sunnuntai 14. huhtikuuta 2019

Treenit ja kuulumiset

Halti kävi fyssarilla tuossa muutama viikko sitten. Lantio oli vinossa, josta on johtunut varmaan nuo aikaisemmatkin jumitukset. Fyssari veikkasi että johtuisi liukastumisesta. Hän sai sen verran hyvin hoidettua, että hänen mielestään pitäisi helpottaa nyt Haltilla. Käydään kuitenkin nyt parin viikon päästä uudelleen tarkistuksessa. 

Viikko piti pitää taukoa harrastuksista, ja tehtiin vähän rauhallisempia lenkkejäkin. Sen jälkeen saatiin vähitellen alkaa treenaamaan, eli viikko sitten lauantaina käytiin treenaamassa pienesti lappalaiskoirien treeneissä, tällä viikolla tiistaina oli viikkotreenit, ja sunnuntaina tänään oli valmennus. 

Viikkotreeneistä onkin videota, kun halusin nähdä miten Halti liikkuu. Rimat oli 40 cm. Mä en ole tullut hulluksi, vaan heiluttelen käsiä lähtötreenissä ihan vaan häiriötä varten. Useimmiten häiriötä on paljon enemmän, mutta tässä ihan vaan tää, ettei seuraa mun käsien liikkeitä.

Ekassa videossa Halti lukee hyvin mun ennakoivaa valssiohjausta, yllättävän tiukasti kääntyi jo ennen estettä, tääkin tuottaa tulosta. Kunhan saisi vain oman ajoituksen toimimaan, ja tietty koiran ottamaan esteen joka tapauksessa.

                                    

Tokalla videolla itsellä meinasi jo kunto loppua, ja joutui puomilla vähän huilaamaan :D Mutta kyllä se siitä. Puomia pitäisi taas treenata (vauhdilla päähän), mutta en halunnut ottaa sitä tähän treeniin ollenkaan, kun en ollut varma Haltin selästä, että oliko vielä jumia vai ei. Lähdössä Halti reagoi mun pysähtymiseen ja lähti luvatta, joten tätä tarvii harjoitella.


Lisäksi tehtiin keppejä avo- ja umpikulmasta ja leieröiden. Tää nyt on tän kevään/kesän teema, nää kepit.. Videoista huomaa, että kun meidän halli on aika pieni, niin aika usein tulee treenattua kepit suoraan seinää päin. Täytyy sanoa, että kisoissa yllättäen ei ole ollut ongelmaa koskaan seinää päin pujottelusta. Johtunee siis tästä.

Umpikulma:


Avokulma:Satu Tuomelan valmennuksessa treenattiin aika kevyesti. Lähinnä keppien avokulmia, johon saatiin neuvoja (kokeillaan vaikeimmissa kulmissa palkan laittamista ekaan väliin, jotta se osaisi kohdistaa heti oikeaan paikkaan. En tiedä auttaako, mutta kokeillaan tätä myös. 

Tehtiin myös välistävetoja, ja muita treenejä joissa Haltin tulee tulla mun puolelle estettä eikä tehdä takaakiertoa, joita se helposti tekee. Kutsumalla tai rytmittämällä tosi hyvin saatiin tuloksia. Myös tehtiin keinua, vaikka se on aika hyvä Haltilla, ja se tykkää tosi paljon keinun suorittamisesta. Tehtiin keinusta nopeampaa 2on2offia siihen, siten että palkka oli heti keinun alastulon edessä. Oli kyllä aika hieno ja hyvin toimi leieröinnitkin.

Pyry on nyt kastroinnin jälkeen puolen vuoden kuluttua alkanut lihomaan kesken kaiken. Todennäköisesti johtuu kastroinnista, ja siitä että vähän se on laiskistunut. Pitää vaan pitää mukana joka paikassa, ja liikuttaa. Ruokaa täytyy vaan vähentää. Pyry painaa nyt 26 kiloa, ja voisi painaa ehkä sen 24,5 kiloa. Aiemmin ei ole paljoa tarvinut miettiä Pyryn syömisiä, joten tekee tiukkaa itselle alkaa olemaan tarkempi.

Ollaan tässä käyty kasvattajan Nose Work-treeneissä, ja tilasin sitten Nose Work-alkeissetin kotiinkin, jotta päästään paremmin treenaamaan. Ihan hyvää aktivointia tällainen hajutreeni on. Koirat on kotona tosi innoissaan, mutta viime treeneissäkin olivat vähän pihalla että mitä oltiin tultu tekemään. 

En sitten tiedä miten saan ne oikeaan mielentilaan (molemmat jokseenkin kierroksilla), ja tajuamaan mikä treeni on kyseessä. Luulen että kun sain noita erilaisia hajupiilopurkkeja, niin helpottaa koirille, koska se haju tulee niin eri vahvuisena kuin avonaisesta mukista tms. Ainakin kotona vaikeutui paljon koirille haju. Pyry yrittää kovasti ottaa aina suuhun hajupiilon, se pitää jotenkin saada muutettua koskettamiseksi vahvistamalla kuonokosketusta.

Tarkoitus olisi mennä Haltin kanssa kisaamaan huhtikuun lopussa Kotkaan KKS:lle, jos ei mitään erikoisempaa tapahdu. Olisi kivaa saada vähän kisarutiinia taas tähän keväälle ja kesälle arvokisoja ajatellen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti