maanantai 12. kesäkuuta 2017

Oksentelua..

Ei oo helppoa.. Halti oksensi viime viikon keskiviikkona aamuna ruohonsekaista mahanesteoksennusta.. Se nyt ei vielä huolestuttanut, mutta sunnuntaina iltapäivällä lenkillä Halti oksensi jälleen samanmoisen oksennuksen, ja tänä aamuna pelkän mahanesteoksennuksen ilman ruohoa ja päivällä oli "joku" oksentanut taas ruoho-oksennuksen. Kyllähän se syö aivan liikaa ruohoa, joten voi olla ihan vaan sitä.. tai sitten naapurin juoksut tai..?

Joka tapauksessa vähän huolestuin kuin oli tullut useampi oksennus lyhyessä ajassa, ja Halti ei kovin usein oksentele, vaikkakin useammin kuin Pyry, joka oksentaa vain oikeasti tosi kipeenä. Päätin sitten varmuuden vuoksi käyttää eläinlääkärillä, että jos se on kipee, niin perutaan osallistuminen SM-joukkueeseen ensi lauantaina.

Käytiin eläinlääkärillä ja Halti tunnusteltiin ja ultrattiin eikä ollut mitään rasitusta tai kipuilua. Ja ihan normaali energinen itsensä Halti on. Joten ehkä väärä hälytys? Kokeiltiin myös Haltin eturauhanen ja se oli vähän "pullea". Eli voi olla että juoksut vaivaa.. ja anaalirauhaset oli ihan täynnä ja niistä tuli nesteen sijasta puuromaista eritettä, eli ne on olleet vähän kipeät ilmeisesti. Ihan hyvä, että ne tuli sitten tyhjennettyä samalla. Eläinlääkäri ehdotti kyllä vaikka mitä hormonituotteita Haltille, ettei juoksut vaivaisi niin pahasti, mutta katsotaan nyt vielä..kun ei se ole yhtään niin paha juoksujen aikana kuin Pyry.

Koska ei ole mitään selkeää syytä, että miksi Halti oksentaa, Halti sai reseptillä Antepsinia, Losecia ja Cereniaa (pahoinvointilääkettä) määrittelemättömäksi ajaksi, siis että jos on kipeä, niin voi aloittaa antaa jonkun aikaa näitä lääkkeitä. Lisäksi ehdotus antaa useammin ruokaa, jos sitä ärsyttää tyhjä vatsa ja mielellään vaaleaa lihaa. Cereniaa en ostanut, mutta muita lääkkeitä ostin kaappiin. Aloitettiin nyt alustavasti vain keitetyllä kananjauhelihalla ja raejuustolla, ja katsotaan josko se ärsytys vatsassa helpottaa ja jos vielä oksentelee, niin sitten aloitetaan lääkitys ja tietenkään ei kisata.

Vaihtoehdot oksentelun syylle uskoisin olevan siis ruoho, juoksut tai anaalit. Kaikki nuo ovat ohi meneviä, joten jos ei enää tän päivän jälkeen oksentele, niin voi Halti ihan hyvin mennä kisoihin, kun toi oksentelu menee vielä "normaalin" piikkiin. Jos se tässä vielä oksentelee, niin sitten joutuu perumaan menon, koska kyllä sitten jotain on hassusti. Positiivista on, että nyt ei eläinlääkärillä ollut mitään fyysistä ongelmaa Haltilla, eikä se ollut rasittunut tai kipeä.

Halti on vaan niin hankala kun päällepäin se ei ikinä näytä mitään vaikka olisikin kipeä, vaan aina riittää energiaa vaikka mihinkä omaehtoiseenkin riehumiseen. Pyrystä tietää aina heti, kun taivas vähintäänkin tippuu päälle, jos johonkin hetkenkin sattuu.

Ja Halti painaa 20,5 kg tänään puntarilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti