torstai 22. kesäkuuta 2017

Viimeinen kisaamisen tehovalmennus

Tämä Tiina Wickströmin tehovalmennus on ollut tosi hyvä, ja paljon on saatu työkaluja kisaamiseen, etenkin keskittymiseen, ja olen löytänyt itsestäni uusia ulottuvuuksia, ja vähän vahvistusta mitä pitää harjoitella. 

Vaikka kyllä tekniikassa, vauhdissa, ja esteosaamisessa (kepit, A) on vielä paljon harjoiteltavaa, niin paljon on tekemistä mentaalipuolella. Erityisesti minun keskittymisessä kisaradalla, jotta ei tule omasta radan unohduksesta tai hetkellisestä huonosta ohjauksesta virheitä, juuri sellaisissa kohdissa mitkä osataan.

Viimeinen kerta tiistaina ensin tehtiin rata "lainakoiran" kanssa, eli treenikaveri sai olla koirana, ja katsottiin kuin tarkkaa se mun ohjaus olikaan. Joku kohta oli vähän epäselvä, mutta aika hyvin selvittiin.

Seuraavaksi mentiin SM-kisojen maksien karsintarata, eikä se vaikuttanut mahdottomalta tehdä, ja kisoja seuratessa viikonloppuna tuli paljon asioita mieleen,  mitä pitäisi treenata, esim. keppien avokulmat.  


Mentiin rata, ja ekalla kerralla suht puhtaasti.... Halti tosin oli ehkä vähän väsynyt vielä kisaviikonlopusta.. kepeillä oli vähän huono sisäänmeno, mutta meni silti, muurin jälkeisellä hypyllä en ohjannut kunnolla, ja meinasi tulla ohi, mutta sain korjattua, ja toka vikalle putkelle (16) piti mennä säätämään pakkovalssia myöhässä (olisi pitänyt vaan antaa itse hakea), mutta sekin onnistui ihan ok.. Ilman noita virheitä/huonoja ohjauksia olisi ollut aika hyvä aika.

Tässä video:

Rimat oli muuten 50 cm, aika sopivat Haltille, ja ehkä mahdollisesti tulevana pikkumaksina (jos saadaan se mitattua tarpeeksi pieneksi), saadaan kisattuakin näillä sopivammilla korkeuksilla.

Tämän jälkeen tehtiin rata eri ohjauksilla, ja meni paljon kökömmin, no tietty kun en harjoitellut rataa niillä ohjauksilla paljoa. Tässä siitäkin rata, välillä pitää näyttää näitä ei-niin-hienoja-ratoja:



Lopuksi harjoiteltiin avokulmia keppeihin, mutta se meni vähän haukkumiseksi, joten sitten kokeiltiin muihin kohtiin erilaisia ohjauksia, esim. 7-8-9-esteille ns. välistäveto-vastakäännöstä (tai jotain sinnepäin) joka toimi hyvin kun hiffasin sen.

Meillä on kisa- ja treenitauko Agirodun jälkeen, mutta tässä muuten aletaan taas treenaamaan esteosaamista, ja ohjaustekniikkaosaamista pienissä erissä, ja katsotaan rataosaamista sitten elokuussa. Erityisesti haluan oppia ne välistävedot ja vekit Haltin kanssa, ja voitaisiin kyllä panostaa nyt vauhtiin ja irtoamiseen, ja sitten keppiosaamiseen ja kaikkiin kontaktiesteisiin ja niiden osaamiseen, ilman että tarvii varmistella ja itse voin liikkua mihin tahansa.

Nyt on treenattu ja kisattu sen verran paljon, että on kyllä hyvä ottaa vähän rennommin ja vähän vähemmän treenejä. Valmennuksista on onneksi taukoa, ja katsotaan tuleeko niitä syksyllekään paljoa. Mulla on kolme Rannikon valmennusta varattu syksylle, mutta muuta ei ole, enkä seuran valmennusryhmään lähtenyt, koska se alkaa jo heinäkuussa, ja multa jäisi jo heinä- ja elokuu väliin, ja näitä treenejä on ollut tosi vaikea keväänkin aikana myydä (siis en ole kertaakaan saanut myytyä valmennusta pois kun olisi tarvinnut).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti