sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Agitreenejä....

Ollaan käyty parisen kertaa omatoimitreeneissä ja kerran viikkotreeneissä.

Viikko sitten sunnuntaina Loviisan kentällä tehtiin molempien koirien kanssa kontaktitreeniä A-esteellä ja puomilla ja välistävetotreeniä. Taas alkoi muistumaan muutaman virheen jälkeen, että miten se välistäveto tapahtui.. eli tarpeeksi etäisyyttä esteisiin, jotta tulee paremmin välistä. A-estettä ei hirveästi pysty LSK:n A-esteellä kehikon yläosan avulla tekemään, kun se on liian kapea, enkä saa kiinni kehikon yläosaa hyvin.

Tiistaina käytiin ihan porokoiratreeneissä, meillä oli kaverin kanssa yhteensä neljä porokoiraurosta; Pyry ja Halti sekä Naali (Tuhkavuorten Barfi) ja Hiiri (Tuhkavuorten Quunkuiskaaja) ja käytiin Strömforsin hallilla treenaamassa. Oli ihan tosi kiva nähdä taas muiden porokoirien menoa, pitäis kyllä päästä treenaamaan enemmän lappalaiskoirien kanssa.

Tehtiin pientä rataa olemassa olevan radan pohjalta, ja päästiin taas treenaamaan sitä A-estettä ja päästiin tekemään hyvää vauhdikasta treeniä noin muutenkin. En kovin suunnitelmallisesti jaksanut tehdä vaan kivempi välillä tehdä vähän sinnepäin.

Halti oli jotenkin väsynyt ja tosi rauhallinen. Jani on ollut pari viikkoa lomalla, joten etenkään Halti ei nuku juuri ollenkaan päivisin ja kulkee Janin mukana joka paikkaan, joten huomaa kyllä taas agilityssä että on vähän rauhallinen.

Tässä väsynyttä videota:Pyryllä oli vähän enemmän intoa ja vauhtia verraten, mutta sehän nyt tosiaan säästää energiaa ainakun vaan voi.. ei meinannut oikein noi pimeisiin putkikulmiin lähettämiset onnistua jostain syystä kummankaan kanssa..


Perjantain viikkotreeneissä Halti oli sitten vielä rauhallisempi, ja se normi terä puuttui kyllä kokonaan. Ei sen kanssa kannattanut mitään rataa tehdä, joten tehtiin sitten kontakteja, vaikka niilläkin se oli aika rauhallinen. Ei siinä kai ulkopuolisen silmin näkynyt niin suurta eroa, mutta jotenkin ohjaamistuntuma oli löysä kokoajan. 

Pyry taas jaksoi ihan hyvin, kun palkkasin usein ja eteen. Mutta toisaalta se osaa levätä ja olla aina valmiina seuraavaan päivään, eikä kuluta kaikkea energiaan ikinä.

Agitreenien lisäksi ollaan harjoiteltu myös mittaamista. Vuoden päästä 1.7.2018 mennessä kaikilla koirilla tulee olla mittaustodistus, ja pikkimineillä ja pikkumakseilla tulee olla 1.1.2018. Mittauskäytännöt muuttuivat vielä sen verran, että jos mittaustulos on +/-2 cm säkäryhmän rajalla  (eli pikkumakseilla ja makseilla raja on 50 cm), niin täytyy koiraa mitata vähintään 3 kertaa jotta tulee sama tulos (enintään 5 mittausta) eri tuomareilla. Agirodussa viikon päästä on mittaustilaisuus joten ilmoitin Haltin sinne, siitä siis johtuu tämän mittausinnostus.

Halti kun ei oikein vieraista ihmisistä välitä ja väistää jos joku vieras tulee koskemaan, niin ollaan harjoiteltu sitä mittaamista oikein urakalla. Silloin kun Halti "mitattiin" maksiksi, sitähän ei pystytty mittaamaan, vaan se väisti viimeiseen asti itsevarman rauhallisesti, ja lopulta tuomari joutui toteamaan että kai se maksi on, ja ainakaan ei ole vihainen. 

Nyt on mitattu viikko sitten sunnuntaina treeneissä parin ihmisen voimin, tiistain treeneissä yksi ihminen käsitteli, ja perjantaina kaksi ihmistä mittasi. Aluksi väisti vähän, mutta hyvin nopeasti antoi vieraiden käsitellä ihan hyvin ja antoi heilutella mittatikkua miten päin vain. Tottumiskysymys siis. Ollaan ihan virallisella mitallakin mitattu, ja näyttää olevan siinä 47-48 cm, katsotaan mitä oikea tuomari saa mitattua. Kuitenkin kun pitää saada mitattua sentilleen tarkka mitta, niin pitää saada Halti pidettyä paikallaan pidemmän aikaa. Halti on vielä siinä rajalla sen verran, että se voi joutua mitattavaksi kolme kertaa (en usko että enempää). 

Pyryäkin mitattiin, mutta se on niin pro, että seisoo hienossa tiukassa asennossa tapahtui vaikka mitä, ja sille saatiin nyt mitattua 55-56 cm, joten tuskin tulee enempää kuin 1 mittaus maksiksi. Sille kyllä noi pikkumaksihypyt olisikin aivan liian matalia, koska se hyppää aika kevyesti sen 50-60 cm, mutta Halti joutuu tekemään töitä. Pyryn käytän sitten seuraavissa kisoissa mittauttamassa. Haltista kun ei tiedä antaako se taas paikan päällä mitata, niin parempi aloittaa mittaaminen ajoissa että päästään tammikuussa pikkumakseilemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti