torstai 9. elokuuta 2018

Pitkä kuuma kesä

Varasin Pyrylle kastrointiajan, tiistai 28.8.2018 aamupäivästä. Mulla on loma sopivasti se viikko vapaata, niin kai sen voi viettää Pyryä vahtiessa.

Pyry siis kastroidaan lähinnä eturauhasongelmien vuoksi. Sillä alkoi viime vuoden puolella tulla selkäkipuja ja -jumeja, jota lääkittiin ensin kipulääkityksellä ja sitten hermokipulääkityksellä. Selkä kuvattiin, mutta se on täysin terve, toki alkavaa välilevynpullistumaa ei välttämättä röntgenissä näy. Samoihin aikoihin useampaan kertaan todettiin eturauhasen olevan "lähellä" tunnusteltaessa, ultrassa suurehko ja virtsassa siittiöitä, eli testosteronia on aika paljon.

Tän vuoden puolella selkä on hieronnoissa ollut hieman jumissa edelleen, mutta ei yhtä pahasti. Nyt kesällä sitten alkoi tiputtelemaan pissatippoja, ja sai Ypozane-kuurin, ja samalla lääkärikäynnin yhteydessä todettiin jälleen suurehko eturauhanen ja tämän vuoksi sai Ypozanen eturauhasen hyvänlaatuiseen liikakasvuun. Samalla otin Pyryn sitten pois agilityn viikkoryhmästä. Tämän vuoksi päätin sitten lopullisesti, että ongelmista ei tule loppua, joten parempi kastroida, ja toivoa parasta. 

Muutenhan Pyryn ei ole tarvinut kiihkoilla juoksuista juurikaan enää aikoihin, koska meillä on naapurista kadonnut jonkin verran narttuja, joten Pyry on rauhoittunut, ja ehkä myös iän myötä.  Kyllä se juoksuihin reagoi, mutta jonkin asteisesti pystyy toimimaan eikä esim. rähjää juoksuaikoina muille uroksillekaan. Muutenhan Pyry on aina vähän "onneton", etenkin kesällä, se inhoaa ötököitä, lämpöä.. pahimmillaan on viettänyt saunassa päivät, kun siellä on viileetä ja ei ötököitä. Vähän mietittiin, että tuleekohan siitä vielä onnettomampi kastroinnin jälkeen...

Kuvia Pyrystä löytyy tältä kesältä, mutta kaikissa on yllättäen sama teema, ollut vähän lämmin kesä meinaan..


paska kesä, lämmintä 28 astetta
Ojassa on hyvä kelliä kuitenkin..






No, on Haltistakin joku kuva:




1 kommentti:

  1. Purnulla oli sama vika silloin nuorempana. Vein lääkäriin kun liikkui minusta oudosti. Eturauhanen oli tosi turvoksissa ja arka. Leikattiin pois. Ei muuta vaikutusta kuin että haistelut väheni ja uusiin koiriin ei niin innokas tutustumaan. Ei edes tyttöihin

    VastaaPoista