sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Perjantain agit

Omatoimiryhmä kokoontui jälleen, ja nyt tehtiin ote maxien SM-kisaradasta. Vähän lyhennettiin, ettei tarvinut puomia, keppejä ja muuria kantaa. Eli vaikeat kohdat poistettiin :D



Halti

Haltin kanssa aloitettiin, koska Halti muuten menee aika kierroksille, jos se joutuu odottamaan ja katsomaan Pyryn vuoron. Pyrylle taas tekee hyvää katsella.

Lähinnä tehtiin 2-5-esteitä, 3-estettä ei tehty takaakiertona vaan suoraan, ja yritin siihen tehdä valssia, joka oli melkein joka kerta myöhässä kun Halti tulee arvioitua kovempaa. Kokeiltiin myös pakkovalssia ekaa kertaa Haltin kanssa, ekalla kerralla tuli esteen taakse, mutta ei hypännyt ja tokalla kerralla sainkin Haltin kanssa tehtyä oikean pakkovalssin.

Halti irtoaa kyllä tosi hienosti.

Haltin kanssa tehtiin myös 11-18-esteitä. Ekalla kerralla 13-esteen hypättyään Halti jäi ihmettelemään löytyykö ruokaa esteen takaa, mutta sain vahvistettua myös tiukempaa käännöstä 15-esteen suuntaan heittämällä lelua. Halti yritti varastaa keinulle, mutta meillä olikin taas apuohjaaja istumassa keinulla, ettei Halti pääse sinne omin lupineen. Tosin yritti se silti käydä tekemässä sille 2on 2offin. Halti irtosi tosi mageesti 16-esteelle joka kerta. Kerran kokeiltiin minirenkaan läpi hyppäämistä ja lopuksi Halti sai ruokapalkkaa, eli tehtiin keinua, pöytä alla. Edelleen apuohjaaja palkkaa ja mä lähetän. Lähetin myös 9-putkelta keinulle, ja sain olla tarpeeksi pitkällä vastaanottamassa Haltin, ettei se tule keinulle huonossa kulmassa.

Pyry

Pyryn kanssa tehtiin ekalla kerralla kai kokonaan rata, 9-putkella Pyryn vauhti selkeästi hidastui, ja keinulle myös. Putkiin lähettämistä (ja hetsaamista) pitäisi tosiaan harjoitella. Keinun ihan hienosti. Ekalla kerralla 12-putkelle lähetyksessä kääntyikin takaisin, mutta sain senkin toimimaan kun saatoin enemmän. Alku ja loppu meni kuin tanssi.  Sitten tehtiin lyhyempiä pätkiä, mutta oltaisi voitu tehdä vielä lyhyempiä. Oli meinaan aika painostava lämmin ilma. Pyry kyllä loistaa noissa juoksupätkissä, varsinkin jos palkka on odottamassa radan päässä.

Tän treenin tavoitteet aivan jossain muualla kuin rataprofiilissa

Lopuksi kerron tämän treenikerran tavoitteista, ja niiden onnistumisista. Haltin kanssa tavoitteena oli saada palkattua sitä joka kerta lelulla. Haltihan on hyvin ruokaorientoitunut koira, ja on vähän sitä mieltä että kun ollaan töissä, niin siitä pitää saada ruokapalkka, ja leikit on erikseen. Haltihan kuitenkin leikkii tosi hienosti ja palkkaantuu muualla hyvin lelulla, joten pitää rakentaa tiukemmin myös agilityyn leikkipalkkausta. Vaikka itselläni ei olisi ollutkaan nameja mukana, niin Halti saattaa (varsinkin nyt alkeiskurssilaisten jälkeen) lähteä skannaamaan pitkin kenttää ruokaa, tai yrittää lähteä tekemään kontakteja, josta saisi ruokaa. Nyt sain kuitenkin näissäkin tilanteissa palkattua lelulla, kun vaan lähdin innostamaan, hyvin se meni.

Toinen tavoite oli saada molemmat koirat pysymään hiljaa autossa veräjän takana, kun toinen treenaa. Yhdessähän ne ovat tosi hiljaa ja nätisti vaikka ihan veräjän vieressä olisi muita koiria, mutta kun toisen otan treenaamaan niin toinen alkaa huutamaan. Pyry huutaa kun se haluaisi olla suojelemassa Haltia, ja Halti huutaa kun se on jätetty yksin.

Tällä kertaa sitten taktisesti tein siten, että viimeistään silloin kun edellisen koirakon aika alkoi, niin otin toisen koirista ulos autosta, ja hengailin ihan auton edessä sen kanssa ja sitten 10 minuutin päästä treenaamaan. Alussa Pyry meinasi meluta, mutta oppivat todella hyvin olemaan hiljaa, kun en ottanut vain toista koiraa ja lähtenyt kiireellä treenaamaan autolta. Haltille annoin yksinoloajaksi reikälelun, jonka sisään oli laitettu namia, joten Halti pysyi osaksi tämän vuoksi hiljaa. Edistystä joka tapauksessa, ja tästä on hyvä jatkaa harjoituksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti