keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Möllitoko ja agi

Tänään oltiin möllitokossa (oman seuran järjestämä), ja AVOimessa luokassa. Meillähän on koko kesä ollut tokostakin taukoa, ja nyt ollaan harvakseltaan treenattu, ja sen kyllä näkee. Viime viikolla oli eka kerta tokotreeneissä koko syksyn/loppukesän aikana, ja kaikki muut liikkeethän se meni hyvin, paitsi paikkamakuussa armoton vinkuminen.

Möllitokossa menin ottamaan Pyryn autosta ja palkkasin kuten agitreeneissä, ja se oli virhe. Pyry nimittäin vinkui koko kokeen ajan paikkamakuusta loppuun asti. Noh, kaukokäskyissä ja estehypyssä taisi tulla vähiten vinkumista, jos ollenkaan. Itsellä meinasi mennä hermot totaalisesti.

Tässä pisteet, alla selitykset

Paikalla makaaminen: 9
Seuraaminen taluttimetta: 7,5
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 8,5
Luoksetulo: 9
Seisominen seuraamisen yhteydessä: 10
Noutaminen: 5
Kauko-ohjaus: 8,5
Estehyppy: 10
Kokonaisvaikutus: 8

Kokonaispisteet 169,5, eli I-tulos.

Paikalla makaaminen

Piilopaikkamakuussa vinkui, yritin saada Pyryn rauhoittumaan ennen makaamista, mutta se meni niiin kierroksilla. Vinkui kuitenkin paljon vähemmän kuin viimeeksi, eikä aloittanut heti. Jouduin antamaan kaksoiskäskyn istumiseen, jota tuomari ei kuullut.

Seuraaminen taluttimetta

Pyry vinkui koko ajan, eikä siis koskaan ole vinkunut seuraamisessa kentällä (kotona kyllä välillä kun menee kerroksille). Lisäksi ihmetteli liikkuria, haahuili, jotenkuten pysyi mukana, ensimmäisessä pysähdyksessä tuli istumaan puoliks mun eteen, eikä selkeästi ei ollut seuraamismielentilassa ollenkaan. Lopussa meinasi jopa lähteä ihan jonnekin muualle haahuilemaan. Pyry reagoi myös vaikka mihin ovien pamautuksiin yms..

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä

Pisteitä taisi mennä kaksoiskäskystä istumiseen liikkeen lopussa

Luoksetulo

Meni oikeastaan ihan hyvin. Pyry lähti hyvällä vauhdilla ja pysähtyi aika terävästi, eteni varmaan ihan vähän liikaa. Mutta mielestäni todella hyvä. Ja tämän luulin olevan meille vaikein liike ikinä.

Seisominen seuraamisen yhteydessä

Tämä kai meni ilmeisesti hyvin, tässä ei tainnut enää vinkuakaan.

Noutaminen

No tämähän taas oli temppuilua. Ollaan useampana päivänä nytkin tehty noutoa, ja hienosti tuo sivulle, välillä meinaa tarjota eteentulemista, ja välillä oikein välähtää ja varastaa tai ei lähde ensimmäisestä käskystä, mutta sivulle on aina tuonut kapulan. Noutokapula löytyi tosin juuri viime viikonloppuna parin kuukauden kadoksissa olemisen jälkeen, joten ei tätä ole treenattu ihan hirveästi.

Ensimmäisellä kerralla heitin liian lyhyen matkan, Pyry lähti toisella käskyllä, otti kapulan, kantoi mua päin ja pudotti sen, ja tuli sivulle. Sain nostettua sen maasta paikoiltani, ja saatiin sen takia 5 pistettä. Sain kokeilla toisen kerran, ja Pyry lähti hyvin hakemaan, mutta takaisin kantaessaan pudotti uudelleen kapulan, ja Pyryhän ei ole oikeasti treeneissä pudotellut noutokapulaa kesken matkaa, eli what the hell??

Kauko-ohjaus

Tässä vinkui ihan vähäisen liikkeiden aikana, mutta aika normaalisti jo. Ekalla käskyllä ei noussut istumaan, mutta loput vaihdot meni ihan hienosti, ja ekalla käskyllä sivulle istumaan, vaikka just silloin meni vaikka mitä hälytysajoneuvoja ohi pillit soiden.

Estehyppy

Tämä meni parhaiten, hienosti meni esteen taakse, istui käskystä ja hyppäsi suoraan sivulle. Ei jäänyt edes liian sivuun tai mitään. Eikä vinkunut enää.

Kokonaisvaikutus

8. Vinkumisesta ainakin meni pisteitä.

Tästä tuli myös video, saa nähdä että kehtaako sitä missään näyttää - katsotaan jos saan sen videon jossain vaiheessa.

Olisi voinut paremminkin mennä. Ja koska Pyry vinkui vielä kotiin tullessa, niin pidettiin pikkainen rauhoittumisharjoitus eteisessä, eli eteisestä ei päästy pidemmälle, ennen kuin Pyry oli hiljaa tarpeeksi kauan ja rauhoittui. Eli sain istuskella sellaiset 25 minuuttia eteisessä rakkaan tulevan karvalakkini kanssa.. Pyry on muutenkin kunnostautunut tuon vinkumisen kanssa, joten alkaa näyttää siltä että kohta kaikki tulee vasta omaehtoisen hiljentymisen ja rauhoittumisen kautta.

Senkin takia vähän harmitti tämän päivän möllitoko, kun muuten ne vähäiset treenit mitä ollaan treenattu, niin Pyry on mennyt kuin unelma.

Maanantaina oli agilityä, ja teemana rataharjoitus/valssi.



Valsseina tehtiin siis melkein kaikki ohjaukset, ja ekalla kierroksella muut onnistui, paitsi hätäilin 3-esteen takaakierrossa, ja Pyry meni väärältä puolelta. Tokalla kerralla meni aivan täydellisesti koko rata, kun itsekin jaksoin keskittyä ja kepitkin meni hienolla vauhdilla ja hyvin meni keppien alkuunkin. Valssit siis onnistui täysin, ja olin ajoittanut hyvin oman liikkeen, etten hidastanut Pyryä. Pyry tosin oli aivan liekeissä, joten sitä ei varmaan olisi voinutkaan hidastaa.

Lopuksi tehtiin kontaktitreeniä, ja hyvä treeni olikin kun varmaan viisi kertaa peräkkäin Pyry teki hienot juoksukontaktit A:lle. Ja Pyryllähän on pysäytyskontaktit, että silleen. Saatiin lopulta tehtyä vähän toistoja oikeinkin, kun Pyrylle tuli malttia. Eikä Pyryn jalassa näytä olevan enää mitään ongelmaa.

Ens lauantaina sitten agikisoihin, katsotaan jos saadaan oma motivaatio oikealle asteelle agilityssä.

Alkoi tuntua kyllä että vaihdetaan toko kokonaan agilityyn, kun tuntuu siinä menevän taas tällä hetkellä paremmin....




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti