sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Tokotreenit Porvoossa

Tänään oli semmoiset Loviisan Koirien omatoimitokotreenit Porvoossa samassa sisähallissa missä meillä on agilityt. Pyry selkeästi vähän odotti että ruvetaan suorittaa esteitä ja ihmetteli kun ei mihinkään putkeen tai puomille lähetetty ja vaan hengattiin esteiden vieressä.

Meillä oli treeneissä neljä urosta ja yksi narttu ja meni hyvin. Kaikki oli ihanan hallinnassa eikä tarvinut katsoa kenenkään toisen koiran perään, että jos joku olisi meinannut karata Pyryn luo tai päinvastoin. Alussa tehtiin omia treenejä, eli Pyryn kanssa tehtiin jääviä, paikallaan kääntymisiä oikeaan ja vasempaan, seuraamista, täyskäännöstä. Jäävissä huomasin että Pyry menee maahanmenossa vähän vinoon, jota pitää alkaa korjaamaan. Seisoessa se kyllä jää suoraan. Ja hienosti saman tien, ilman askeleita eteenpäin pysähtyy. Luoksetulot meni aika hyvin, tosin olen ottanut tässä pikaisia/juoksuaskeleita, jotta saan Pyryssä pidettyä vauhdin. Tavoitteena olisi tehdä ehkä 1/10 normaalisti kävellen, ja loput kerroista juosten/vauhdilla innostaen, jotta se vauhti pysyisi.

Tein jonkin verran sellaista että seurautin pari askelta ja sitten käännyin askeleen oikeaan tai vasempaan ja palkkasin ja muutamia kertoja sitten kokonaisia seuruita ja käännöksiä. Aikaisemmin päivällä treenasin Pyryn kanssa oikeaan kääntymistä siten, että heti oikealle kääntymisen jälkeen heitin pallon oikealle, että sai lähteä vauhdilla oikeaan suuntaan. Jos sillä saisin pienoisen jätättämisen pois (ainakin treeneissä näytti menevän hienosti).

Sitten päästiinkin pitkästä aikaa tekemään estehyppyä ja se meni ihan hyvin. Ekan kerran näytin kädellä ja käsky ja tokalla kerralla ei tarvinut näyttää enää kädelläkään. Esteen toisella puolella seis-käskyn jälkeen mun liikkuessa meinaa liikkua, ja sitä pitää näköjään harjoitella lisää. Ihan kiva että pitkästä aikaa päästiin treenaamaan estehyppyäkin.

Sitten tehtiin kaikki yhdessä paikallaolo, kaikki muut teki piilossa, ja minä tein näkyvissä, kaikki 3 minuuttia. Peace of cake! Pyryllä oli kyllä tosi hyvä keskittyminen eikä vilkuillut kuin kerran muita ja muuten katsoi minua. Aika hienoa! Sen jälkeen tehtiin taas täyskäännöksiä yms liikkeitä. Välillä pidettiin taukoa, koska Pyry ei oikein jaksa paljoa toistoja. Treenit meni tosi hienosti ja samalla pääsi katsomaan toisten treenejä ja oppimaan niistä. Ja Pyry hienosti pystyi keskittymään vaikka muut koirat juoksi luoksetuloja tai kapulan perässä vauhdilla. Siinä vaiheessa olisin luullut, että Pyry alkaisi kiihtymään, mutta ei silloinkaan. Hyvä päivä tosiaan!

Kyllä tää tästä. Pitää vaan treenata ja alkaa suunnittelemaan paremmin treenejä. Ainakin huomasin että kannattaa tehdä aluksi pieniä liikkeitä, ja pieniä kääntymisiä ja täyskäännöksiä ja sen jälkeen vasta kokonaisia liikkeitä. Seuraavaksi pitäisi vähän vähemmän taas alkaa palkkaamaan, ja epäsäännöllisemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti