sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

3xaksailua

Viikon sisään käytiin kolmessa agilityvalmennuksessa, eikä yksissäkään treeneissä.  Lisäksi opeteltiin Nose Workin alkeita.

La 23.2.2019 Rannikon agilityvalmennus Ruukissa


Valkoiset numerot.

Pitkästä aikaan päästiin Rannikon treeneihin. Mulla flunssa jokseenkin pahimmillaan, mutta pakko oli päästä, kun koko syksy meni näitä treenejä peruessa. Tehtiin ehkä vähän kevennetysti, mutta kyllä olin hikinen ekankin treenin jälkeen.

Pääasiassa Rannikko kiinnitti huomiota ns. saksalaisiin, jossa koira tulee takaakiertoon sivusuunnasta minua kohti, eikä normaalisti S-linjaisesti (esim. kohta 15-16 ja 22-23). Halti selkeästi nostaa päätä siinä kohtaa kun tulee mua kohti, ja vasta mun ollessa pois tieltä laskee pään ja lataa menemään. Eli linjat oli täydelliset näinkin, mutta se vaikutti vauhtiin. Itsekin olen huomannut vastaavissa kohdissa, että jostain syystä nämä eivät mene samalla flowlla kuin perussaksalaiset. Perussaksalaisella kuulemma vauhti pysyy hyvänä ja ne on tosi hyvät, kun Halti ei oikeastaan tule mua kohti missään vaiheessa. Eli näihin kohtiin kokeiltiin japanilaista, ja se toimi paremmin.


Lisäksi kepeillä leieröintiin ja vastaanottoon keppien toisella puolella todettiin, että vastakädellä ei kannata Haltin kanssa ottaa, koska se työntää Haltin kauemmas minusta, vaan suoraan vastaanotan sen kepeille toisella kädellä, niin että oma kroppa on menosuuntaan.


Tosi kiva treeni, ja ihana päästä kunnolla juoksemaan. Halti yllättävän paljon haisteli kentällä sillä välin kun analysoitiin treenejä, oli jotain aivan mahtavia hajuja. Se ei yleensä niin paljoa välitä näistä. Ekalla kierroksella enemmän, ja tokalla kierroksella kerran jouduin laittamaan sen istumaan analysoinnin ajaksi, ja sen jälkeen ei haistellut yhtään.

Su 24.2.2019 Nose Work alkeita Sysiväikeellä 

Sunnuntaina sitten suunnattiin päivällä Haltin kasvattajalla Nose Work-alkeissa. Lähinnä Pyryn ja Haltin kanssa harjoiteltiin kuonon tunkemista purkkiin, ja siitä naksauttelua ja namin saamista. Haltin sääti aika paljon alussa ja oli aika kierroksilla, mutta kouluttajan ohjeiden mukaan opin vähän olemaan menemättä siihen häsläykseen mukaan. Aluksi oli hankalaa pitää purkkia, naksutinta ja palkkaa samaan aikaan, mutta helpotti kun palkan päästin pois kädestä. Pyry oppi nopeammin kuin Halti tämän jutun. 

Pyry pääsi vähän riitelemään Haltin siskonkin kanssa pihalla, kun Heksu meni irvistelemään (omalla pihallaan) Pyrylle, ja Pyry ei näköjään siedä mitään irvistelyä nartuiltakaan enää. Onneksi Pyry oli kiinni, niin tarvittiin vaan saada Heksu pois rähinästä. Lopulta ihan hyvin pystyivät olemaan heti riidan jälkeen keskenään kun tilanne oli ohi. Alkaa olla hankalaa Pyryn kanssa kun se ei siedä oikein vierailta koirilta, nartuiltakaan mitään vastaväitteitä. Kyl se ajan kanssa varmasti tulisi toimeen, mutta eipä yleensä nopeisiin tapaamisiin kannata käyttää aikaa.

Ollaan nyt sitten loppuviikosta muistettu sairastelun jälkeen tehdä näitäkin kotitehtäviä. Tehtäväksi saatiin treenata eri purkeilla kuonon pitoa purkissa (ilmaisu), ja lisäten sitten eukalyptusta hajuksi. Ekat päivät tein (ilman naksutinta) molempien kanssa kuonon purkkiin työntämistä, ja mielestäni Haltikin hienosti hiffasi asian ja osaa pitää pidempään kuonoa purkissa. Erilaisia purkkejakin ollaan käytetty. Nyt eilen on aloitettu hajun lisäämisellä, ja samaa treeniä tehty. Hyvin on edennyt. Lisäksi laitoin purkin lattialle, ja annoin luvan mennä merkkaamaan/laittamaan nenä purkkiin. Tosi hyvin molemmat teki. Katsotaan miten ensi viikko jatkuu.


Ma 25.2.2019 Pasi Kangas agilityvalmennus Lahdessa A-qilityllä


Pääsin sijaistamaan Pasin treeneihin Lahdessa. Treenin jälkeen en oikein tiennyt mitä tykkään hänen kouluttamisestaan, jäi vähän hämmentynyt olo ehkä. Ainakin sain kyllä neuvoja, pitäisi opettaa joko kunnolla kepeille irtoaminen ihan mistä tahansa suunnasta ja etäisyydestä tahansa, tai sitten mennä törkkäämään. Lisäksi pitäisi opettaa Halti tulemaan lähelle käteen (joka on vähän ongelma), jossa ei tarvi etäisyyden kanssa pelata, ja saan ahtaassa tilassa paremmin sen oikealle linjalle.

Olin itse kipeänä, ja olisin toivonut että voin tehdä kahdessa osassa, mutta tämä ei käynyt. Mielestäni en oikein saanut tarpeeksi irti treeneistä, mutta olen menossa toisen kerran myös, joten katsotaan miten menee toka kerta.

Sen verranhan Pasi sanoi, että kun mun koira haukkuu niin paljon, niin mun pitäis kanssa käskyttää kovempaa että se kuulee haukkumisensa lomasta paremmin. Siis itse en kyllä edes huomaa koko haukkumista. :D

Näissä treeneissä oli ennen Haltia itseasiassa juoksuinen narttu, mutta ei kyllä välittänyt ollenkaan.

La 2.3.2019 Annina Myllyahon agilityvalmennus Ruukissa

Valkoiset numerot

Anninan treeneissä näköjään oltiin vähän ulkopuolinen. Normaalisti kuokitaan bortsujen treeneissä, mutta nyt lähes kaikki muut koirat olivat parsoneita tai russeleita. Vähän mietin että miten hän kouluttaa sitten maksikoiria, mutta erittäin hyvinhän tuo meni. 

Mielestäni Annina on hyvä, selkeä ja jämäkkä kouluttaja, ja onnistuttiin monessa uudessa asiassa todella hyvin, esim. 9-10-esteen ohjaus puomin puolelta meni tosi helposti. Kepeille lähettämistä harjoiteltiin molemmin puolin putkea, ja opin ohjaamaan katse linjassa sen sijaan että katsoisin keppejä. Saatiin myös neuvoja erityisesti kepeille lähettämiseen, kuuriluontoisesti kellotaulun mukaisesti tehtäisiin lähettämistä kepeille (6-keppiä), sitten kun lumet sulaa ja voidaan tehdä nopeita lyhyitä treenejä kotona.

Halti vähän haisteli taas kentällä (siellä joku juoksuinen ihana narttu selkeästi käy), ja Annina antoi siihen neuvojakin, että voisin leikittää sitä jos alkaa haistelemaan siinä välissä kun ei treenata. Mutta en oikein näe tuota ongelmana, kun ei Halti tuota kovin usein tee ja kuitenkin keskittyy joka tapauksessa treenaamiseen, siinä vaiheessa kun tehdään.

Seuraavan kerran pitää muistaa ottaa videotakin.

Ainiin, ja ihan treenien lopussa mä taitoin nilkkani jotenkin, että lähti jalka alta, ja oli ihan käsittämätön kipu nilkassa, ja ajattelin että en pysty siitä nousemaan ja laittamaan painoa jalalle. Pienen hetken päästä kuitenkin pystyin varaamaan painoa jalalle, ja vähän pidemmän lepäämisen jälkeen pystyin kävelemään jalalla, mutta edelleenkään en pysty taivuttamaan nilkkaa kovin hyvin ääriasentoihin ja siinä on turvotusta. Vähän mietin ens viikon kisoihin ilmoittautumista, mutta nyt en uskalla, kun en tiedä koska nilkka palautuu.

Seuraavaan postaukseen sitten kuvia/videoita..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti