sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Illan agilityt

Tänään illalla oli Porskin hallilla jälleen agilitytreenit. Noh, taas oli vaan minä ja kaksi (mua puolta nuorempaa) tyttöä. Ei edes siis kaikki ilmoittaneet että ovat poissa. Ihan kiva. No enivei, päädyin siis tänään suunnittelemaan meille radan. Tässä se on. Sain sentään agivastaavalta sen verran ohjeita, että pitäisi tehdä irtoamisia, ja eteenpäin lähetyksiä..Eli halusin itse treenata kontakteja myös, joten A-esteeltä lähtö, jotta ei ole vauhtia liikaa kontaktille, sen jälkeen pituusesteelle ja siitä putkeen. Sitten tämän jälkeen tulee tuo eteenlähetys kolme estettä ja putkeen, ja siitä tiukka kulma puomille ja viimeiselle esteelle renkaalle.

Treenasin useassa osassa ja pidin välillä taukoja. Aluksi treenasin eteenlähettämistä siten, että jätin kolmen esteen päähän namia, ja lähetin Pyryä eteen. Sitten tämän jälkeen treenasin vähän rengasta, koska viimeeksi Pyry vähän vierasti tuota hallin rengasta. Ja sitten lopuksi A-esteen kontakteja, mikä on tällä hetkellä suurin kehitysalue. Nimittäin kontaktille pysähtyminen. Pyry kyllä koskettaa kontaktipintoja, mutta ei pysähdy pinnalle. Haluan kuitenkin opettaa sille nyt parin sekunnin pysähtymisen kontaktille, koska siitä tulee kuitenkin olemaan tulevaisuudessa hyötyä kun sitä vauhtia tulee olemaan enemmän. Monta kertaa se vaan meni siitä liian vauhdilla, mutta lopulta aloin saamaan pysähtymään ja palkkaamaan usein juuri kontaktilla (tätä se on kun ei olla treenattu A-ta ikuisuuteen). Sitten tehtiin rataa A:sta toiseen putkeen, eli seiskaesteelle asti. Ja taukoa. Tauolla tehtiin sitten osittain tokoliikkeistä jääviä, eli liikkeestä seisomista ja liikkeestä maahan (jotka meni tosi hyvin), ja sitten seuraamisen täyskäännöstä.

Ekat kerrat mentiin maxi-esteillä, mutta sitten päätin että loput kerrat sai mennä medinä, koska tekniikkaahan tässä treenataan, ja maxi-esteet Pyry hyppää jos tarvitsee ihan hyvin. Sitten taas treenattiin A-kontakteja, ja puomin kontakteja. Puomille Pyry pysähtyy hyvin kontaktille, koska vauhtia ei ole paljon. Puomin kontaktilla tein myös sitä, että liikuin eteenpäin/poispäin ja tulin takaisin palkkaamaan. Joskus ehkä voi lisätä sitä häiriötäkin. Sitten taidettiin tehdä koko rata, kontakteilla pysähtyen.

Kolmas kerta tehtiin vain pätkiä, koska oltiin oltu kolmestaan treenaamassa jo puoltoista tuntia (yksi neljäs kävi BC pentunsa kanssa treenaamassa vartin välissä kun ei kerinnyt käymään treeneissä pidempään). Oikeestihan meitä pitäisi olla 7-8 henkilöä kahden tunnin treeneissä. Eli sitten tein vain muutamia kontakteja puomilla ja A-esteellä, sitten putkesta kolmelle hyppyesteelle ja putkeen. Seiskaputkella sitten äänellä annoin Pyryn tietää missä olen, ja treenattiin putkelta tiukkaa kääntymistä takaisinpäin putken viereen molemmin puolin. Ja sitten vähän hyppyjä ja putkeen vauhdilla. Sitten päätin, että treenit on siinä ja lähettiin Pyryn kanssa. Kaksi muuta jäi vielä loppuajaksi treenaamaan koiriensa kanssa keppejä. Voisivat treenata ehkä yhteistyötä koiran kanssa, koska molemmat koirat karkaili radalta jatkuvasti..

Tällaistä löysin meiltä, kun olin menossa suihkuun:


Pyry tahtoo huomiota:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti