perjantai 31. elokuuta 2018

Haltin aksat

Ollaan käyty aksatreeneissä ja nyt parissa valmennuksessakin. Kaikissa treeneissä on tullut uutta opeteltavaa ja ollaan ylitetty itsemme.

Viikottaiset agitreenit

Opittiin/kehityttiin/vahvistettiin

  • avokulmaan törkkäisyä ja siitä alkupuolelta puolen vaihto, ihan mieletöntä!


Satu Tuomelan valmennus 26.8.2018

Meidän valmennusryhmän syksy vietetään Tuomelan kanssa, joka panostaa paljon esteosaamiseen, ja sitä saatiin myös harjoitella.



Opittiin/kehityttiin/vahvistettiin

  • keppien takaaleikkauksia (este 5)
  • keppien jälkeen poispäinkäännös/takaaleikkaus (este 6)
  • käännösten pienentämistä (oma ajoitus)
  • oma sijoittuminen lähetettäessä kauempaa keppien avokulmiin (kiintopisteen hakeminen kauempaa) (este 14)
Halti oli varsin oudolla tuulella. Se teki tosi hyvin ja innokkaasti, mutta ei niellyt läheskään kaikkia palkkaruokia. Useamman kerran löysin avatusta pallosta sen nakin joka oli jäänyt syömättä. Halti ei ole IKINÄ jättänyt mitään syömättä. Ei nakkeja, ei kuivanappuloita. Lisäksi Halti ei suostunut juomaan taas ollenkaan, mutta se on varsin normaalia, mutta rasittavaa.

Halti kävi kyllä edellisenä päivänä terveystarkeissa (verikokeet, silmät ja polvet). En sitten tiedä olisiko voinut niiden takia käyttäytyä epänormaalisti, jos vaikka verikokeen pistokohta tuntui inhottavalta.

Jenna Caloander valmennus 30.8.2018

Otettiin irtovuoro Caloanderin valmennukseen Keravalle torstaina klo 20-22 ryhmään. Meni kyllä tosi myöhäiseksi kotiin tulo, mutta oli sen arvoista. Rataan en tutustunut etukäteen, kun en sellaista saanut, ja vähän meni aikaa että sain muistettua radan, koska siellä mentiin monta kertaa samat kohdat aina eri suuntaan. Ekalla kerralla Haltilla rimat 45-50 cm ja tokalla kerralla näytti ettei Halti ollut hirveästi palautunut (oli vain 10 min tauko), joten jätettiin rimat edellisen treenaajan jäljiltä 40 cm.


Mut hei, vedettiin 19-esteelle ihan puhtaana, ja siinä pidettiin pieni huilahdustauko. 20-23 meni myös hyvin, ainoastaan 24-esteelle en antanut tarpeeksi tilaa, joten Halti veti takaakiertona. Kaikki muut ihan täydellisesti, ja hyvällä vauhdilla, ja tokalla kierroksella tehtiin koko rata kerralla puhtaasti ja Haltilla meni ihan yhtä kovaa tokan kierroksen, vaikka näytti vähän että se ei ollut ehtinyt yhtään levätä.

Erityisen tyytyväinen olen siihen, että kohdissa 5, 7 ja 24 saatiin tehtyä ohjaajan puolelta ohjattuna tosi hyvin, enkä työntänyt Haltia takaakiertoihin vahingossa. Muutenhan tää koko rata oli mun ja Haltin vahvuuksien rata, koska oli just puomi/putki-erottelua, takaakiertoja, putkiin irtoamista jne, just niitä mitkä on ihan Haltin vahvuuksia. Kaikki sujui mistä kouluttaja varoitteli etukäteen. Lopuksi harjoiteltiin sitten kepeille leieröintiä, ensin etupalkalla, ja sitten ilman, ja sekin meni tosi hienosti.

Ihanaa että kerrankin kaikki onnistui, hyvältä tuntuu tälleen kun lähdetään taas kisaamaan. Ja tämän kouluttajan treeneihin voisin uudelleen mennä.


Opittiin/kehityttiin/vahvistettiin
  • Leieröinti kepeille (puomi välissä)
  • Luotto Haltiin ja yhdessä tekemiseen
  • Sijoittuminen radalla (oli niin monessa kohtaan tätä, joten oli pakko miettiä)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti