sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Kuulumisia

Torstaina käyntiin kontrollissa, ja Halti sai täysin terveen paperit. Ihanaa... Ei tarvinut jatkaa antibioottiakaan loppuun se 12 pv, kun Halti oli syönyt jo 10 pv, ja on oksennellut välillä, niin saatiin jättää antibiootit tähän sen vuoksi.


Haltille on tullut vähän painoa lisää sitten keväästä.. Keväällä muistan että oli yllättävän hyvässä kuosissa, 18,8 kg (yleensä ollut n. 20 kg), kun sitten käytiin nyt ekalla lääkärikäynnillä pari viikkoa sitten, oli paino jo 20,8 kg. Johtuu varmasti kesän kuumuudesta, että ei olla treenattu juurikaan, ja sitten Pyryn kastroinnin jälkeen Pyryn sairastaessa Haltikin kävi vähän vähemmän pitkillä lenkeillä.
meidän pullukka palleroinen
Noh, nyt kahden viikon saikun jälkeen Halti on ollut vielä vähemmällä liikunnalla ja vaikka vähän vähensin ruokaakin, niin Haltin paino oli kuitenkin noussut jo  21,5 kiloon. Huhhuh!! Toki se oli mun Viron matkan aikana pöllinyt kissanruokapöydältä kissankuivaruokapussin puolikkaan ja vetänyt sen ja torstaina ollessani 45 min poissa renkaan vaihdossa, niin se oli ratsannut koko kissanruokapöydän (varmaan hypännyt ihan sille), kun oli lennellyt lattialle kissanruoka-astiat, ja kaikki ruoat (myös suljetuissa pusseissa ja purkeissa) pöydältä. Siellä oli alumiinisia purkkejakin, jotka oli hajoitettu ja syöty. Haltin kanssa on 4v eletty, eikä ole tarvinut olla niin tarkka jos kissanruokapöydällä on kissanruokia, mutta nyt on kaikki ruoaksi kelpaava kaapissa piilossa. Ehkä pitää kissan kupissakin olevat ruoat aina yksinoloajoiksi laittaa pois. 

Tässä on se, mitä jäi jäljelle varkauden jälkeen..


Ja tässä mitä oli ratsattu kissanruokapöydältä, noissa sinisissä vanhoissa pahvilaatikoissa oli noita oransseja pusseja (joista suurin osa oli avattu ja syöty), niissä oli myös kissanruokapusseja, alumiinipurkkeja, yms..

Luulen kyllä että toi varastelu oli oireilua siitä kun olin useamman päivän poissa ja Halti oli vielä kipeänä. Se on niin mun koira. Nyt pitää vaan saada tilanne normalisoitumaan. Tällä viikolla on kuitenkin päästy normilenkit lenkkeilemään, ja useampana päivänä 2 tuntia ollut vähintään liikuntaa ja olen yrittänyt vähentää Haltin ruokaa, ja nyt vaan saa toivoa että sen seurauksena se ei yritä hankkia sitäkin hanakammin itsenäisesti omaa ruokaansa.

Nyt on ollut juoksut naapurissa. Haltin käytöksestä päätellen tärppipäivät, kun se ei intoile kuin sen viikon verran tärppipäivien aikoihin. Pyryn leikkauksen vaikutukset näkyy selkeästi jo nyt. Sillä ei ole mikään kiire haistelemaan juoksuhajuja, vaan aikaa on tehdä mieluummin temppuja lenkeillä mun kanssa, ja ehkä vähän tulee jotain pientä haisteltua vahingossa, mutta ei mitään jumittamista enää. Ehkä se elämä helpottaa sen kanssa tässä suhteessa. Ei ainakaan stressaa ja vingu juoksuja sisällä, ja on rauhallisempi selkeästi.

Käytiin jo vähän aloittelemassa aksaakin. Keskiviikkona omatoimitreeneissä molemmat teki vähän 35 cm rimoilla, Pyryllä on useampi kuukausi taukoa, ja Halti palauttelee voimiaan sairausloman jäljiltä. Pyry oli ihan liekeissä ja hirveän innoissaan tekemässä, vaikka vähän pelkäsin että viitsiikö se tehdä mitään. Ja Halti toki oli ihan innoissaan, mutta sen kanssa yritin vielä tehdä vähän rauhallisemmin. 

Lauantaina käytiin lappalaiskoiratreeneissä Espoossa, rimat 40-45 cm, ja Halti ei ihan pysynyt radalla, vaan tarvi vähän tuuletella ja vetää omaa rataa. Sai ihan sen tehdä ja palkkasin siitä, kun selkeästi oli varmasti tarvetta siihen. Treenattiin A-estettä, jolla hyppäsi kehikon yläosankin kanssa tosi ylhäältä kontaktilla, joten tätä pitää treenata. Samoin puomia ja keppien aloituksia. Kepeillä avokulma edelleen hankala, mutta puolen vaihdot toimi ennen keppejä ja keppien jälkeenkin hyvin.

Treenien jälkeen huomasin, että Halti oli oksentanut alumiinia autoon. Jee. Ja myöhemmin löytyi ulosteestakin löytyi vähän alumiinia. Toivotaan että kaikki on ulkona jo, ettei enempää jäänyt suolistoon. Tarkkaillaan tilannetta.

Haltin kanssa palautellaan aksan iloja tämä kuukausi, ja kisakiellon (anti-doping kipulääkkeistä 28 pv) jälkeen olisi tarkoitus taas kisata marraskuun alussa, ellei tässä enempää tapaturmia käy.

Seuraaviin treeneihin muistetaan ottaa videotakin..

Ja tässä kissoista kuvia ihan muuten vaan..

Kasper
Nekku iloitsi, kun olin just tullut kotiin, kauempaa ei siitä kuvaa saanut
Nekku 8v. söpöilee




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti