tiistai 19. helmikuuta 2013

Terveystulokset! ...ja tokoa...

Nyt tuli Kennelliitosta tulokset ja siis lonkat A/A ja kyynärät 0/0, eli parhaat mahdolliset :D Very very happy!

Kyllä niitä kyynäriä pelkäsin, mutta onneksi turhaan. Sitten odottelen tuleeko ne röntgenkuvat mulle jossain vaiheessa takaisin.

Tänään oltiin jälleen tokokoulutuksessa, ja kyllä niissä vaan oppii ja hioontuu liikkeet oikeanlaisiksi. Hyvä että on kerrankin joku joka katsoo liikkeet, ja kertoo mitä pitäisi vielä muokata liikkeessä.

Pyry oli hyvässä vireessä. Vähän teen äänenpainoilla innostamista, sitten vähän leikitän pupunkarvalla saalisleikkiä pois päin, ja mahdollisimman positiivisella tuulella kun on itse, niin kyllä siitä porokoira syttyy :) Riittää se namin kanssa saalisleikkikin välillä, kun sillä teen saalisliikkeitä. Hyvä että on löytynyt sopiva tapa saada koira tekemään. Alussa tietty aina myös lämmittelen tosi lyhyillä kääntymisillä oikeaan ja vasempaan, sekä lyhyillä seuraamisilla, joilla varmistan että katsekontakti ei tipu. Näyttää auttavan.

Alussa oli luoksepäästävyys. Ensimmäisen kerran meni hienosti, tokalla kerralla kouluttajan tullessa Pyry oli sitä mieltä että mun "istu"-käsky tarkoittaa maahanmenoa, ja valahti maahan pariin otteeseen. Kouluttajan mielestä ennakoi maahanmenoa.. jaahas. Sen jälkeen treenasin istu-sanaa jonkin verran, että Pyry pelkästään korjasi istumisasentoa paremmaksi sillä sanalla eikä enää valahdellut. :)

Tänään oli vuorossa luoksetulo ja liikkeestä seisominen. Odottaessa sai käydä tekemässä estehyppyä vuorotellen.

Luoksetulo voi olla välillä vähän hidas mun mielestä, joten ohjeeksi sain välillä heittää lelua itsestäni taaksepäin kun koira lähestyy, jotta vauhtia saadaan lisää. Tänään kaksi kertaa tehtiin luoksetulo 15 metristä ja ehkä 30 metristä, niin molemmat meni tosi hienosti. Sen kouluttaja huomasi, että Pyry kaartaa pikkaisen tullessaan. Se ei ole ongelma, eikä siitä pitäisi pisteitä tippua, mutta siihen kannattaa kiinnittää huomiota, jos siitä alkaa kehittyä johonkin suuntaan ongelma. Tehtiin luoksetulot liikkuroituna.

Tehtiin liikkuroituna liikkeestä seisominen (ekalla kerralla taliaivo-omistaja unohti että piti jättää seisomaan, niin pyysin maahan - noh hienosti se meni joten siitä tuli palkka). Se itse liikkeestä seisominen meni hienosti ja täsmällisesti. Muistin katsella suoraan eteenpäin (ehkä vähän ylöspäin) etten paina katseella Pyryä maahan vahingossakaan. Kouluttajalla ei ollut mitään korjattavaa liikkeeseen. Mun mielestä Pyry vähän ennakoi/hidastaa lähellä H-hetkeä, joten pitää tehdä sellaisia "läpiseuraamisia", eli seurautan 15-20 metriä kerrallaan suoraan ilman jättämistä enemmän, ja jätän harvemmin. Ja pitää alkaa jättämään Pyryä ehkä n. 15 metrissä, ettei ainakaan liian aikaisin. Tein odotellessa pitkiä seuraamisia ja muutaman kerran Pyry meinasi että eikö nyt pitäisi jäädä ja hidasti tai pysähtyi. Siihen auttoi yllättävän yksinkertaisesti se, että pidin reippaamman tahdin kävelyssä ja katse selkeästi suoraan eteen. Pyry seurasi hienosti pidemmän matkaa.

Estehyppy meni kanssa hienosti. Laitoin vähän ylikorkean esteen. Ilman käsiapua katse suoraan eteenpäin annoin käskyn, ja meni kaikki kerrat heti kerrasta. Ekoilla kerroilla palkkasin suoraan esteen yli ja välillä sen jälkeen kävin palkkaamassa vierestä Pyryn seisoessa. Pyry selkeästi korjasi paikkaansa keskemmälle estettä, ja lopulta oli ihan keskellä estettä. Tätä vahvistetaan enemmän. Tein esteen molemmista suunnista hyppyä. Luulen että viimeeksi sunnuntaina agility vähän sekoitti tuota estehyppyä kun itse en ollut liikkeessä. Joten olisi hyvä että agilityä ei olisi juuri muutamaan päivään ennen TOKO-koetta.

Valmis-sanaa olen vahvistanut joka kerta. Palkkaan useamman kerran kontaktista heti valmis-sanan jälkeen, ja sitten aina jossain vaiheessa valmis-sanan jälkeen lähden seurauttamaan Pyryä. Pitäisi vielä harjoitella niitä käännöksiä. Niitä treenasin pikkasen koulutuksessa odottaessa, mutta pitää varmaan harjoitella vielä yksin sitä käännöstä ilman koiraa, kun tuntuu että teen liian epärytmisesti ja epäselkeästi Pyryn kannalta.

Ensi kerralla onkin seurauttamista muiden koirien ohi pujotellen. Se tulee olemaan aika suuri haaste, koska siellä on paljon nuoria uroksia jotka provosoi ja provosoituu ehkä helpommin. En oikeasti luota siihen että saisin ilman namia Pyryn seurautettua niiden ohi, ellei mennä tosi kaukaa. Niin paljon on ollut ärinää eräänkin snautserin kanssa, joka provosoi todella paljon. No pitää vaan pyrkiä panostamaan sitten siihen hyvään suoritukseen paikan päällä.

Pyry kyllä on muutenkin varmaan aika hauskaa seurattavaa tuolla kentällä, kun se saattaa mun kehuista ihan vaan kellahtaa maahan rapsutettavaksi vaikka ketä koiria pyöris ympärillä. Kun ollaan treenattu noita kokeenomaisia liikkeitä, niin silloinkin meinaa valahtaa maahan halittavaksi. Saas nähdä tarviiko siitä huolehtia joskus kokeessakin...... :)1 kommentti:

  1. Ne rötgenkuvat jää Kennelliiton arkistoon eikä tule omistajalle takaisin :)

    VastaaPoista