sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Vuoden viimeiset agitreenit!

Eilen oli siis vuoden viimeiset agitreenit, ja vaikka muutama perui, niin saatiin kuitenkin toisen treenaajan kanssa hyvät treenit vedettyä. Toinen treenaaja myös oli suunnitellut radan, joten ei tarvinut itse tällä kertaa suunnitella mitään. :)

Tässä ompi rata:

Eli tässä radassa oli lähes kaikkea mitä tarvitsi treenata, ainoastaan kepit puuttuivat. Pyrylle oli selkeästi alussa vaikea ymmärtää miksi musta putki oli suoraan puomin alla, eikä millään meinannut mennä puomille. Meni pelkästään putkeen. Aluksi harjoiteltiinkin, että Pyry meni toisesta päästä puomia useamman kerran, ja sitten houkuttelin sitä taas oikeasta päästä puomille, ja lopulta se onnistuikin ihan hienosti, eikä sen jälkeen ollut mitään ongelmaa puomin ja putken kanssa. Lopulta menikin hienosti 1-4 esteet. Hitsi kun en tosiaan (ohjeista huolimatta) tajunnut että tuossa ollessani 1 ja 4 esteen välissä lähettämässä Pyryn eka putkelle ja siitä kolmosesteelle, niin olisin voinut siinä pyörähtää Pyryn mukana siten, että Pyry olisi lopulta tullut 1 ja 3 esteen välistä ja mun vasemmalle puolelle, kun nyt ohjasin kyllä välistä mutta oikealle puolelle, josta oli taas hankala mennä puomille.

Puomin kontaktilla tehtiin pysähdyksiä ja palkkauksia, että Pyry oppisi että siinä kuuluu pysähtyä. Lopulta menikin 1-esteeltä 7-esteelle tosi hienosti, ja 6-7 välisenä valssin teimpä ihan näppärästi. Pyryn onneksi hyvin pystyi lähettämään itsenäisesti 5-esteelle putkelta, niin jäi aikaa kiiruhtaa valssaamaan. Keinua harjoiteltiinkin vähän enemmän, sitä kun ei olla varmaan puoleen vuoteen tehty. Siinä oli toinen ihminen takana pitämässä keinua ja päästämällä hiljattain irti. Keinun kanssa menee kyllä pitkään, että saadaan se treenattua Pyrylle varmaksi, ja että se tajuaa käyttää omaa painoaan keinulla. Sitä vaan pitäisi melkein treenata joka treenikerralla, jotta se tulisi tutuksi. Pussia myös treenattiin muutaman kerran erikseen, jotta se palautuisi mieleen, ja hienostihan Pyry siitä meni. Pussin edessä olleet valssausesteet olikin sitten itselle hankala, kun olisi pitänyt olla koiraa nopeampi, ja esteet oli liian ahtaasti että siitä olisi kerinnyt. 9-esteeltä juostessa en mitenkään kerinnyt, joten olisi pitänyt aina vaan ottaa heti pussin jälkeen haltuun. Kuitenkin joten kuten onnistui kun itse pääsin esteiden väliin valmiiksi ja siitä vaihtamaan kättä. Takaa kierto meni hienosti (silloin kun muistin että piti lähettää takaa).

A-esteellä on edelleen ongelmana vauhti, tai että koirani ei omista jarruja. Jouduin pitämään käsivartta Pyryn rinnan edessä, ja sillä hidastin vauhtia, ja lopulta vaikutti kyllä että Pyry taas hiffasi että siinä pitää hidastaa. Hyvä puoli kuitenkin on, että vaikka en saanut sitä kuin ehkä kerran pysähtymään kontaktille, niin Pyry kuitenkin suorittaa kontaktit, eikä hyppää yli. Sitten kun tulee kevät taas, niin päästään Loviisassa treenaamaan enemmän kentällä olevan A-esteen kanssa omalla ajalla. Viime kesänä kun se oli saatukin ihan hyvään kondikseen, mutta tauko tekee tepposet. A:n jälkeen olikin ihan kiva; valssin kautta hyppyesteelle ja putkeen ja putken jälkeen hyppyesteen takaahyppy. Tässä pitää vaan muistaa että itse pitää olla liikkeessä kun koira tulee putkesta, että se tietää mihin suuntaan sen itse pitää liikkua. Eli tässä odotin pussin suulla että Pyry tulee ja sen kanssa yhdessä juostiin esteelle ja siitä takaa, ja sitten pari kivaa estettä lopuksi.

Treenattiin kahdella kertaa, ja välissä pidettiin taukoa. Ekalla kerralla esteet oli medin ja maxin välimaastossa,  koska haluan vielä nämä muutamat viikot ennen luustokuvauksia ottaa rauhallisesti. Ja tokalla kerralla mentiin mini-esteillä aikaisemman koiran jäljiltä ja sen kyllä huomasi vauhdissa. Vaikka Pyry ei täysiä juossutkaan, niin eihän noi hyppyesteet hidastaneet ollenkaan, ja se oli aina salamana siinä vierellä jo kun itse olisi pitänyt täyttä saada juostua keinulta valssiesteille.... Mutta hyvä fiilis jäi treeneistä, ja treenien jälkeen jäi paljon "olisi-pitänyt-tunteita", ja aika paljon taas opin että miten olisi kannattanut tehdä. Se pitää muistaa seuraavan kerran, että pitää oikeasti huomioida enemmän koiraa ja valmistautua etukäteen vielä paremmin. Pyry menee hyvin jos mä menen, mutta jos mä epäröin niin Pyry kanssa vähän alkaa epäröimään kun se ei tiedä mitä mä haluan (kun en itsekään tiedä). Selkeyttä siis!

Treenien jälkeen tehtiin hallissa tokotreeniä, vähän seuraamista, kääntymistä vasempaan, täyskäännöstä ja jääviä. Lopulta seuraaminen toisen tekevän koiran ohitse. Se oli aika helppoa, mutta huomaan että en pysty olemaan pitämättä katsekontaktia itse koiraan kun muita koiria on paikalla, kun pelkään että koira harhautuu muualle. Pitää alkaa luottamaan enemmän. Vähän huomasin että Pyry jätätti mun mielestä, mutta voi johtua myös mun intensiivisestä tuijotuksesta :)

No, ens sunnuntaina on omatoimitokotreenit Porvoossa Loviisan Koirien kautta, ja sitten seuraavana viikonloppuna taitaa olla taas agitreenit. Ihan kiva. Nyt pitäisi vaan petrata vähän tokopuolella, ja treenata Pyryn nopeutta, jotta ei ihan sukattaisi siellä treeneissä. No ainakin Pyry pysyy paikallaanmakuussa varmasti vähintään yhtä pitkään kuin kokeneemmat :) On Pyryllä sentään joku bravuuri. Pitääpi varmaan tehdä maksapannaria ens viikonlopuksi.....

Ja sitten odottelemaan josko siitä Porskin tokokoulutuksesta jossain vaiheessa jotain kuuluisi....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti