sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Pentutreffit

Halti ei nyt ole pentu, mutta pääsi treffaamaan porokoiranpentua Saagaa, joka asuu Valkossa, Loviisassa.  On just hyvä ajankohta Haltillekin saada leikkiseuraa, nyt kun Pyry ei ihan hirveästi ole leikkinyt Haltin kanssa. Tänään kun Pyry ja Halti pääsivät olemaan vapaana, niin leikkivät kyllä vähäsen.Alussa Halti tekee aina vähän selväksi riekkuvalle pennulle, että nyt on vähän liikaa, ja murahtelee sille. Sitten se lähtee pennun kanssa leikkimään ja jaksaa sen kanssa aika pitkäänkin riehua. Vähän yritti saada sitä myös painimaan, mutta taitaa olla vähän liian pieni vielä paineihin.

Hyvin Halti osaa opettaa pentua olemaan myös rauhassa. Välillä leikitään, ja välillä vaan ollaan. Ekalla kerralla tavatessa pentu ei oikein osannut rauhoittua, mutta nyt se on n. 13 viikkoa jo, ja paljon paremmin rauhoittui, kun Halti halusi olla rauhassa.


Osaa se pentu paljon tärkeitä temppujakin, kuten istua ja antaa tassua..


Haltista tuli kyllä hyvä leikkisetä pennulle.


Halti on kyllä tosi hyvähermoinen pennun kanssa, ja vaatii tosi paljon, että hermostuisi. Tai kertaakaan ei ole vielä hermostunut, vaan jaksaa leikkiä pennun kanssa, ja jaksaa sen härkkimistäkin aika paljon. Aina joutuu itse vähän rajoittamaan pentua, ettei tulekaan hetkeä että Haltilla menisi hermot.

Pyrykin pääsi hetkeksi moikkaamaan pentua, mutta Pyry ei kyllä jaksanut ollenkaan. Aidan takaa oli hyvä moikata, mutta kun pentu juoksi siinä ympyrää Pyryn lähellä, niin Pyry vaan alkoi haukkumaan turhautumishaukkua, ja halusi pois. Voi toki johtua kipulääkkeestäkin. Varmasti kun pentu on vähän vanhempi niin Pyrykin varmasti voi vähän sen kanssa puuhata, ja etenkin kun Pyry ei ole enää kipulääkityksellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti