lauantai 28. tammikuuta 2017

Rannikon valmennus

Osallistutaan tänä keväänä kolmeen Rannikon treeniin, tänään oli ensimmäinen.


Pyry

Suurin huoli radassa kyllä oli se, että saanko Pyryn etenemään enemmän kuin 2-3-estettä. Odotellessa Pyryllä oli nenä maassa kyllä, mutta soi mullekin huomiota, ja sain palkkailtua seuraamisesta ja kontaktista lihapullilla. Toivoa siis oli.

Kentällä mennessä nenä oli taas maassa, ja sain sen lähtöön ylös. Monesti meni nenä maahan, ja erityisesti putkissa (kun meidän välinen kontakti katkesi), unohti Pyry agilityn kokonaan, ja jäi haistelemaan putkeen ihania tuoksuja (siellä ei ainakaan omistaja häiriköi). Monta kertaa sai nostaa Pyryn päätä ylös, ja muistamaan meidän hallissa olon perimmäisen tarkoituksen.

Paremmin se meni, kuin odotin. Saatiin tehtyä useampia pätkiä. Erityistä flowta ei kyllä löytynyt kun kontakti koiraan katkeili, ja pienestäkin ohjaajan virheestä Pyry vaipui hajumaailmaan. 

 • 2-esteelle valssi oli eka myöhässä, mutta se saatiin ajoissa, jolloin kaarroskin oli pienempi
 • 4-esteelle tein saksalaisen, ja valssin 5-6-esteiden välille (meinasin olla vähän myöhässä)
 • kepit oli mahdottoman hyvät, etenkin kun mielentila oli vähän off
 • putket jätettiin vähän välistä kun Pyryllä katkesi ajatus niissä kokonaan
 • erityisen hyvä oli 13-16, 14-este persjätöllä ja Pyry kääntyi paremmin kuin valssilla
 • vaikea oli 17-18 (etenkin kun Pyry ei kulkenut), mutta sain tehtyä persjätön
 • 19-22-esteet meni ihan hyvin, ja palkka oli edessä odottamassa, niin Pyryllä oli kiintopiste
Pitää muistaa käyttää palkkaa edessä tällaisina hetkinä, jotta saadaan se fokus johonkin. Onneksi osasin odottaa tätä käytöstä, niin ei harmittanut niin paljoa.. ja eihän se koira olotilalleen mitään voi. Otin joka tapauksessa Haltin mukaan, ja Halti sai tehdä toisen kierroksen.
__________________________________________________________________

Halti

Voi että kun Haltin kanssa meni taas kivasti, ihanaa että edes Halti pystyy keskittymään, ja eihän se enää noista juoksuista olekaan ollut kiinnostunut. Vähän oli kiinnostunut odotellessa matossa olleista hajuista, mutta ihan täysillä oli tekemässä radalla.

 • 2-esteelle menin valmiiksi selkä vasten estettä vastaanottamaan, ja oli hyvä idea, vielä piti olla ohjauksessa nopeampi.
 • 4-esteelle tein myös saksalaisen, mutta piti olla tarkka sen jälkeisessä linjauksessa ettei Halti tehnyt seuraavaa estettä väärään suuntaan
 • Valssin sain ajoitettua 5-6-esteille yllättävän hyvin, sekoilin vaan vähän silti siinä
 • Kepeille itse suunnistin ekaa keppiä kohti, joten Halti irtosi jonnekin ihan kauas etsimään putken päätä hallin reunalta yms, eli oma liike olisi pitänyt olla kohti keppien 2. väliä
 • Kepit meni tosi hienosti ja keinu myös
 • 9-esteelle tein valssin ja sen jälkeen persjätön ja putkelle
 • ekalla kerralla puomille Halti tuli läpi puomin kontaktista, mutta muistuttelun jälkeen otti sen joka kerta (johtui ilmeisesti siitä kun vapautuin keinulta nopeasti, eikä tehty kontaktitreeniä portaissa etukäteen)
 • 11-17-esteet meni tosi hyvin, Haltilla tiukempi käännös 14-esteellä tuli valssilla
 • Sitten jäätiinkin jumittamaan 17-18-esteiden välille, miten saan vekkaamalla Haltin oikeaan päähän putkea. Jos olin 17-esteen kohdalla paikallani, se onnistui, mutta liikkeestä Halti joko lähti 17-esteen takaakiertoon tai väärään päähän putkea. Pitää harjoitella omatoimisesti tätä. Jälkikäteen mietittynä olisi pitänyt kokeilla rytmitystä tähän. Alunperin suunnittelin vastakäännöstä, mutta kouluttajan mielestä käännös on liian loiva vastakäännöksen idealle, ja vähän kyllä yhdyn tähän, koska vastakäännöksellä pitäisi kääntyä tiukasti.
 • 18-25 meni hyvin, paitsi 23-este jäi välistä, kun ohjasin huolimattomasti (19-esteelle työnsin, tein sen jälkeen persjätön, ja 21-esteellä valssin. Tokan kerran tein kokonaan vasemmalta puolelta, ja päällejuoksun tapaisesti työnsin vain 22-esteelle (Halti oli jo vähän hitaampi)
 • loppua ei ehditty tekemään
Paljon oli radassa sellaista, mikä pisti mietityttämään, että miten ne onnistuu, ja paljon tuli taas opeteltavaa. Eipä näistä valmennuksista mitään hyötyä olisikaan, jos ne helppoja olisivat.

Ensi viikolla on Haltilla taas agilitykisat lauantaina Sipoossa, jotenkin olen päässyt hyvään kisamoodiin, ja tekee mieli käydä enemmän kisoissa kuin mihin pääsen tai kuin mitä järjestetään. Pyryn kanssa toivoisin pääseväni siihen flow-tilaan missä oltiin viime keväänä kisoissa, toivotaan että Pyryn kanssa päästään vauhtiin kanssa. Haltin kanssa on ihanan helppo kisata, kun se on aina valmis eikä vauhti ja vire ole niin olennaisesti vaihteleva kuin Pyryllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti