sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Doboilua ja kisailua taas..

Haltin kanssa jatkettu doboilua. 

Aluksi tehtiin tasapainotyynyllä takajaloilla ympäripyörimistä molempiin suuntiin ja sitten etutassuilla. Halti aina intoilee niin paljon, ja mä meen siihen mukaan, niin meinaa välillä olla aika säheltämistä, mutta olen oppinut vähän rauhallisempaan tahtiin. Lisäksi tehtiin jälleen kahdella tyynyllä tasapainoilua, mutta tämänkin Halti on oppinut jo aiemmin. Haltihan osaa kaiken, ja kouluttajan mukaan se on vähän luokan hikari.


Halti osaa nyt pyörittää dobo-palloa eteenpäin ja taaksepäin (tai siis liikuttaa etutassuja- ja takajalkoja sen mukaan mihin pyöritetään palloa). Lisäksi pallon päällä Halti teki istumisen ja makaamisen lisäksi pallon päällä ympäripyörimistä molempiin suuntiin, myötäpäivään oli muistaakseni vaikeampaa kuin vastapäivää, mutta pienen harjoittelun jälkeen tämäkin onnistui hyvin. Yritettiin tehdä Haltin kanssa vähän kevyemmin, koska seuraavana päivänä oli kisat.

Itsekin saatiin tehdä paljon harjoitteita pallolla koirien levätessä. Tuli tehtyä selkä-, vatsalihas- sekä tasapainoharjoitteita ihan kivasti. Kyllä tällainen dobopallo olis kiva kotona. Jos en saa lahjaksi, niin täytyy ostaa sellainen.Lauantain kisat Kotkassa

Lauantaina kisattiin pari rataa, Petteri Kermisen ratoja. Ainakin aksaradan rimat oli 45 cm, mutta hyppyrataa en enää huomannut katsoa. Ei ole ollut tarvetta enää katsoa rimakorkeuksia, kun ei olla makseissa, joissa sillä on ollut enemmän merkitystä pienen raskaan koiran kanssa.

Molemmat radat oli tosi kivoja, niissä oli vauhtia, mutta niissä joutui myös miettimään paljon, koska näin paljon ansakohtia.

Hyppyradalta saatiin kerrankin nolla, etenemä oli 4,15 m/s ja sijoitus 2.

Rata lainattu Agi-Petterin sivuilta
Eniten mietin muurin jälkeistä elämää, jossa ei kannattanut lähteä tekemään persjättöä, jotta koira ei ohittaisi muuria. Useampi vaihtoehto oli, mutta päädyin siihen että tein takaaleikkauksen muurin jälkeen, välistäveto (Halti tietty takaaleikkauksessa ei kääntynyt tiukasti, vaan sain kalastella Haltin välistävetoon - Ja se tuli!), ja kunnon vahva ohjaus 9-esteelle joka onnistui (moni koira ei löytänyt samaisessa ohjauksessa oikealle esteelle heti). 

Alun perin ajattelin varmistella ja tehdä ennen keppejä valssin (ettei mene putkeen), mutta totesin, että jos ei nyt mennä enää varmistelun tielle, vaan kunnon rytmitys, haltuunotto ja ohjaus kepeille. Tosi hyvin meni, Halti meni ehkä vähän huonosta kulmasta kepeille, mutta koiran estetaito korvaa huonot ohjaukset! Loppu olikin luukutusta. Mä tietty pystyin vaan lähtemään pinkomaan eteen niin pitkälle kuin jaloista pääsi, koska voin luottaa Haltin esteosaamiseen renkaalla ja muurilla 100 prosenttisesti, eikä tarvi varmistella että miten se ne hyppää. Eli pientä taistelua oli, mutta nolla tuli silti, ja siis meidän kuudes nolla.
Agiradalta saatiin 5

Rata lainattu Agi-Petterin sivuilta
Tääkin oli kiva rata, ja suht. helppo meille. Tietty tarkkuutta vaati monessa kohtaa ja irtoamista ja esteosaamista. Oli plussaa jos koira pystyi odottamaan lähdössä. Mä otin Haltin mukaan n. renkaan kohdalta, ja hyvin ehdin ohjaamaan oikealta puolelta. Keppien kulma putkeen oli paljon jyrkempi ja lyhyempi kuin kuvassa, mutta 8-putkelle lähettäminen onnistui hyvin ja erityisen tyytyväinen olen 10-esteen ohjauksesta. Olen harjoitellut näitä ns. backläpin tapaisia ohjauksia juurikin sivuttaissuunnasta, ja hyvin Halti hyppäsi just oikeaan suuntaan ilman että itse menen sinne sotkemaan. Tällaisten ohjausten tekemistä olen usein kisaradoilla kaivannut, ja nyt uskalsin tehdä sen kisoissakin varmasti. Vähän oli keinun jälkeen varmistelun makua, mutta onnistui se kuitenkin. Halti pyörähteli muutaman kerran ennen vikaa 17-putkea, kun en ohjannut enää selkeästi ja siitä taisi tulla vitonen. A-esteen kontakti ei ollut kyllä mitään hyvä myöskään (eikä puomi, mutta otti sen). Etenemä 3,71 m/s.

Radat löytyvät täältä 1.12.2018 radoista.

Joka tapauksessa päivän tavoite saavutettiin ja nolla saatiin. Hartain toive olisi kuitenkin saada kaksi nollaa lisää vielä tämän kuun ja vuoden aikana, jotta voitaisiin jollain tavalla kisata myös Lappalaiskoirien vuoden koira kisassa, vaikka eihän me kovin korkealle päästä, kun ei olla osallistuttu SM-kisoihin yksilöihin eikä Piirinmestaruuksiin eikä sijoituttu edes Lappalaiskoirien mestaruuskisoissa. Samoin oman seuran pistelaskuissa jäi oman seuran mestaruudet käymättä kun molemmat koirat oli saikulla.

Joten mennään vielä Jessi Landenin radoille Vantaalle itsenäisyyspäivänä ja loppukuusta Lahteen (jonne on lahjakortit), jotta voidaan sanoa että ainakin yritettiin. Siinä välissä yritetään pitää kisa- ja treenitaukoa epätoivoisesti, ei kyllä ihan kolmea viikkoa saada pitää, kun tajusin että 15.12. onkin meillä valmennus vielä (ellen myy sitä tai mene siihen lainakoiran kanssa). Onhan molemmilla koirilla ollut treenitaukoa tietty syksyllä kun oli saikkua ja pitää katsoa jos johonkin väliin tossa keväällä ujutetaan taukoa myös enemmän kuin 2 viikkoa.

Pyry odottelee innoissaan, koska Pyry pääsee kans kisaamaan radalle, ensi vuoden puolella..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti