perjantai 14. elokuuta 2015

Hieronnassa

Käytin molemmat koirat Sanna Hultilla hieronnassa Hinthaarassa eilen. Oli kyllä hyvä, ja Pyrykin saatiin hyvin rentoutumaan, mikä ei ole aina varmaa kaikkien käsittelijöiden kanssa. Pyryllä on ollut vaikeampi hyväksyä joitakin hierojia.

Ensin käsiteltiin Halti, jotta Pyry sai tottua pikkuhiljaa paikkaan. Alussa etupään käsittely oli Haltin mielestä ihan ok, mutta takapään käsittelyssä huomasi kyllä, että jumia löytyi. Haltilla oli vähän tiukkuutta etujaloissa, mutta enemmän sitten takajaloissa (en muista lihasten nimiä) ja selässä. Ilmeisesti mahdollisesti jos se on törmäillyt paljon johonkin.. siis sehän törmäilee kokoajan päin kaikkea, kun ei tunnu missään sillä hetkellä. 

Haltilla ei hirveästi ollut etujaloissa kireyttä, joten ei sen löysät ranteet kuormita. Katsottiin Haltin liikettä vielä ulkona, niin se kyllä astuu suoraan ranteilla, mutta ne menee vähän ilmeisesti sisään päin. Tätä pitää tarkkailla, ettei ala kuormittamaan väärin lihaksia. Hieroja kuitenkin myös uskoi, että kun Halti kasvaa vielä tässä vuoden aikana ja rintakehä kehittyy, niin se varmaan suoristaa ranteetkin. Kun laitoin koirat autoon, niin siinä sain näytettyä miten vinoon Halti pystyy laittamaankaan jalkansa, niin kyllä hierojakin katsoi pitkään, että miten se saakin käännettyä jalkansa niin nurinkurin (kun painoa ei ole sillä). Pitäisi saada joku kerta otettua siitä oikein kuva.



Katsottiin myös Haltin peitsaamista, ja hieroja epäili että se on osittain opittua. Nyt pitäisi vaan saada peitsaaminen opetettua pois systemaattisesti. Haltihan peitsaa tosi paljon hihnassa, vapaana ei juurikaan, ja onneksi liikkuu paljon vapaana jolloin laukkaa ja ravaa. Halti on saattanut myös peitsata jumien takia, tai sitten alkanut jumiutumaan peitsaamisen takia. Joka tapauksessa, yritetään vähentää sitä peitsaamista.

Pyry saatiin hyvin hoitotasolle, kun se oli tottunut hierojaankin sen tunnin aikana. Hieroja käsitteli hyvin Pyryä, ja Pyry oli kyllä tosi rentona. Ainoastaan takajalkojen lähellä hierottaessa jännitti jalkojaan (kait lähentäjien osalta). Pyryllä oli jumia takana, ja keskelle selkää asti. Edessä ei ollut jumeja onneksi. Nää jumit on tulleet joskus jo aikaisemmin, koska on ollut aika levolla viimeiset pari kuukautta. Voi tietty vaikuttaa myös kesän naapurin narttujen juoksut Pyryn jumeihin.

Molempia temputin ja palkkasin vielä hoitojen jälkeen paikan päällä, ja molemmille selkeästi jäi hyvä fiilis. Haltilla ei ollut hierontatasolta mikään kiire poiskaan käsittelyn jälkeen, vaan jäi hengailemaan. Pyryn hieromisajan Halti lähinnä nukkui. Hyvin meni kyllä siis ensimmäinen hierontakerta. Nyt pitää sitten vielä tänään pitää levossa molemmat koirat, ja käydä rauhallisella lyhyellä lenkillä. Halti nyt saa kai juosta vapaasti, pitää katsoa ettei liikaa riehu.

Tänä aamuna maistui kongit..




Olin kyllä tosi tyytyväinen tähän hierojaan, varsinkin kun Pyry saatiin olemaan niin rauhassa, eikä se ahdistunut käsittelystä juurikaan. Tarvii varmaan käydä parin kuukauden sisällä uudelleen hieronnassa, niin näkee meneekö Halti kuinka jumiin ja missä ajassa riehuessaan. Pyrykin on hyvä tarkastaa että pysyykö takapää jumitta kun aletaan taas treenaamaan agilityä.

No tänään on ollut sitten lepopäivä, ja sain otettua kuviakin noista (kamera oikeassa paikassa oikeaan aikaan). Kyl ne sai leikkiä yms, mutta omilla ehdoillaan puuhasivat pieniä lenkityksiä lukuunottamatta kokopäivän.

Välillä Halti meinaa olla vähän rasittavakin pallojensa kanssa.. kulkee perässä ja ärrää pallo suussa















aika hurjan näköistä kun tassu on toisen pannassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti