lauantai 27. lokakuuta 2018

Viikon verran puuhaa..

Viime viikon lauantaina käytiin Sysiväikeen (Haltin kasvattajan) jumppapäivässä, jossa oli aksaa ja Dog-O-Mobilityä.. Jälkimmäisen kuvittelin olevan koiran jumppaa, mutta tää olikin omistajan jumppaa johon koira (Halti) osallistui. Ihan kivaa, ja tuntui kyllä seuraavana päivänä.

Jumppaa, hankalampaa kun Halti nojaa
rata kouluttajalta

Aksassa päästiin kokeilemaan uutta rengas, eli tällaista jossa on vain sivutolpat renkaassa kiinni. Pari kertaa otettiin Haltin kanssa sitä erikseen, ja sitten rataan. Radassa onnistui moni juttu, esim. vetäminen toiseen päähän putkea (6-7), ja harjoiteltiin vähän lisää välistävetoa (ehkä joidenkin vuosien päästä me handlataan ne joskus). Kouluttajasta en saanut ehkä niin paljoa irti, mutta rata oli kiva. Pyryn kanssa tehtiin myös ja Pyryllä oli tosi hienosti vauhtia ja jopa hyppäsi ekalla kerralla A-esteen kontaktin yli. 


Kasvattaja Jenni oli myös panostanut Haltin ja veljensä Ärjän harrastusmenestykseen, ja oli teettänyt koirille ihan kakut, siis ihmiset ne kakut söi kyllä.. ja veljekset saivat myös lelut kaiken lisäksi. Halti oli niin otettu lelusta, ettei antanut ollenkaan Pyrylle sitä, joka yleensä vaatii kaikki lelut itselleen.


Kasvattajalta lainattu kuva
Jenni-kasvattajalta lainattu perhekuva: vasemmalta sisarukset Halti, Heksu, Tyyne, Ärjä ja äiti Katla.

Haltista sivukuva (kasvattajan kuvaama), vähän ylimääräistä vielä painossa, mutta alkaa Halti olla varsin aikuinen 4v.


Tuolla treeneissä lenkeillä Pyry yllättäen alkoi haukkumaan nartulle, joka ei todellakaan mitenkään provosoinut. Samoin hallissa räjähti ohi menevälle nartulle. Pyry on myös alkanut haukkumaan välillä treenikavereiden koiria ja yllättävissä tilanteissa muutenkin muita koiria, jotka eivät ole mitenkään uhkaavia. Yleensä Pyry tarvii provosointia tai sitten paineistavan tilanteen, mutta nyt noi haukkumiset on tulleet mulle vähän puun takaa. En sitten tiedä onko sillä kipuja (no ei pahasti hieronnan perusteella), ja etsiikö se itseään kastroinnin jälkeen kun testosteroni ei tuo enää sitä varmuutta. En sanoisi, että suoranaisesti olisi aggressiivista räyhäämistä, vaan sellaista epävarmaa haukkumista, jolla pyrkii pitämään muut koirat kaukana. Nyt pitää vaan itse alkaa vähän olemaan tilanteen tasalla, ja pitää se kontrollissa ja seurata tilannetta.


Tiistaina käytiin viikkotreeneissä ja Pyryllä oli vauhtia jälleen ja vähän enemmänkin röyhkeyttä. Saattelin Pyryä vähän liikaa, vaikka vauhtia olisi ollut sen verran että ei olisi tarvinut. Halti oli vauhdissa myös ja kouluttaja sanoi, ettei ole nähnyt Haltia niin kovassa vauhdissa. Suurin vaikeus oli puomilta putkeen poispäinkääntäminen, mutta löysin siihenkin keinon. Ihan viimeisestä ratatreenistä saatiin Haltin osalta videotakin, pitäisi muistaa Pyrystäkin pyytää, sillä kuitenkin on ollut niin kivasti vauhtia nyt.

Haltin kanssa viimeinen yritys, vauhti jo vähän tasaantunut:



Keskiviikkona käytiin omatoimitreeneissä lyhyesti tekemässä molempien kanssa jotain kivaa, ja erityisesti Haltin kanssa viimeinkin vahvistettiin A-estettä. Tätä pitäisi vahvistaa nyt aika paljon, kun sen suoritus on päässyt vähän huonommaksi.

Torstaina käytiin hieronnassa. Pyryllä oli muistaakseni lapojen takana (taas) jumia, ja ehkä vähän takaosassa. Ekaa kertaa se antoi nyt taivuttaa takajalkoja eikä suojannut niin tiukasti jalkoväliään.


Haltilla taas oli lannerangan viimeisten nikamien kohdalla tosi paljon jumia, ja vähän kipeetä. Sitä laaseroitiin ja hoidettiin, mutta päätettiin kolmen viikon päästä käydä uudelleen. Hierojakin kysyi että onko se näkynyt agilityssä tai muualla mitenkään, mutta tosiaan, Halti on ollut nopeampi kuin ikinä (vaikka on myös aika palleroinen edelleen), eikä ainakaan ole hidastellut. 


Saatiin kuitenkin siis parin lepopäivän jälkeen harrastaa normaalisti (huomenna valmennukseen) ja ensi viikolla lauantaina mennään kisaamaan Sipooseen.

Pitää vielä mainita, että Pyry on karvattomampi kuin ikinä tällä hetkellä, se vaan tiputtaa karvaa kokoajan, ja ei oikein kohta ole mitään mitä tiputtaa. Taas ennen hierontaakin harjasin sitä, jotta kaikki ei jää hierojan pöydälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti