keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Terveystarkastusajat

Nyt olen varannut Lahdesta joukkotarkastukseen Pyrylle lonkka- ja kyynärkuvausajan lauantaille 26.1.2013.

Pyry on silloin n. 1,5 kuukautta vajaa kaksi vuotta, joten saa nyt olla ihan hyvä ikä. Ainakin fyysisesti Pyry on mielestäni jo hyvin kehittynyt (verrattuna vaikka kesäiseen), ainakin rintakehä on kehittynyt roimasti, ja leveyttä on tullut paljon koiraan. Tosin sporttimallinen Pyry joka tapauksessa on :D

Pyryltä kuvataan myös selkä, kolme kuvaa. Haluan olla varma että Pyry on fyysisesti kunnossa, kun kerran agilityä harrastetaan. Sitten lääkärin/Kennelliiton lausunnon mukaan katsotaan että jatketaanko agilityä, ja millä intensiteetillä. Ja kysyn tietty lääkäriltä, että jos sattuu kyynärät /lonkat olemaan huonommat, niin millaista rasitusta ne sitten kestää. Ja jos tosiaan jompi kumpi kyynärä on ykkönen tai jompikumpi lonkka menee C:ksi, niin silloin Pyry ei ole jalostuskäytössä. Jos agilityä harrastetaan useamman vuoden, niin harkitsen kyllä lonkkien ja kyynärien uusintakuvausta n. 5-6-vuotiaana, jotta näkee jos tuosta harrastuksesta on tullut kulumia.

Sydän kuunnellaan myös, mutta en ota vielä virallista sydänkuuntelua. Tarkoitus on kuitenkin myös ottaa virallinen sydänkuuntelu viimeistään kesällä. Ja samalla todennäköisesti kesällä käydään sydänultrassa (jos sivuääni kuuluu edelleen), ja pyydän diagnoosin miten se vaikuttaa Pyryn loppuelämään (esim. tarkastukset) ja mahdollisesti jalostuskäyttöön. Lääkäri silloin viime heinäkuussa sanoi, että vuodessa tuo väliseinän reikä saattaa umpeutua, ja lopullisen diagnoosin voi antaa vasta n. vuoden kuluttua. Kuitenkin jos Pyryllä tulee olemaan tuo sivuääni, haluan sen viralliseksi jalostustietokantaan ihan sen vuoksi, että koirista on mahdollisimman paljon tietoa tietokannassa, niin hyvää kuin huonoakin. Se auttaa kuitenkin muita porokoiran hankkijoita, ja myöskin porokoirien perinnöllisten (ja ei niin perinnöllisten) sairauksien seuraamista yms.

Kyynär- ja lonkkakuvaus maksaa yhteensä 140 euroa, mikä on tälle seudulle aika halpa (tosin maksaa ne polttoaineetkin jotain). Lisäksi selän kuvaus on 25 euroa/kuva, eli kolme kuvaa 75 euroa. Kun olen kysellyt muualta niin aika paljon kalliimpaa on tässä lähempänä Kouvola-Porvoo-akselilla.

No jännityksellä odottamaan :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti