sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Viikon puuhat

Puoltoista viikkoa sitten käytiin lappalaiskoiratreeneissäkin vinkuvillen kanssa, ja paikalla oli tyttökoirakin, niin eihän Pyry pystynyt keskittymään mihinkään. Pystyi kuitenkin tekemään lopulta helppoja liikkeitä. Loppulenkki olikin haastava kun tuli vastaan jonkin verran provosoivia koiria, tai jumittavia jne. Sen jälkeen ollaan käyty kävelemässä kaupungilla muutamia kertoja, ja ollaan saatu positiivisempia ohituksia.

Tiistaina oli taas Porvoossa tokokoulutus. Pyry oli täysillä mukana, ja panostin motivointiin erityisen paljon. Kaikki meni hienosti, tosin paljon on viilattavaa. Kuulemma on ihan kisavalmiit liikkeet, ja pohdittiin kouluttajan kanssa mitä voisi vielä viilata. Hyppy meni hienosti ilman käsiapua, mutta Pyry menee vähän reunaan. Sen vuoksi treenaan nyt jonkin aikaa siten, että heti hypyn jälkeen menen palkkaamaan esteen yli jotta Pyry sijoittuisi paremmin esteen taakse (ajatellen avoimen luokan estehyppyä). Lisäksi estehypyn jälkeen koiran vierelle mennessä vähennän istumaan pyytämistä, ja teen sitä vain harvoin, jotta Pyry ei ennakoisi istumista.

Pyry on jonkinverran alkanut jäävissä ja paikallaanmakuussa menemään vinoon, ja luulen että johtuu palkkaussuunnasta. Pitää kiinnittää siihen enemmän huomiota ja palkata selkeämmin kuonon vasemmalta puolelta. Luoksepäästävyys meni hienosti. Kurssin jälkeen jäin vielä tekemään kouluttajan ja hänen koiransa kanssa paikallaanmakuun. Pyry laski päänsä alas, kun selkeästi tiesi että nyt menee taas pitkään. Sinänsä se ei haittaa, mutta Pyryn rauhallisuuden ja helposti matalan viretilan tuntien pitää kiinnittää huomiota enemmän siihen, että Pyry pysyy tarkkaavaisena paikallaanmakuussa, jotta ei ala haistelemaan yms paremman tekemisen puutteessa.

Keskiviikkona käytiin Jästiä katsomassa Askolassa, ja meni paremmin tällä kertaa poikien kanssa. Toivoa ei ole vielä menetetty. :)

Myrskylässä oltiin taas eilen ja tässä on kuvia:









Tänään sitten oli rankka päivä. Oltiin tunnin agitreeneissä Porvoossa, ja sen jälkeen tunti taukoa, ja sitten omatoimitokotreenit samassa paikassa. Välillä käytiin mäkissä ostamassa pirtelön. Pyryn mielestä tosin tässä ei ollut mitään järkeä että uudestaan piti mennä sinne samaan halliin vinkumisen määrästä päätellen. No, onneks ei enää tule noita treenejä samalle päivälle.

Agilityssä tehtiin tällaista (mun suunnittelemaa) rataa:

Mentiin molemmin päin alusta loppuun ja lopusta alkuun. Tein muutamassa osassa ja palkkasin aina joissakin sopivissa väleissä. Itse nyt olin tietty mahdollisimman epämääräinen ohjauksissani alussa, niin ei yksinkertaiset asiat onnistuneet. Yks hauska ongelma oli, että tuo kolmoseste oli ihan A-esteessä kiinni, ja kun tultiin väärinpäin rataa, niin joka ikinen kerta Pyry meni A:lle (ja tietty palkkasin kun tuli stopilla alas). Vaikka aloitin ohjauksen vasta nelosesteeltä, niin varmaan kerran sain sen menemään työn kanssa kolmosesteelle.

Kepit mentiin vanhanaikaisesti ilman verkkoja. Siis Pyry menee niiiiiiiiin paljon paremmin ilman verkkoja, ja ihan rytmillä. Ja käsiapua ei tarvi oikeastaan, pientä vispaamista välillä. Ja sain Pyryn vauhtiakin. Tosin nyt palkkasin osan ajasta pallolla, niin se voi vaikuttaa asiaan :) Paljon on työtä vielä kuitenkin kaikessa ohjaamisessa. Että olen onnellinen kun ohjattu agility alkaa huhtikuussa, niin pääsee taas säännöllisesti oppimaan uuttakin, eikä yksinään miettiä noita. Vielä olis yksi kaksituntinen omatoimitreeni maaliskuussa, ja sitten tuleekin ihan kuukauden tauko agilityyn. Joka tietenkin on ihan hyvä, koska eihän koskaan suositella ympäri vuoden tauotta harrastamista.

Sitten siihen tokoon. Pyryhän ei yhtään ymmärtänyt tällaista, että uudestaan mennään hallille, kun pitäisi mennä jo kotiin.Vinkua tuli ihan liikaa. Tein ihan liikkeenohjaajan kanssa jäävät ja luoksetulon, koska Pyry oli siinä mielentilassa että enempää siltä ei olisi voinut vaatiakaan. Sen verran opin itsestäni, että mähän unohdin että mitä piti tehdä, ja liikkeenohjaajan sanoessa "käsky", niin en enää muistanut pitikö mennä maahan vai seisoa. Pyry tosin siinä ennakoi, ja meni maahan. Ja muuten Pyry seurasi yllättävän hyvin, ja teki maahanmenoon ja seisomisen hyvin. Tosin vinkui jonkinverran, ja siitä tietenkin tuli puhetta että sitä ei suvaita kokeessa. No ei varmaan mennä kokeeseen suoraan agilitystä :)

Luoksetulo meni tosi hienosti, vaikka epäilin. Mutta sitten niihin korjattaviin asioihin. Seisomisessa Pyry meni maahan ja sivusta katsojien mukaan saatan katseellani painaa Pyryä maahan, ja se huomioi ainoastaan sen eleen. Itse en ole huomannut että katson Pyryä edes siinä maahanmenossa, mutta ihan varmasti niin teen. Joten seisomisessa treenaan sitä että katson vaikka sivulle/eteenpäin kun sanon käskyn. Eihän tuollaisia itse huomaakaan.

Ja sitten siitä kun Pyry alussa ennakoi jo aikaisemmin maahanmenoa, ennen käskyä. Tästä tajusin, että aina tietyssä ennalta arvattavassa vaiheessa pyydän maahan tai seisomaan, ja Pyry alkaa selkeästi hidastamaan jos ei mitään tapahdukaan siihen mennessä. Eli pitää harjoitella ihan 20 metrin seuraamista ilman jääviä, jotta Pyry ei enää ennakoi hidastamalla. Sitä tein vielä lopuksi, jotta Pyry tajusi että pitää mennä samalla vauhdilla pidempiäkin pätkiä. Tai sitten pyydän Pyryn jäämään selkeästi pidemmän seuraamisen jälkeen kuin mitä kokeissa on, jotta se ei ennakoi liian aikaiseen. Oikealle kääntymistä ja kääntymisiä muutenkin pitää kyllä alkaa harjoittelemaan ihan urakalla.

Estehyppyä yritin viimeiseksi, mutta siitä ei meinannut tulla mitään. Edessä puuhasi hemaiseva boxerineiti, eikä Pyry millään voinut mennä esteelle kohti toista koiraa, kun sehän tuotti ristiriitaisia tunteita, kun ei treeneissä käydä ketään moikkaamassa. Lopulta sain Pyryn todella selkeällä käsiavulla hyppäämään useamman kerran ja palkkasin heti suoraan esteen yli ja joku kerta kävelin viereen ja palkkasin seisoessa. Istua se kuitenkin osaa, niin parempi jättää se istuminen satunnaisesti tehtäväksi. Pyry selkeästi alkoi loppua kohti hakeutumaan keskemmälle estettä, joten hyvin meni. Auttaa sitten mahdollisessa avoimessa luokassa :)

Täytyy sanoa että yllättävän hyvin Pyry jaksoi tehdä palkatta noi kolme kokeenomaista liikettä ja ihan hyvällä rutiinilla. Olisin odottanut enemmän vastahankaisuutta. Jopa tuo viime kevään tokokouluttajanikin samasta ryhmästä sanoi että parannusta on paljon vuoden takaiseen, ei ole mitään haistelemista kokoajan ja todella innokkaasti tekee liikkeet. Tästä ei ole matka muualle kuin ylöspäin :) Ens kerralla maaliskuun puolella tehdään sitten kaikki liikkeet kokeenomaisesti, että pitää vähän treenata siihen, varsinkin niitä käännöksiä.

Ens viikolla onkin sitten tiistaina ohjattu toko ja keskiviikkona omatoimitokotreenit Loviisassa saman jengin kanssa kuin mitä tänään oli. Ja loppuviikko vapaata, JES!

Seuraavalla viikolla lauantaina 2.3.2013 onkin sitten Kouvolassa ensimmäinen ja viimeinen NUO-näyttely ennen kuin siirrytään AVOimeen luokkaan. Katsotaan miten menee, kun tuo eräs on aika iso porokoiraksi.

Ja toivon mukaan ensi viikolla tulisi jo Kennelliitosta Pyryn luustokuvat lausuttuna. Tän viikon tiistaina maksoin lausuntomaksun, niin olis aika saada tuloksetkin......





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti