sunnuntai 21. huhtikuuta 2019

Pääsiäispuuhat

Taas jäi viikottaiset agitreenit väliin, kun jouduin tekemään ylitöitä. Vielä ensi viikolla ylityörupeama jatkuu, mutta sen jälkeen on toivoa, että pääsisi normaaliin työmäärään.

Perjantaina käytiin Haltin kasvattajan Nose Work-treeneissä, ja ennen sitä vähän treenattiinkin jo ulkona kotona Nose Workia. Nämä perjantaiset treenit oli myös ulkona. 

Halti ei vaan voi tajuta, että me voidaan tehdä muissa paikoissa Nose Work-juttuja kuin kotona, mutta kyllä se nyt selkeästi teki jo hajutyötäkin temppujen tarjoamisen lomassa. Ja hienosti löysi pitkästä seinästä hajun, mutta sitten sillä meni kuppi nurin kun pyysin näyttämään uudelleen. Eli en pyydä näyttämään hajua uudelleen. Haltin kanssa pitäisi nyt tehdä hajutreenejä eri paikoissa (ei kotona sisällä ja ulkona, vaan muualla), jotta se voisi ymmärtää että näitä voidaan tehdä muuallakin. Haltin sain aika hyvään rauhalliseen vireeseen myös, ehkä vähän sähläystä oli edelleen, mutta parempi kuin aiemmin. Portaiden luona hajun etsiminen oli vaikeampaa, koska PORTAAT JOISSA VOI TARJOTA 2ON2OFFIA! Noooh, ehkä on ihan hyvä että se on pääasiallisesti aksakoira...

Pyry taas oli tosi hyvä. Se löysi nopeasti hajut, ja (noh pienen turhaumahaukun jälkeen), teki tehokkaasti töitä. Myös pitkällä seinälle se löysi todella hyvin hajun, ja sillä toimii myös se, että pyytää näyttämään uudelleen hajun. Kyllä Pyry oli hieno. Sen mielentilakin oli tosi hyvä, rauhallinen ja keskittynyt, kun kasvattajan luona se veti jotenkin kierroksille, eikä keskittynyt ollenkaan. Sen kyllä huomasin, että Pyry otti vähän häiriötä siitä, että Halti haukahteli autossa, mutta muuten teki hyvin töitä. 

Treenien jälkeen mentiin mökille grillailemaan vielä, ja illalla koirat oli varsin rauhallisia.


Lauantaina mentiin sitten hyppytekniikkatreeneihin harjoituskoiraksi. Tehtiin Haltin kanssa perussarjaa ja set-pointia. Halti lähtöasennosta ponnistaessaan notkistaa vähän selkäänsä, jota lähdettiin korjaamaan niin perussarjassa, mutta ehkä set-pointissa paremmin. Se parhaiten saatiin korjattua set-pointissa sillä, että otin sen jalkojen väliin, siitä korjasin Haltin asentoa palkkaamalla ylöspäin, jolloin Halti lähensi etutassuja lähemmäs vatsaa, ja siitä vapautus palkalle. Siitä tuli paras pyöristys selälle ponnistaessa.

Perussarjassa välit oli 6 jalkaa, ja kuten aiemmat hyppytekniikkakouluttajat ovat todenneet, parempi olisi se 5 jalkaa, kun Halti on niin pieni ja lyhyt maksi-koiraksi. Eli sillä mennään seuraavaksi.

Kotiläksynä saatiin set-pointia ilman apuhyppyä kunnon ojennuksella ylöspäin, pari kertaa viikossa. Meillä on vielä pari hyppytekniikkatreeniä tältä samalta kouluttajalta luvassa, jossa seurataan edistystä ja muokataan harjoituksia.

Kouluttaja kyllä sanoi, että Halti menee tosi hyvin, eikä mitään erikoisempaa ongelmaa hyppäämisessä ole, koska se on innokas, ja arvioi hyvin hyppyjä hyvin ja hyppää hyvin, mutta tämä lähtöhyppy on yksi jota voitaisiin parantaa. Kyllä silleen oli kiva kuulla, että sillä on hyvä hyppytekniikka, eli jotain olen tehnyt oikein (no ollaanhan sitä hyppytekniikkaa tehtykin aiemmin ja olen ollut hyvin tarkka Haltin hyppäämisestä etenkin silloin kun sen piti oppia hyppäämään niitä 60cm rimoja maksiluokkaa varten).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti