keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Maanantain treenit; takaaleikkaus

Oletin että tää takaaleikkausharjoitus olisi ollut helppo Haltille, mutta se olikin kaikista vaikein juuri Haltille. Selvisi se vaikeuskin treenin edetessä. Takaaleikkaukset tehtiin usein suoran putken jälkeen ja takaaleikattava este oli putkesta sivussa ja ei siis näkynyt putkeen. Lisäksi käännös oli jyrkkä. Useimmiten Halti tarjosi edellä olevan esteen takaakiertoa, ihan loogisesti kylläkin, ja aika moneen paikkaan.

Tähän liittyy Haltin ominaisuudet ja mitä sille on opetettu.
  • Haltille on opetettu aina etenemään esteiltä eteenpäin, joten Halti ei automaattisesti putken jälkeen katso minua, vaan hakee ensiksi näkemänsä esteen.
  • Halti tarjoaa takaakiertoa esteille jos en erikseen sano sille mitään ja esteen siiveke on ensinnä näkyvissä (rima ei ole suoraan edessä)
Vähänkö pätevästi opetettu!

Joten lopulta saatiin siis takaaleikkaukset toimimaan, kun itse tein Haltille kevyen putkijarrun kutsumalla, ja hyvin tiukan takaaleikkauksen ennen putkea, jolloin Halti kääntyi oikeaan suuntaan. Lisäksi harjoiteltiin takaaleikkauksen jälkeen oikeaan suuntaan lähtemistä, tässä mä ajoitin usein liian myöhäiseksi ohjauksen.

Lisäksi harjoiteltiin myös kauempaa takaakiertoa ja suoraan hyppyä peräjälkeen, ja kyllä Halti hyppää hypyn suoraan, jos vain sanon sille "hyppy", ja muussa tapauksessa kiertää takaakiertoon, jos hypyn siiveke on vähänkin hollilla Haltin asemaan verrattuna. Tämä on huomattu usein siinä, että mun pitää rytmittää selkeästi ajoissa jos hyppy hypätään suoraan, mutta hyppy ei ole linjassa edellisen hypyn kanssa.

Tein eka Haltin kanssa, ja tein myös vikaksi Haltin kanssa lyhyesti, jotta saatiin noi takaaleikkaukset toimimaan. Ja siis selvennykseksi, normipaikoissa joissa on hyvä tehdä takaaleikkaus, niin niissä se toimii jos Halti vaan näkee aina ajoissa seuraavan esteen.

Pyrylle tää oli peace of cake. Toki kun tein joka kohtaan takaaleikkauksen, jouduin (nopeana juoksijana) todella paljon himmaamaan mikä näkyi molempien koirien vauhdissa (nekin alkaa himmaamaan kun lukevat että mä rytmitän kokoajan liikettä). Pyry haki kaikki takaaleikkaukset hienosti. Tehtiin kyllä myös takaaleikkauksia siten, että palkka oli radan lopussa, ja siinä vaiheessa kyllä vauhtia löytyi Pyrylläkin enemmän, ja JOPA yksi HYPPYESTE KAATUI kun Pyry rallitti! Ihan lopuksi tehtiin sitten persjättöinä ja muutamina valsseina koko rata, ja vauhtia oli sitten kolme kertaa enemmän. Huomaa kyllä, että mitä enemmän mulla on vauhtia, sitä enemmän koirillakin on vauhtia (mä kiihdytän -> koirat kiihdyttää, mä himmaan -> koirat himmaa), periaatteessa ihan agilityn peruskauraa tietty. Ja siis mähän pystyn juoksemaan hyvinkin kun nykyään olen hyvinkin liikkuvainen agilityssä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti