sunnuntai 30. joulukuuta 2018

Joulukuun jutut, osa 2 Vuoden vikat aksakisat

Mun piti käydä treenaamassa ennen kisoja edes kerran joulupyhinä (olisi kannattanut), mutta se vähän jäi. Mentiin sitten suoraan kylmiltään kolmen viikon tauon jälkeen Lahteen aksakisoihin. Tarkoituksena oli siis saada pari nollaa vielä Lappalaiskoirien vuoden koira pistelaskuihin ja tietty oman seuran laskuihin, ja tietty SM-nollat olisi plussaa.
Tuomarina Arto Laitinen.

Radat oli ihan kivoja ja lainaan Laitisen ratapiirroksia tähän. Piti mennä kolmelle radalle, mutta jäi kahteen rataan meidän kisat

Hyppyrata, rimat 50 cm, 0-tulos, etenemä 4,06 m/s

Tässä piti olla tarkkana linjoissa, mutta meni ihan hyvin. Huomasin kolmannella hypyllä, että Halti hyppäsi tosi huonolla tekniikalla, jalat supussa. Mietin, että ehkä johtui että oltiin tauolla, mutta tosi epätyypillistä Haltille. 8-kepeille vaan lähetin, ja vaihdoin puolta keppien lopussa. 12-esteen jälkeen tein valssin, lähetin renkaalle, ja lähdin suuntaamaan 14-putken loppupäätä, jolloin Halti meni just oikein. Ainoastaan olin liian pitkällä 15-hypyllä ja Halti lähti väärään suuntaan (onneksi siellä ei ollut mitään, joten ei tullut kieltoa tai hylkyä). Muuten meni hyvin kyllä, mutta Halti oli hitaampi kuin normaalisti ja silminnäkijöiden mukaan myös 2-hyppy meni pitkäksi ja hyppääminen oli vähän jäykkää.

Tässä loput radasta, koko rataa (etenkin sitä alkua ei saatu videolle):


Kokeilin vielä radan jälkeen harjoitusesteillä hyppäämistä, ja edelleen hyppäsi jalat vähän supussa, mutta esim. A-este meni ihan hyvin (ja tosi hyvä kontakti).

Agirata, rimat 45 cm, 0-tulos, etenemä 4,15 m/s

Rakennetulla radalla 4-este oli enemmänkin puomin ja 20-esteen puolivälissä, joten koira olisi helpostikin voinut edetä puomille 3-esteeltä. Mielestäni myös kepeille oli putkelta tiukempi kulma.

Osasin hyvin pitää etäisyyden oikeissa paikoissa Haltiin, jolloin en työntänyt sitä väärille esteille. Luotin hyvin keinulla, ja sain hyvin etumatkaa. A-esteellä tein persjätön ja oli tosi hyvä ja 15-esteelle tein valssin, koska muuri oli niin pois päin putkesta, että olisi ollut hankalampaa tehdä poispäinkäännöstä ja persjätössä Halti ei olisi kääntynyt tarpeeksi. Puomin ylösmenolla Halti kuitenkin vinkaisi, ja mielestäni tuli vähän varovaisesti lopun. 

Kuitenkin nolla tuli tästäkin ja etenemä 4,15 m/s ja mielestäni ei menty ihan sitä vauhtia mitä yleensä, mutta hyvin kuitenkin. Tuli kuitenkin toinen tuplanolla ja kahden nollan puolesta pääsylippu SM-kisoihin ensi vuoden elokuussa!! Jee!! Tässä ehditään vielä toisen kerran keräämään nollat jos halutaan. Lisäksi saatiin ne pari nollaa vuodelle 2018, joten tavoitteet on tälle vuodelle täytetty!


Koplasin heti Haltin radan jälkeen, mutta en löytänyt mitään mikä olisi kipeä. Käytiin lenkillä (toisen porokoiran Justin kanssa) ja autoon käskiessäni, se selkeästi epäröi, ja vasta kolmannella käskyllä hyppäsi. Nyt tiesin että jotain on kyllä varmasti vialla, koska Halti menee aina heti autoon. Kävin peruuttamassa kolmannen radan osallistumisen.

Pienen tauon jälkeen otin sen vielä halliin, ja meni tarjoamaan läheiselle A-esteelle 2on2offia, ja kun ponnisti siitä pois, niin vinkaisi uudelleen. Tutkin jälleen enkä löytänyt mitään. Lähdettiin hakemaan Pyryä hoidosta Myrskylästä (sai olla Vertti belgin kanssa koko päivän), ja sielläkin Halti vingahti. 

Kuitenkin eilen illalla liikkui hyvin, ei aristanut mitään kohtaa, tänään meni hyvin aamulenkillä (ei tosin hyppinyt kiville), kieri lumessa normaalisti, nostaa jalkaa normaalisti, mitään selkeätä ei näy. Perjantaina tehtiin dobopallollakin pientä treeniä (saatiin sellainen lahjaksi), ja silloin ainakin hyppäsi ihan hyvin pallolle ja teki temppuja, joten en tiedä onko tää "vamma" tapahtunut kisoissa vai ennen. Veikkaan kuitenkin että ennen, koska hyppäsi ekalla radalla jo huonosti.

Keskiviikkonahan Halti oli meidän leffassaoloaikana pöllinyt pussillisen kalkkunaherkkuja, ja kun tultiin kotiin niin vingahti jo silloin eteisessä pari kertaa. Silloinkin tutkin Haltin siltä varalta että on saanut osumaa Pyryltä, mutta en löytänyt mitään silloinkaan. Onhan se voinut jostain sängyltä hypätä huonosti ja satuttaa itsensä jo silloin. Oletin että oli vaan vatsanpuruja, mutta jotain on voinut tapahtua jo silloin. 

Kuitenkin selkeästi reagoi takaosan osalta, joten käytän sen hierojalla, ja varmuuden vuoksi eläinlääkärillä tarkastuttamassa anaalirauhaset, kun kerran aikaisemmin sillä on ollut nekin täynnä. Toivotaan että ei tuu pitkä sairasloma. Tosin tääkin ongelma näyttäytyi vasta agilityssä, joten hankala tietää normikäytöksestä koska on terve.

Pyryllä alkaa olla anti-dopingaika olla ohi, joten aletaan senkin kanssa treenaamaan myös enemmän kisoja ajatellen, ja nostetaan rimoja. Tavoitteena olisi päästä kisaamaan tammikuun loppupuolella, ainakin parit treenit pitäisi treenata korkeammilla rimoilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti