suoritusta verrattuna muihin luokkiin, ettei tulisi makseille turhaa kaahausta ja että putkeen ei olisi ollut liian vaikea kovasta vauhdista mennä. Tässä rata (suurinpiirtein):


Ekalla radalla ennen A-estettä meinasin ohjata väärältä puolelta, ja ehdin justjajust korjata oman linjani ennen kuin Pyry pääsi esteelle. Muuten meni kaikki ohjaukset hienosti, Pyry pysyi lähdössä, ja kepit meni aika hyvää vauhtia ja oikein. Maltoin oikeissa kohdissa odottaa Pyryä että sain siihen lisää vauhtia, ja loppusuoralla omista treeneistä kouluttajat vaan huusi, että "juoksejuoksejuokse"!  Oltiin pitkään ykköspaikalla, mutta viimeinen bortsu teki kanssa 0-radan ja tottahan toki aika paljon kovempaa kuin porokoira. Mutta hyvä 2. sija ja siis LUVA. Tuomari sanoi palkintojen jaossa, että vähän oli yhdessä paikassa pyörimistä, mutta muuten meni hyvin :) Vaikka mun mielestä mentiin aika hyvää vauhtia (siis porokoiralle), niin ajaksi tuli 47.72/55s, 0, tulos -7,28, eli mentiin vain 3,48 s/m, eli ei kyllä niin kovaa.

Tokalle radalle tuomari teki myös muutoksia, poisti yhden hyppyesteen ja vaihtoi pussin ja muurin paikkaa verrattuna muihin kokoluokkiin, jotta ei tulisi turhia riskejä maksikoirille.Tuomari laittoi 46 sekuntia ihanneajaksi, ja meinasin ettei me Pyryn kanssa vaan oikeesti ehditä siihen. Tässä rata:


Ennen tokaa rataa sain sitten Pyryä haukutettua, ja se oli aikas hyvässä vireessä tokalle radalle. Vähän loin jännitystä myös lähtöön, ja vähän tein sellaisia ärsytysniiauksia, niin Pyry lähti hyvin.. Kepit meni taas hyvin, mutta sitten pussin jälkeen muurilla Pyry veti yhtäkkiä kunnon kaahausvaiheen päälle, ja siinä vaiheessa tajusin, että sit mennään ja kovaa ja niin mentiinkin.  Tajusin myös että en kerkeä mitenkään ennen rengasta persjätölle vaihtamaan puolta, vaan sitten vaan juoksin täysiä tokavikan esteen luokse vastaanottamaan Pyryä ja sain ohjattua vikalle esteelle. Olin kyllä jo rataantutustumisessa miettinyt eri vaihtoehtoja siltä varalta jos Pyry päättääkin mennä kovempaa, ja en ehdikään kaikkiin ohjauksiin. Aika riitti, 38,30s/46 :D eli 0-tulos, -7,7. Nopeudeksi tuli 3,81, eli oli jo ihan kiva nopeus, ja nopeampi olisi ollut jos olisi rallivaihde ollut alusta asti. Ei enää kontaktiesteet hidastaneet menoa. Tulihan se sentään sitten se 3. sija ja SERT.

Todella tyytyväinen olin Pyryn asenteeseen ja se ei ottanut häiriötä mistään (oli kyllä hallikisat) ja se oli kokoajan täysillä mukana. Yleensähän tokalla radalla vauhti hidastuu ja se vähän hengailee radan, mutta nyt oli kyllä ihan täysillä mukana. Varmasti ilmojen viileneminen vaikuttaa asiaan, ja kun ei olla joka viikko päästy treenaamaan.

Nyt on vähän hassu olo, en nyt odottanut kuitenkaan että tässä vaiheessa mentäisiin kakkosiin, mutta ehkä ensi kuussa käydään kokeilemassa miten siellä pärjätään. Ei ole kyllä odotettavissa mitään LUVIA sieltä ihan heti...

1 kommentti:

  1. Hyvä Pyryy <3 Meillä Frodon kanssa tokoiltu, mutten oo edes mölleihin uskaltautunu vielä menemään ;) Pitkään mietin, mikä laji Indylle vois sopia, mutta puol vuotta sitte löydettii canicross.. Emännän kunto vois olla vaan parempi..

    VastaaPoista