lauantai 3. marraskuuta 2012

Viime viikon tokotreenit

Viime viikon sunnuntaina Kotkan Kivan treeneissä oli enemmän toko-painotteista treeniä, mikä oli ihan kiva.

Luoksepäästävyydessä Pyryllä meni muuten hienosti, paitsi juuri kun ihminen tuli eteen, niin se nousi seisomaan. Ei se nyt haittaa kaikkia tuomareita, mutta kyllä pitäisi saada Pyry istumaan aina luoksepäästävyydessä. No sitä pääsee treenaamaan lisääkin.

Tehtiin ympyrässä muiden koirakoiden pujottelua seuraten ja kontaktissa, ja se meni todella hienosti. Siis en olisi uskonut kuinka hyvässä kontaktissa ja välittämättä muista koirista Pyry pystyy mennä (varsinkin kun aikaisemmin ei ole pystynyt ollenkaan keskittymään). Ja liikkeestä seisomista harjoiteltiin. Vaikka se meneekin kotitreeneissä hienosti, niin alussa Pyryllä oli vaikea ymmärtää mitä halusin siltä. Mutta kyllä se meni hienosti, muutaman harjoittelukerran jälkeen. Enemmän harjoitellaan nyt nopeampaa pysähtymistä, ja pyrin palkkaamaan vain nopeasta pysähtymisestä. Välillä tein Pyryn kanssa muita liikkeitä ja käytiin kävelemässä muualla, kun se ei kestä niin paljoa toistoja.

Viimeiseksi "temppuna", tehtiin vasemmalle ja oikealle kääntymistä perusasennossa, mitä ollaan harjoiteltu aika paljonkin. Se meni nytkin aika hyvin, varsinkin vasemmalle kääntyminen, lähes täydellisesti. Ja saatiin sitten olla muille lopuksi esimerkiksi, että miten kouluttaja olisi halunnut että se tehdään, ja miten se tehdään oikeaoppisesti.

Muuten täyskääntyminen juurikin tuota takapään käyttöä hyödyntäen menee aika näppärästi. Myös vasemmalle kääntyminen vaikuttaa aika paljon helpompaa tuon takapään käytön vuoksi. Pyryllä seuraaminen menee todella hyvin, eikä enää jätätä. Nyt vaan pitää treenata sitä että saadaan vähennettyä palkkaamista liikkeiden välissä ilman että motivaatio ja vire laskee. Lisäksi vaan Kotkan tottistreeneissä keskittyminen hyväksi, ja luoksepäästävyys aina onnistuvaksi.

Vire on ollut tosi hyvä viime aikoina, ja motivaatio huipussaan. Johtuu varmaan että treenataan nyt harvemmin. Samoin mätsäreissäkin tuntuu tekevän hirveän innokkaasti mun kanssa kaikkea. Lisäksi lenkeillä vaikuttaa pystyvän keskittyvän minuun, vaikka kissa juoksisi tien yli. Se on aika hyvin jo! Lisäksi kaupunkilenkeillä tuntuu menevän tosi hyvin, ja ottaa jo kontaktia hyvin kun nähdään koiria. Lisäksi tosi hyvin erkanee hajuilta helposti ja keskittyy minun kuuntelemiseeni. Alkaa näyttää hyvältä möllitokoa ja ALO-luokkaa ajatellen. Ei se BH myöskään ole ihan mahdoton ensi vuoden puolella.

Eilen Pyry pääsi Jästin kanssa juoksemaan ja painimaan ja tänään kävi Vertin kanssa juoksemassa mökillä ja Janin porukoilla. Huomenna pitää katsoa että lähdetäänkö Karhulaan Kotkan Kivan lenkille vai ei. Tiistaina olisi sitten Kymenlaakson lappalaiskoiratreenit Kotkassa, ja katsotaan saako tästä jotain pysyvää treeniryhmää :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti